March 2018 - All About Love

Wednesday, March 28, 2018

Reward 8Share-Story Time Mission 2: Trouble In Poo -Radise

10:08 AM
Reward 8Share-Story Time Mission 2: Trouble In Poo -Radise
tq 8share
Assalammualaikum...

Alhamdulillah dapat Reward 8Share-Story Time Mission 2: Trouble In Poo -Radise dapat lah RM20.00 masuk dalam account 8share MV...kalau ada rezeki bolah lah cashout dengan 8 coin lepas ni..

Sebab bulan April 2018 8 share dah tukar nama...dulu says.com lepas tu 8 share lepasni dah jadi 8 coin pula,,,8 coin dengar kata lebih menarik redeem nya



Read More

Tuesday, March 27, 2018

Hasil shopping Di Karangkraf Mall

10:54 AM
Hasil shopping Di Karangkraf Mall
3 lagi koleksi novel 
Assalammualaikum...

Hasil shopping di KARANGKRAF MALL  ...dapatlah 3 buah novel dengan harga 4+ termasuk postage :-

  1. My Lovely Tengku - Pitteriah Abdullah 
  2. My Lovely Tengku 2 - Pitteriah Abdullah 
  3. Darlingku Minah Angau - Rabihah Nur Ridhuan
bertambah lagi koleksi di mini library ..oh ya harni kat karangkrafmall ada promosi postage rm4.00,,,sapa yang nak beli tu boleh lah dapatkan jimat postage tue

Read More

Monday, March 26, 2018

Review Novel: Awak Suka Saya Tak?-Melur Jelita

9:46 AM
Review Novel: Awak Suka Saya Tak?-Melur Jelita
Awak Suka Saya Tak? Awak Suka Saya Tak? by Melur Jelita
My rating: 4 of 5 stars

Kisah percintaan Intan Zulaikha bersama seorang lelaki mempunya 2 nama dan 2 sikap yang berbeza,,,kisah yang menguji gadis yang bernama Intan Zulaikha...dari seorang yang keras kepala dan pentingkan diri menjadi seorang menerima segalanya...

Hilman Yong Dan Damein Yong ...lelaki yang sama namun berbeza perwatakan tetapi mencintai dan dicintai oleh gadis yang sama iaitu Intan Zulaikha..biarpun dengan nama yang berlainan..hati mereka jatuh cinta pada Intan dalam masa yang sekejap sahaja...

Kisah percintaan bukan sekdar cinta semata-mata..yang mana cinta berlandaskan dan berpandukan ajaran agama....mencintai seseorang tidak melebihi dari segalanya....walau diuji tetap menerima segalanya dengan redha..

Benar ...kalau dah jodoh tak ke mana...bercinta kemudian berpisah ..bertemu lagi dan bertunang ...sampai ke hari ijabkabul terpisah lagi.,,,akhirnya bersatu jua.."AWAK SUKA SAYA TAK?"

View all my reviews
Read More

Wednesday, March 21, 2018

Tiada Arah Jodoh Kita-Ezza Mysara-

3:09 PM
Tiada Arah Jodoh Kita-Ezza Mysara-
Image may contain: text
so lepas ni baca buku jak lah 

Assalammualaikum...

Lagi satu novel sebagai tambahan koleksi dalam Mini library MV...Tiada arah jodoh kita tulisan ezza mysara....tengah main kat slot akasia....tapi MV memilih untuk membaca novel..sebab nak follow dramanya payah sikit....

lepas habis baca novel Awak Suka Saya Tak Nanti Mv baca novel ni...biarlah lambat sikit...janji terus tau endingya..Mv jenis nak tau ending cepat tak penyabar kan..haha....apa ble buat...

lepas ni nak cari novel ezza benci amat sayang sangat..macam best jer...
Read More

Thursday, March 15, 2018

Cashout 8Share Lagi

3:35 PM
Cashout 8Share Lagi
No automatic alt text available.
Assalammualaikum


Hi haikalayuwani ,

Congratulations! You've succeeded in your Quick 5 Mission, which required you to share this Special on your Facebook timeline and include a caption with someone tagged.

Your reward of RM5 has been credited to your wallet.

yeahhh ....so boleh cashout lah ni bulan depan...cashout terakhir sebelum tukar 8coin hihi

Read More

Tuesday, March 13, 2018

Anak Buah Baru

3:50 PM
Anak Buah Baru
Assalammualaikum...

Anak Buah Baru ....alhamdulillah biras MV bersalin pada 27.01.2018 awal sehari dari birthday abang haikal ...lagi seorang cucu lelaki dalam keluarga suami MV..abang ipar sulung ada 3 orang anak lelaki ...yang nombor 2 ada 2 orang anak lelaki dan 1 anak perempuan....

