February 2018 - All About Love

Monday, February 19, 2018

Program Kami Cinta Rasulullah

12:36 PM
Program Kami Cinta Rasulullah
Assalammualaikum...

Wani memang tempat ketiga sajak Tahap Satu 
Program Kami Cinta Rasulullah di Sekolah agama anak-anak MV yang dibuat pada awal februari lagi dengan pelbagai aktiviti dan pertandingan...antaranya pertandingan :-

  • sajak 
  • tilawah
  • hafazan
  • azan
  • khutbah
  • becerita
  • selawat 
  • perbarisan
  • mewarna
  • busana muslimah 
Melibatkan semua pelajar,,Macam abang Haikal dia ikut pertandingan selawat dan perbarisan...Kakak Ayu ikut Perbarisan dan kakak wani ikut pertandingan sajak..mereka di asingkan mengikut kumpulan berdasarkan nama kelas tapi diwakili dengan warna juga...

macam kakak ayu kumpulan saidina umar dengan warna merah...dorang bang haikal dan kakak wani saidina Ali dengan warna kuning....
team saidina Umar..
Kumpulan Saidina Ali menang Selawat dan Perbarisan...Saidina Umar tempat kedua untuk  kedua2 acara tersebut...kakak Ayyu menjadi pemegang sepanduk untuk team saidina Umar...Kakak Ayu cakap menteri-menteri(hahaha padahal pengarah dan pengerusi Masjid) semua kalau bergambar cari dia ...sebab dia pakai baju merah...Merah umno ...hahaha...
with ustaz Jabir dan Ustazah Norasita
Kakak Wani pula dapat tempat ketiga pertandingan sajak...happy dia dapat nombor tiga ...percubaan pertama...bilangnya next time dia mau ikut lagi ...best bah sajak ni...anak Mv yang seorang ni tak takut,...nak berdepan dengan orang ramai ...

sampai kakak ayu cakap dia tak tau malu haha,,,macam lagu atmosfera tu....kawan mv pula cakap dia macam MV masa zaman sekolah....pentas dan MV berpisah tiada,hahaha
Team Saidina Ali 
Program seumpama ini sangat memberi makna dan pengajaran untuk anak-anak..semoga program ini berterusan lagi pada masa hadapan
Ready To Perarakan 
Read More

Thursday, February 15, 2018

Aktiviti Hujung Minggu

7:30 AM
Aktiviti Hujung Minggu
Assalammualaikum...


Image may contain: 4 people, people smiling, people sitting, child and outdoor
lepas dari playground
Aktiviti hujung minggu kami minggu lepas..hari sabtu bawa anak2 main di playground...saja kasi puas2 dorang main..hari ahad pula cadang mau jogging sekali dorang ajak hiking...bukit pilihan..Bukit padang...mak ai semput MV...

Dengan badan yang ble tahan berlemak...syukur berjaya juga sampai ke puncaknya....tabik spring dengan syamimi....berjaya hiking tanpa minta air minum ...itu namanya hiking unplan...paling fit yang pasti kakak ayu lah...

yeahh kami berjaya tawan bukit padang
Kami semput naik tangga dia sudah di atas ...mak ai..laju betul....mama of course semput bersama dengan abang haikal dan syamimi..wani pun ble tahan fit....

Part turun pun wani dengan kakak Ayu tinggalkan mama dengan abang haikal...hihi..dorang bilang ok lepas ni kita naik lagi k,...

posing empat beradik 
jom lah kita naik..demi untuk menguruskan badan abang dan mama,....chayok
my buah hati

peneman setia

Read More

Wednesday, February 14, 2018

Liga Perdana Malaysia 2018

7:30 AM
Liga Perdana Malaysia 2018
Perlawanan ketiga Sabah menentang PDRM pada 09.02.18
Assalammualaikum...

Liga Perdana Malaysia 2018....berkongsi sedikit cerita kami penyokong Sabah Rhinos....yang beraksi di Liga Perdana Malaysia 2018..3 Perlawanan...2 perlawanan di tempat sendiri alhamdulillah semuanya menang...

1 perlawanan di tempat lawan..berkeputusan seri..menempatkan Sabah di kedudukan kedudukan liga di bawah pendahulu liga iaitu Felda United dengan 9 mata...

24.02.2018 bersamaan Sabtu Sabah akan menanti kedatangan Sarawak di Stadium Likas...bah jom Sabahan kita support team Sabah FA di bawah bimbingan anak jati Sabah Julius Ating yang juga merupakan bekas pemain Sabah..

