Tahun 2020... - All About Love

Tuesday, December 25, 2012

Tahun 2020...


Assalammualaikum..

Tahun 2020 makin hampir...kalau dikira2 pada tahun 2020 usia MV sudah mencecah 35 tahun..Cuma persoalannya masih bernyawa kah MV ketika itu...Jumaat hari tue MV & officemate becerita mengenai tahun...

Jarak usia kami juga tidak lah jauh..Skg MV 27 & dia 31..kiranya 4 tahun lah...anak masing2 memliki 3 orang anak...semuanya bermula apa bila kami sibuk buat tuntutan perjalanan...dan masing pegang kalkulator...

Entah mcm mn tiba2 tegerak hati mengira usia..sekiranya masih bernyawa pada tahun 2020...Kawan MV kira usianya dulu...Dan dia bilang umur dia 39 tahun sdh time tue.anak sulung dia pula 18 tahun..nah bujang sudah dia bilang...

Terus MV pun mengira lah usia MV pada tahun 2020..dan hasilnya 35 tahun...HAikalayu pula sudah 13 tahun...jarak usia kami 22 tahun...dan wani masa ni 10 tahun...terus MV terfikir..bagaimana perasaannya bila usia menginjak angka 30-an...

kalau dulu tak sabar mau smpi umur 20-an..tp kalau 30-an kenapa hati ni semacam..huhu...dan cerita kami tidak hanya habis disitu,,,si kawan tadi terus lagi menekan kalkulator..kali ni mengira pada tahun bila dia berpencen...

2041...dan anak dia yg sulung akan berusia 39 tahun..dia bilang mungkin dia ada cucu sudah...ahaha..smpi ke situ cerita kami kan....MV pun apa lagi mengira juga bila MV berpencen...dan jawapan nya 2045..ketika usia 60 tahun...dan Haikalayu sudah 38 tahun & wani 35 tahun...wah mungkin time ni MV pun ada cucu sudah..dan mcm mn lah rupa HaikalAyuwani masa tue.

Nda habis di situ..si kawan tadi kira lagi baki utk berkhidmat sebagai penjawat awam...dan dia bilang lagi 29 tahun dia mau kerja....dan pun nda mau kalah kira juga..dan jawapannya lagi 32 tahun...

DUi gia terus terbayang mcm mn rupa MV kalau sudah menginjak usia 40-an..hahaha..ada sesiapa dapat bayangkan....dan masihkah akan berblog bila MV sudah smpi usia 60-an???atau masih bernyawakah MV di usia itu??

26 comments:

  1. WAHHH .. AKAK MAIN KIRE2 .. HEHE .. DEQ XBRANI NK KIRE .. TKUT TUA .. SOBSOB

    ReplyDelete
  2. Semua itu rahsia Allah. jeng jeng jeng. semoga rezeki akan berlebihan dan semoga Allah panjangkan umur :)

    ReplyDelete
  3. masih kan kita berblogging..?
    persoalan yang rasanya mcm dah tahu jawapan..hihihi

    ReplyDelete
  4. wahhh Na pulak dah 34 time tu 2020..
    takuttt nyeee ;|

    ReplyDelete
  5. dont worry you'll be fine..ha ha ha..

    ReplyDelete
  6. jauh betul dok menghitung umur kan.heheh

    ReplyDelete
  7. alahai kalo kak MV dah mncecah 35 saya plak haiihh :D

    ReplyDelete
  8. muja lak time 2020 umur 28.. dah kawin ke belum ye muja time tu,, hehe

    ReplyDelete
  9. semoga dipanjangkan umur...anak kami yang sulung baru mencecah 18 tahun..terasa dah jadi orang lama...

    ReplyDelete
  10. Rahsia Allah.. Moga umur kite pjg.. Aameen..

    Ble Bc entry ni bru duk kire jgk :)

    ReplyDelete
  11. selalu gak kira2 mcm tu dgn kawan2. huhu.. xdapat bayangkan camne bila umur dah lebih 40an. kikiki..

    ReplyDelete
  12. insyaAllah..moga panjang umur..
    sis jom join segmen ni..
    jangan risau takda syarat pape pon..cume letak url entry yang dirasakan terbaik kat blog je..
    http://www.jeritpekik.my/2012/12/segmen-bebas-syaratentry-terbaik-untuk.html

    ReplyDelete
  13. jauh betul fikiran mu ne kak.lucu ku baca entry ne.hahaha

    btw,in sha allah,dlm next week aku cri kakak sana la.maybe kita leh jumpa dimana-mana atau aku terus pg ruma kakak,tpi ada makan-makan a.hahaha....sebab by next week,lepak d UA,tmpt kawan..mc dlm perancangan.kwnku pun mc d kmpgnya~

    ReplyDelete
  14. Hahaha..deqla pun mcm MV jgk...cuma msh diberi kesmptn kah utk smpai ke usia tu?? hanya Allah yg tahu..

    ReplyDelete
  15. MV...sy pun slalu pikir ttg tu..by the time 2020 sy umur 36 sudah..tahun depan dah masuk 3 series...huhuhu..

    ReplyDelete
  16. itu la kan. ntah la kite maseh pjg umur ka blum masa tuh..hehee

    ReplyDelete
  17. hihi.sama la..lya plok duk bayankan bila berada diamabang 30-an..bg lya kematangan seorg bermula... sbb sekarang di usia 20-an..terasa mcm muda remaja lagi...masuk 30-an kena jaga semua style pemakaian y bsesuaian.. cara pgaulan...

    klo umur 40-an.. huhu..xtau la camner. lg takut nk imagine

    ReplyDelete
  18. yala kak..xlama da kan nak - 2020..huhu

    ReplyDelete
  19. akak pulak 36 tahun...ank sulung mase tuh bru 14 tahun..huhuhu

    ReplyDelete
  20. Hi hi...tak tau apa yg akan jadi masa depan kan..

    ReplyDelete
  21. bila kira pasal usia mmg terfikir msih hidup lg ke msa tu...teringt mati...

    ReplyDelete