March 2019 - All About Love

Tuesday, March 26, 2019

Eaton's Centre Point Sabah Sale

2:07 PM
Eaton's Centre Point Sabah Sale
Assalammualaikum..

No photo description available.
pelaburan dia bilang...hantu novel
Eaton's Centre Point Sabah Sale bermula dari 22.03.2019 sehingga 31.03.2019.Semalam MV sudah datang melabur..MV grab 9 Novel yang potongan harga 70%...bayangkan dari RM30 tinggal RM9 sahaja...

Mr Velentine bilang...banyak juga..terus MV cakap 70% rugi kalau nda ambil..lagipun projek thriller ini memang list dalam perhatian MV..mau beli ikut harga asal dulu takut kena bising ...ni dapat harga durian runtuh kita grab jak lah....


kalau ikutkan hati banyak jak mau ambil tapi bila fikir balik..takpa nanti sabtu kalau ada masa mau pergi lagi...bukan hanya novel...alat tulis pun ada sale...begnya...jom lah pakat serbu kedai dorang ni...

mana tau ada yang berkenan di hati ....

sumber dari FB Eaton's CP
Read More

Monday, March 25, 2019

Korean Movie - Midnight Runners

7:35 AM
Korean Movie - Midnight Runners
Assalammualaikum...

Midnight Runners-p1.jpg
sumber google 
Ki-Joon (Park Seo-Joon) and Hee-Yeol (Kang Ha-Neul) are new students at the Korean National Police University. They are not the best students, but they are sincere when it matters. They decide to go out one evening. Towards the end of their night, they witness a young woman being kidnapped. Ki-Joon and Hee-Yeol try to get the police involved, but they meet apathy and bureaucracy. The two police cadets decide to save the young woman's life before it's too late.(credit to Asianwiki)


Best .... mengisahkan 2 pelajar universiti Polis bernama Ki Joon dan Hee Yeol yang menyaksikan kes penculikan seorang wanita dan apabila mereka melaporkan kepada pihak polis tiada tindakan yang dibuat,,

Mereka nekad menyiasat kes ini..sehinggalah mereka mendapat tahu yang wanita yang diculik adalah untuk disuntik bagi mengeluarkan telur untuk dijual kepada pasangan yang ingin melakukan ivf...

Namun mereka tertangkap tetapi dapat melarikan diri ..mereka melaporkan hal tersebut kepada Professor Yang ,namun apa yang mereka dapat sangat mengecewakan..polis mengambil masa yang lama untuk menyiasat kes tersebut...

Mereka tekad untuk menyelesaikannya sendiri dan akhirnya mereka berjaya..tetapi mereka dikenakan hukuman 500 jam khidmat sosial



Read More

Sunday, March 24, 2019

Korean drama-She Was Pretty-

7:35 AM
Korean drama-She Was Pretty-

Assalammualaikum...

sumber google

A romantic comedy, based on a true story, about two past acquaintances who meet again after they've gone through a reversal of fortunes and appearances, set in the backdrop of a fashion magazine's publishing office.

Kim Hye-jin was a beautiful girl from a rich family, aka the "Cha's". After her family's publishing company went bankrupt, she experienced hardships then lost her beauty too. Ji Sung-joon was an unattractive boy with low self-esteem, but grows up as a handsome and successful editor.

The two decided to meet again as adults, but Sung-joon was unable to recognize Hye-jin. Ashamed to meet her first love and ruin his perception of her, Hye-jin asks her attractive best friend, Ha-ri, to appear in her place. Things, however, soon get complicated as Hye-jin was assigned to work at The Most magazine publishing office where Sung-joon is the deputy chief editor. He openly mistreats and belittles her for her clumsy nature, not knowing that she was his real childhood friend. Ha-ri also continues to meet Sung-joon, and soon develops feelings for him. On the other hand, Hye-jin finds a good friend in her workplace, Shin-hyuk, who slowly falls in love with her.


Mengisahkan 2 sahabat rapat yang berpisah pada waktu kecil dan berjumpa semula,Namun ketika pertemuan semula Hye Jin dan Sung Joon .. Sung Joon tersalah orang ..dia menganggap kawan hye jin iaitu min ha ri  adalah hye jin.

Jadi mereka merancang perpisahan antara hye jin palsu dengan sung joon...namun dalam diam Ha Ri jatuh cinta terhadap Sung Joon...dan hye jin pula bekerja di tempat yang sama dengan Sung Joon...