Kalau keluarga MV pula ada 1 lelaki 3 perempuan...so sekarang cucu lelaki 6 orang perempuan ada 4 orang...hujung minggu lepas balik ranau ..kenduri potong rambut baby ayish,,,

Sebulan dah ayish baru mama su dapat jumpa dia,,,tapi nda boleh mau cium sangat..sebab mama su dia demam....batuk selsema...semangat tengok badan dia...tapi abang aqish dia x bagi mama su dia jaga...

sebab dia takut adik dia kena bawa balik kk,...hahaha....anak-anak mv seronok lah..balik ranau main dengan ayish...balik beaufort pula main dengan syafaat dan afil....semangat balik kmpung jumpa adik sepupu dorang,,

kalau suru mama tambah lagi..mama penat...hihi...so bermanja lah dengan adik sepupu yang ada
Read More

Saturday, March 10, 2018

Review Novel-Ku Peluk Hatimu-Rozita Abd.Wahab

9:52 AM
Review Novel-Ku Peluk Hatimu-Rozita Abd.Wahab

Assalammualaikum

"Andai cinta itu untuknya , hati dan jiwa pun bersatu"

Dewi Karmila dan Rizuan..masing2 memendam perasan dengan istilah kawan baik. Dewi karmila menunggu si lelaki yang menduduki hatinya selama 14 tahun..

Juan pula mencari pemilik sepasang mata yang menghantui selama 14 tahun..siapa sangka ..dewi memilih playboy sebagai teman hidupnya..

menceritakan juga ikatan persaudaraan dewi dengan kembarnya yang tidak cacat anggota badan..bagaimana penerimaan masyarakat terhadap golongan kurang upaya

supian...lelaki yang mendambakan dewi..namun gagal kerana satu sahaja..iaitu penerimaan supian terhadap orang kurang upaya...

bagaimana persepi masyarakat yang takut menerima menantu dari ketrunan yang anggota keluarganya ada kecatatan...

Read More

[OST Drama "Melankolia"] -Aliff Aziz - Amarah Cinta

7:30 AM
 [OST Drama "Melankolia"] -Aliff Aziz - Amarah Cinta

Assalammualaikum...

setiap sisi ku hamba kasih dan sayang
aku diuji dengan lelah keasyikan
tak pernah aku dibuang ke lembah kegelapan
namun kamu yang melangkah pergi

di saat hatiku terpijak kamu
terlihat cinta merapuh di depan mata
kau bunuh segala harapan jiwa
yang tertinggal hanyalah amarah cinta

mengapa perlu ku bersedih sendirian
sedangkan ku tahu ini hanya dugaan
aku menanti satu realiti sarat kecintaan
yang tidak berbisa

di saat hatiku terpijak kamu
terlihat cinta merapuh di depan mata
kau bunuh segala harapan jiwa
yang tertinggal hanyalah amarah cinta

setiap detik yang kau dusta
nafasku lemah luluh sepi
biarkan semua cinta pergi
kerna hati ini terjerat mati

di saat hatiku terpijak kamu
terlihat cinta merapuh di depan mata
kau bunuh segala harapan jiwa
yang tertinggal hanyalah amarah cinta

di saat hatiku terpijak kamu
terlihat cinta merapuh di depan mata
kau bunuh segala harapan jiwa
yang tertinggal hanyalah amarah cinta

(**layan lagu ni best )
Read More

Friday, March 9, 2018

Gempa Bumi

3:29 PM
Gempa Bumi
Assalammualaikum..


Gempa bumi di Sabah semalam..mengejutkan penduduk di beberapa daerah di Sabah terutamanya Kundasang Ranau,Kota Kinabalu....MV tak merasai gegaran semalam..mungkin sebab masa tu MV tengah sibuk mengemas rumah...

No automatic alt text available.
sumber google
Selepas gegaran semalam..ada beberapa gegaran susulan yang dirasainya oleh penduduk di Ranau terutamanya Kundasang..Alhamdulillah tiada apa2 yang berlaku....penduduk pun sudah biasa...

Ditambah lagi dengan sedikit pendedahan mengenai Gempa Bumi...selepas gempa bumi yang melanda pada tahun sbelumnya...bantuan yang disalurkan iaitu sperti taklimat persediaan mengenai gempa bumi....

Menambahkan ilmu dan pengetahuan penduduk...paling penting jangan panik ketika gempa bumi berlaku..sebab bila kita panik...kita akan lupa dan tak tahu apa yang patut dilakukan....

Semoga penduduk di Sabah Di LindungiNYa
Read More

Thursday, March 8, 2018

Hui emas JN Gold

10:48 AM
Hui emas JN Gold

Assalammualaikum

Alhamdulillah selesai hui emas rm60 selama 6 bulan bersama agen JN Gold...walaupun nilainya x sebesar mana insyaallah bolehlah buat simpanan masa depan ..

MV Join hui ni atas ajakan mama dan kakak MV..kalau mv mmg jarang nak join...kalau nak cakap beli emas pun mmg jarang terfikir..