Chayok2 Sabah...
layan dorang yang mau posing di sini..ala2 model gitu 
Read More

Tuesday, February 13, 2018

Jug tupperware

9:00 AM
Jug tupperware

Assalammualaikum

Menambah koleksi tupperware di rumah hihi...mv beli jug tupperware ni sebab memikirkan syamimi ..dia selalu jer masa nak tuang air..terus tumpah satu jug hahaha..

Lost control katanya ..nak minta tolong abang kakak ..sekejap adik...last last adik tuang sendiri then tertumpah

So dengan adanya jug ni ...senang utk dia...sebab penutupnya ni bila kita tuang penutup tidak akan terbuka...

Sebab dia macam penutup botol...kita boleh tutup atau buka..lagi satu air dalam botol ni kalau panas atau sejuk..boleh tahan kepanasan dan kesejukannya...

Not bad lah dengan harga member ..dapatlah dua jug ni Rm 57...dari harga asal Rm76...korang ada yang dah ada jug ni

Read More

Tuesday, February 6, 2018

Review Novel : Imam Mudaku Romantik-Izzah Haneefa

7:48 AM
Review Novel : Imam Mudaku Romantik-Izzah Haneefa
Imam Mudaku Romantik Imam Mudaku Romantik by Izzah Haneefa
My rating: 4 of 5 stars

Imam Mudaku Romantik..BUkan sekadar novel cinta namun penuh dengan persoalan dan ilmu agama...Mengisahkan Muhammad Faqih seorang ustaz dan imam muda yang menjadi pemandu di rumah Laila Khalisah yang mana sebenarnya mengwujudkan rasa cinta di hati namun tidak diluahkan...

Siapa sangka pemandunya adalah seorang ustaz dan Imam Muda...Tan Sri Kamarul meminta Faqih menjadi ustaznya untuk belajar tentang agama islam yang telah lama ditinggalkan amalannya...dan siapa juga sangka anak muda yan begelar ustaz itu adalah jiran belakang rumah mereka..ditambah lagi anak musuh perniagaannya..

Namun demi anak tersayang...Tan Sri Kamarul membuang rasa ego...dan akhirnya Faqih dan Khalisah diijabkabulkan....perkahwinan yang mendatangkan bahagia buat mereka namun derita buat adriana...benci buat syuhadah...

Rasa benci itu turut dirasai Khalis abg khalisah..sehingga sanggup bersubahat dengan Izham bekas tunang khalisah..Sungguh fitnah itu kesannya membuat derita...Bila ibu mertua sudah termakan cerita fitnah...habis Khalisah menjadi mangsa dan kebencian dimata ibu faqih...

Namun kuasa Allah...segalanya terbongkar...khalis dan izham mendapat balasan setimpal dengan apa yang mereka lakukan...syukur rumahtangga yang di bina masih mampu bertahan...

View all my reviews
Read More

Thursday, February 1, 2018

Penghujung Januari yang gembira

8:51 AM
Penghujung Januari yang gembira
Assalammualaikum

31.01.2018 Alhamdulillah adik mv selamat melahirkan seorang anak lelaki setelah 3 tahun menunggu...syukur atas kurniaan mu Ya Allah ...

Walaupun sedikit huru hara menyambut kelahiran baru ni...due adik sepatutnya 27.02.18...tiba2 adik mv mengalami tekanan darah tinggi isnin tu..bila selasa check masih tinggi terus warded di hospital likas...

Adik disarankan bersalin awal sebab doc check baby perut baby agak kecik...si ibu pula tekanan darah tak turun2..terus doctor bagi cadangan bersalin secara paksa melalui masuk ubat...

Melalui cerita adik mv lepas masuk ubat..selasa 30.1.2018 bukaan baru 1cm..sampai doctor cakap kalau pagi nanti bukaan 1cm juga masih terpaksa oprate...

Pukul 6.30 pagi check bukaan sdh 5cm ..masa tu siap wasap di group sakit..sampai rasa mau nangis dan tendang katil haha tapi dia tahan ..

Sampai lah part dia cakap sakit perut macam mau berak..kami pun nda sangka rupanya wasap dia yg tu mmg dia mau melahirkan sudah..

Al kisahnya  adik cakap doktor dan nurse tu pervaya yg dia mau bersalin sdh sebab pukul 6.30 check baru 5cm...takkan lah sdh mau bersalin lama lagi mama doktor tu cakap

Nurse pun sama siap marah lagi...terus adik cakap sya macam rasa kepala dia di bawa sudah..bila nurse tu tengok ..baru dia kelam kabut mau pakai sarung tangan...

Siap cakap aiyoo tak sempat sebab dia nampak kepala....adik terus jer teran ...alhamdulillah 7.47 am selamat melahirkan ...sekarang adik masih dalam pantauan sebab tekanan darah mau dimonitor


Read More