Di tempat kerja Shin Hyuk pula dalam diam jatuh cinta dengan Hye Jin...konflik dalam pekerjaan yang diangkat dalam drama ini sangat menarik..bagaimana kekuatan sesuatu organisasi dalam bekerjasama untuk menyelamatkan unit mereka dari ditutup..

Drama ni happy ending...korang kalau yang suka yang happy ending boleh lah layan drama ni




Read More

Tuesday, March 19, 2019

Korean Drama - Ex-Girlfriend's Club-

3:48 PM
Korean Drama - Ex-Girlfriend's Club-
Ex-Girlfriend Club-p1.jpg
pinjam google


Assalammualaikum...


Soo-Jin (Song Ji-Hyo) is a producer at a film production company. Her company decides to make a film based on a popular webcomic by Myeong-Soo’s (Byun Yo-Han). The webcomic is about Myeong-Soo's ex-girlfriends. It just so happens, Soo-Jin is also an ex-girlfriend of Myeong-Soo. Now, Soo-Jin has to interact with her ex-boyfriend and his 3 ex-girlfriends: Hwa-Young (Lee Yoon-Ji), Ji-A (Jang Ji-Eun) and Ra-Ra (Hwa Young).  


Ini adalah kisah seorang penerbit film dengan seorang penulis yang merupakan rakan tapi sebenarnya mempunyai perasaan cinta. Webcomic yang myeong soo tentang kisah bekas kekasihnya menjalinkan kembali hubungan antara dia dan kim soo jin lakonan Song Ji Hyo..

Bermula dengan pura2 sebagai kekasih akhirnya menguatkan Myeong Soo untuk memulakan langkah meluahkan perasaan terhadap Soo Jin...namun bukan sesuatu yang mudah apatah lagi apabila perlu berdepan dengan bekas kekasih dan pengarah filem iaitu jo gun yang menyimpan hati terhadap soo jin...


Drama ni funny dan tak berat..korang  boleh layan drama ni hanya 16 episod sahaja..

Read More

Zaini Bayang Magician Malaysia

11:26 AM
Zaini Bayang Magician Malaysia
Assalammualaikum


Cardbox Illusion Zaini Bayang

Ingat lagi dengan Zaini Bayang ahli silap mata  yang pernah menjadi finalis mimpi ke bintang 2013?muncul menyertai persembahan ketika itu dibantu oleh isterinya sue yang tengah mengandung.

Kalau kamu masih ingat!hari ini mv nak cerita sikit tentang perkembangan terkini mengenai zaini bayang atau lebih di kenali sebagai ZB...

Quick Change Magic Illusion by Zaini Bayang

ZB kini rancak menerima jemputan untuk membuat show magician di hotel-hotel seperti:
1.quick change magic
2.cardbox illusion
3.head mover illusion

Head Mover Illusion by Zaini Bayang

Mv sertakan juga video yang diambil daripada yiu tube zb untuk tontonan semua..sangat menarik melihat anak melayu mampu membuat persembahan silap mata seperti ini.tahniah ZB..


Alhamdulillah ZB masih lagi dibantu isterinya sue dalam setiap persembahannya..kalau dilihat yg head mover illusion terasa wow pasangan suami.isteri ni memang mantop.




Antara pencapaian paling tinggi ZB adalah dapat membuat persembahan di depan isteri perdana menteri kita iaitu Tun Siti Hasmah.ZB juga buat show di depan Tan Sri Lim Kim Liew iaitu owner Country Height..

Untuk pengetahuan semua ZB currently inhouse magician kontrak di bawah Hotel Palace of The Golden Horses.


ZB sebelum ni adalah in house magician di :

1.Glory beach resort Port dickson
2.Gold Coast Morib international resort
3.Dwhart Hotel Port Dickson

Sekarang ZB buat persembahan di Palace of The Golden Horses.



Selain magic show Zb juga membuat persembahan
 eater atau fire show .


Show yang ZB buat adalah seperti di bawah:

1.stage magic
2.close up magic
3.illusion magic
4.fire eater/fire show



Mr .Isaac Raj General Manager Palace of The Golden Horses adalah merupakan mentor kepada Zaini Bayang dan isteri beliau(Sue)


Kamu boleh follow ZB di platform seperti di bawah..kalau ada yang berminat mau jemput belia boleh hubungi no yang mv sertakan di bawah:

Youtube channel - Zaini Bayang

013 6722783
Read More

Wednesday, March 13, 2019

Korean Drama -Go Back Couple-

8:14 AM
Korean Drama -Go Back Couple-
Assalammualaikum..