So dengan adanya hui mcm ni dapatlah tambah koleksi simpanan emas yang x berapa nak ada..oh ya hui ni main kutu..macam org main kutu cash

Tapi yang ni kita beli emas..kita ambik yg sama nilai.matau lebih tapi kena aad on money lah..korang ada tak yg mcm mv?

Main hui?nak tanya koramg biasa join hui apa?

Read More

Tuesday, March 6, 2018

Review Novel: Cik Calca Lily dan Encik Bos-Airisz

7:53 AM
Review Novel: Cik Calca Lily dan Encik Bos-Airisz

Assalammualaikum

Seperti awak mencuri calca lily seperti itulah awak curi hati saya.

Anak dara tua aka andartu vs duda ...inilah kisah chinta adara si gadis yg tergolong dalam kumpulan anak dara tua walaupun umur baru 26 tahun

allergic dengan title duda siapa sangka pilihan ibunya itu berstatus duda ..duda berhias lagi...misteri kiriman bunga calca lily...

Fahrain suami,peminat misteri dan merangkap bos membuatkan kehidupan Cik Ta berwarna warni..berkahwin tanpa perasaan cinta namun membahagiakan

kehadiran bekas isteri merangkap sepupu Fahrain membuatkan kehidupan mereka goyah...Fahrain pembawa sial...kenapa???

disinilah...dalam novel ini...status n darjat menjadi ukuran....

Read More

Monday, March 5, 2018

Mark Adam juara Bintang Bersama Bintang

12:10 AM
Mark Adam juara Bintang Bersama Bintang

Assalammualaikum...

Tahniah Mark Adam dinobatkan sebagai pemenang Bintang Bersama Bintang dan membawa pulang duit bernilai Rm100 000..

Namun MV puji dengan Mark Adam ni..dia berkongsi rezrki yang dia dapat dengan peserta lain...alhamdulillah...semoga Mark Adam dimurahkan rezeki...

TAHNIAH JUGA BUAT PESERTA LAIN TERUTAMANYA ACHEY DAN ISTERI..SIAPA SANGKA KAN SEORANG SURI RUMAH BERJAYA MENGHIBURKAN KITA SATU MALAYSIA

REZEKI MARK ADAM MALAM NI..MV SUKA DENGAN PENDEKATANNYA YANG TAK LUPA MENYELITKAN PASAL IBUNYA SETIAP KALI BUAT PERSEMBAHAN...

TAHNIAH SEKALI LAGI

Read More

Friday, March 2, 2018

Sabah Vs JDT -Piala Fa - Pusingan 2 2018

2:27 PM
Sabah Vs JDT -Piala Fa - Pusingan 2 2018
Yeah dah ada tiket untuk game esok

Assalammualaikum....

Perlawanan Piala Fa 2018 Pusingan kedua Sabah menentang JDT...menyambut kedatangan JDT ke  Stadium Likas Sabah..

Perlawanan yang dijangka sengit hahaha..sengit dengan sokongan padu penyokong Sabah..Manakala JDT sapa tak kenal..pasukan terkuat dan paling mantap di Malaysia...

Beli tiket awal sebab takut x sempat kalau beli esok..sebab tiket hanya 20, 000 jer di jual..hari ni 10, 000 esok 10, 000 ...sebab masa lawan Sarawak haritu hampir 10 000 penonton dlam 9+++ macam tue

Marilah kita support pasukan pilihan kita..MV semestinya Sabah Fa ..Sabah Rhinos..chayok2


Read More

Thursday, March 1, 2018

Pendaftaran Pra Sekolah Dan Tahun 1 Sesi 2019

9:35 AM
Pendaftaran Pra Sekolah Dan Tahun 1 Sesi 2019
Assalammualaikum

Bermula 1 Mac 2018,permohanan pra sekolah Kementerian Pendidikan Malaysia 2019 di eprasekolah.moe.gov.my dan permohonan darjah 1 2019 di public.moe.gov.my akan dibuka.

Untuk pendaftaran tahun 1 akan dibuka pada pukul 10 pagi...macam kami di sabah..pendaftaran secara manual ...iaitu dengan ambik borang di sekolah yang kita pilih nanti sekolah yang akan hantar ke pejabat pendidikan...

Tahun ni Syamimi sudah 5 tahun...maknanya MV kena daftar permohonan darjah 1 dia tahun ni...iaitu daftar 2 tahun awal...tadi MV dah call sekolah yang MV nak hantar...tengahari ni minta suami ambik borang masa ambik haikalayuwani...

Korang yang ada anak lahir:-


  1.  pada tahun 2012 sekarang berumur 6 tahun
  2.  pada tahun 2013 sekarang berumur 5 tahun 
  3.  pada 1.1.2014( berusia 4 Tahun)
bolehlah buat pendaftaran darjah 1 mengikut tempat..macam Sabah masih lagi manual..so kena pergi sekolah yang kita nak hantar anak nanti..jangan lambat takut jadi pendaftaran lewat ..

nanti dapat sekolah yang jauh dari rumah...semoga dipermudahkan urusan yan kawan-kwan semua
Read More