File:Go Back Couple-P1.jpg
Sumber Google
Go Back Couple ni lakonan Jang Nara,,,,kamu ingat kan..dia tetap dan masih cantik walaupun dah berusia..masih macam anak remaja...drama ni mengisahkan sepsang suami isteri yang memilih untuk bercerai setelah 18 tahun berkahwin.

Namun sesuatu berlaku ketika mereka membuka dan membuang cincin kahwin ...keesokan harinya mereka bangun dan kembali ke tahun ketika mereka berusia 20 tahun.Jadi Ma Jin Joo dan Choi Ban Do memilih untuk mengubah takdir mereka,,

Choi Ban Do Mengejar cinta pertamanya si penari Balet Min Seo Young,,,dan Ma Jin Joo pula sentiasa terserempak dengan Nam Gil sehinggakan lelaki itu jatuh cinta terhadapnya..

Doktor Park!!pasangan suami isteri ini membalas dendam dengan mengubah nasibnya dengan membongkar kebenaran yang dia sebenarnya hanya cintakan Kim Ye Rim hanya untuk duit kerana paras rupa ye rim sangat hodoh...

Sejauh mana Choi Ban Do cuba untuk menjauhkan dirinya dengan Ma jin Joo tetap rasa cinta di hatinya mekar kembali apatah lagi apabila dia mula sedar akan kesilapannya..begitu juga Ma Jin Joo baru dia tau yang suaminya sangat struggle dalam mencari nafkah untuk mereka...

Drama ni ada 12 episod saja,,,rata2 dalam scene ni lebih pada lawak...cuma episod 11 san 12 ada sedih sikit

Read More

Tuesday, March 12, 2019

Korean Drama -Weightlifting Fairy Kim Bok-joo

7:00 AM
Korean Drama -Weightlifting Fairy Kim Bok-joo
Assalammualaikum

Weightlifting Fairy Kim Bok-joo ..kisah seorang gadis yang bernama Kim Bok Joo seorang atlet angkat berat yang mempunyai keinginan seperti gadis lain...jatuh cinta dengan seorang jejaka membuatkannya tekad masuk ke klinik menurunkan berat...

Namun akhirnya dia sendiri kecewa kerana dia terpaksa menipu yg dia seorang ahli muzik...ditambah lagi yang jejaka itu adalah abang kepada kawan satu universitinya iaitu Jung Joon Hyung...

Kekecewaannya merapatkan hubungan antara atlet angkat besi dengan atlet dari team renang...berbeza sukan yang diceburi namun menjadi rapat kerana merupakan kawan sekolah rendah ...dan akhirnya menjadi kekasih

Jung Joon Hyung pula mengalami trauma ,,,,dia selalu membuat kesilapan ketika di awal permulaan..namun apabila dia mula bercinta dengan Bok Joo sedikit sebanyak membantu mengatasi masalah traumanya...

Cuma dalam drama ni..mula-mula mereka terpaksa curi2 bercinta haha..sebab janji bok Joo yang tidak akan bercinta lagi ...best drama ni try lah tgk...lucu pun ia juga...tapi part kasih sayang ayah bok joo memang touching ....
Read More

Monday, March 11, 2019

Korean Drama-The Heirs-

1:00 PM
Korean Drama-The Heirs-
Assalammualaikum

sumber google
Mengisahkan kisah seorang anak luar nikah bernama Kim Tan dan Seorang gadis bernama Eun Sang yang dari keluarga miskin dan mempunyai seorang ibu yang bisu...menyentuh juga kisah anak-anak lain seperti Young Do ,Rachel....

Bagi MV kisah ni lebih pada cerita kekeluargaan dan tekanan anak-anak yang mempunyai keluarga yang tidak lengkap ..Macam Kim Tan ,ibunya merupakan seorang perempuan simpanan ...ayahnya mendaftarkan ibu tiri Kim Tan sebagai ibunya ,,,

Eun Sang pula terpaksa bekerja sambil belajaruntuk menampung kehidupan mereka..dan ibunya bekerja sebagai pembantu rumah di rumah keluarga Kim Tan.Dalam drama ini juga kedudukan darjat menjadikan seseorang itu mangsa buli di sekolah..

perebutan kuasa antara Ibu tiri dan Abang Kim Tan merapatkan hubungan mereka dua beradik sekaligus menyatukan keluarga Kim Tan.Perkahwinan antara ayah Young Do dan Rachel yang dibatalkan merapatkan semula hubungan antara mereka bersama orang tua...

drama ni lama sudah...dibintangi oleh Lee Min Ho dan Park Shin Hye...boleh lah layan kalau yang memang suka drama air mata...haha 
Read More

Thursday, March 7, 2019

Daulat Tuanku

10:13 PM
Daulat Tuanku

Assalammualaikum

Alhamdulillah hajat anak-anak mau melihat YDPA dan Tuanku Permaisuri tertunai sudah.Petang tadi anak mv bersama dalam program kunjungan YDPA ke Masjid Bandaraya Kota kinabalu


Mereka kata bukan selalu kita dapat melihat Yang Dipertuan Agung secara berdepan sebab selalu kita tengok di tv jak kan...

Tadi anak-anak memuji...tangan YDPA dan permaisuri haluslah,lembut lepas sejuk. Gembira dorang dapat sembahyang Maghrib berjemaah dengan Sultan dan Tuanku Permaisuri...



Mv simpan kenangan yang terindah ini di dalam blog dan laman sosial yang lain untuk tatapan dan kenangan anak-anak



Read More

Monday, March 4, 2019

Korean Drama -The Masters Sun

1:00 PM
Korean Drama -The Masters Sun
Assalammualaikum...
The Master's Sun-p1.jpg
pinjam google
.The Masters Sun..Mengisahkan seorang wanita yang boleh melihat hantu dan menyebabkan kehidupannya tidak terurus kerana sering diganggu hantu.Namun ianya berubah apabila Tea Gong Sil bertemu dengan Presiden Joo Joong Woo.

Apabila lelaki tersebut menyentuh Gong sil ,,,,Hantu yang ada berdekatannya hilang.akhirnya dia memutuskan untuk berkerja di Kingdom syarikat milik Joong woo demi untuk mendekatkan diri dengannya.

Pelbagai peristiwa yang terjadi, akhirnya kelebihan Gong Sil melihat hantu sedikit sebanyak membantu Joong Woo..yang mana akhirnya mula menimbulkan rasa cinta di hati,,,namun bagaimana cinta mereka bersatu kamu kena tengok,,,

Bagi Mv drama ni best sebab hanya cinta yang diketengahkan tetapi ..masalah setiap hantu yang muncul,,,Drama ni 17 Episod sahaja ,boleh tengok di Viu app atau Facebook
Read More

Review Novel : Akad Dua Hati by Zan Zarida

7:54 AM
Review Novel : Akad Dua Hati by Zan Zarida
Akad Dua Hati Akad Dua Hati by Zan Zarida
My rating: 5 of 5 stars


"bertemu tanpa rasa cinta..berpisah dengan rasa cinta"

Zain Arash dan Miya Adeena.Benarlah kata orang tua-tua,jangan mudah membenci nanti jatuh hati itulah yang terjai pada Miya Adeena dan yang parahnya ketika dia mula merasai cinta .Arash berpaling dan memilih cinta lain.

Zain Arash lelaki yang tak mengenal erti putus asa,tak romantik tapi caranya untuk mendapatkan sesuatu sangat annoying bagi Miya.Namun ketentuan Jodoh siapa Miya untuk menidakkannya.Khalif Zikri lelaki yang cuba mengetuk pintu hati Miya yang hanya untuk Arash.

Berdepan dengan Khalif mengingatkan dia dengan Arash.Bezanya lelaki ini terlalu pandai bermain kata.Ayat yang keluar dari mulutnya semuanya manis-manis belaka.Sekali lagi Miya diajak ‘Berkolaborasi’ tapi kali ini dengan Khalif.

‘Berkolaborasi’ dalam percintaan seperti berbisnes..adui otak dua lelaki ini memang tak diduga.Ketika Miya sudah membuat keputusan untuk memilih Khalif tiba-tiba Arash juga menghantar rombongan ...

Siapa yang patut Miya pilih untuk ‘Berkolaborasi’.. Arash Atau Khalif???rupanya mereka cucu pakcik payung,,,dan Akhirnya dia memilih si "Tikus Mondok"....nak tau sapa "Tikus Mondok" kena baca novel ni,,,,

View all my reviews.


**boleh secara terus melalui penulis di Facebook Zan Zarida
Read More