December 2019 - All About Love

Wednesday, December 25, 2019

Back to school 2020

11:14 PM
Back to school 2020



Assalammualaikum

Hari ni hari pendaftaran sekolah agama wani dan syamimi..dan kebetulan cuti krimas mv ambil kesempatan untuk lengkapkan kelengkapan sekolah mereka berdua....

First pegi 101 superstore beli baju kurung sekolah rendah untuk syamimi sebab sudah servay 101 macam paling murah dan kualiti puas hati..



Singgah Tung E beli baju pengawas wani sambil beli baju kurung putih untuk sekolah agama syamimi..sebab di sana yg ada jual baju jer ..beli baju jak sebab kain sekolah agama ada kain kakak wani dulu ....lepas tu ke 1B untuk misi seterusnya

Di 1B singgah kamdar beli baju lagi ...harga mmg jauh berbeza dr Tung E ..di kamdar kain jenis cotton Tung E pulak jenis licin...

Terus ke Parkson beli kasut sekolah pula.kebetulan ada promo beli 2 rm79 .Anak beli seorang sepasang dan dapat free kasut putih ...so beli 4 dapat percuma 4 ...siap ada pengilat kasut lagi ...

Haikal ayu pula beli beg sekolah  disana...so nanti tinggal beli baju sekolah dorang saja lagi.untuk syamimi dan wani settle...dorang nda beli beg sebab ada sumbangan dari Puspanita ...

Masa family day ada dapat beg masa main games dan syamimi pula dapat beg dari sekolah Tabika dia belajar.

Penat mengurus 4 orang anak sampai adik yang kerja parkson tanya"kak seorang jak urus 4 orang anak?"

Ya mv jawab sebab Mr Velentine nda sihat..demam..so dia rehat di kereta..MV pula urus kan anak2...

Kamu sudah settle persiapan sekolah anak2?



Read More

Review: Dahlia Gua Punyer!

11:09 PM
Review: Dahlia Gua Punyer!
Dahlia Gua Punyer! Dahlia Gua Punyer! by Fimirae
My rating: 4 of 5 stars

Dahlia dan Damshaq ...dua kawan lama yang terpisah hampir 10 tahun namun luka yang ditinggalkan dahlia masih tersisa pada Damshaq ..Kehadiran Dahlia kembali ke kampung membuatkan hidup Damshaq kembali ceria...Walaupun damshaq dianggap samseng kampung namun Dahlia masih menerimanya kerana pada Dahlia Damshaq masih Damshaq 10 tahun lepas...

Setelah kebahagiaan dicapai sekali lagi Damshaq di sakiti ...kali ini dia benar2 terluka sehingga dia tidak mahu mengambil risiko lagi...

Bagaimana Dahlia ingin memujuk hati Damshaq..Sweet sangat novel ni sebenarnya ..walaupun ayatnya agak kasar ,,

View all my reviews
Read More

Monday, December 16, 2019

Review Novel : Kisah Seram Malam Jumaat Vol 3

11:45 AM
Review Novel : Kisah Seram Malam Jumaat Vol 3
Kisah Seram Malam Jumaat Vol 3 Kisah Seram Malam Jumaat Vol 3 by Eqbal Mohaydeen
My rating: 4 of 5 stars

4 cerita seram yang sangat mendebarkan iaitu Nombor ekor (Eqbal Mohaydeen), Bangkit (Ninie Othman), Deejay ( Suzani Nadzir), Khianat (Akma Saidon).

Kerana ingin cepat kaya akhirnya nyawa melayang kerana kepercayaan syikir meminta nombor ekor di tanah perkuburan.

paling MV terkesan ialah Khianat ...kerana sakit hati saja sanggup melakukan perbuatan sihir sehingga memporak perana kehidupan kawan..

try baca ni ,..memang ceritanya sangat dekat dengan kehidupan harian kita

View all my reviews
Read More

Monday, December 9, 2019

Cabutan semula sijil lahir

8:14 AM
Cabutan semula sijil lahir

Assalammualaikum

01.12.2019 genaplah usia kakak Ayu 12 tahun.Happy birthday kakak...semoga menjadi anak yang solehah dan semoga berjaya dunia akhirat.



Al kisahnya mv bawa si kakak ke UTC kk untuk buat kad pengenalan tapi tak dapat buat pada hari yang sama sebab kena buat semula cabutan sijil lahir.


Sebabnya dalam sijil.lahir si kakak takda tulis Ayu Syam**** binti velent****..  So mv kena ke hq jpn berdekatan dengan ofis mv iaitu kompleks pentadbiran kerajaan persekutuan sabah(KPKPS) sebab di UTC tak boleh buat ...

Kebanyakan anak2 yang lahir tahun 2007 semua takda dibintikan atau dibin kan nama bapa di sijil lahir...tambah lagi kakak ayu lahir d Johor .


Alhamdulillah settle sudah part cabutan sijil lahir...cumanya dia sekarang di kampung nnt balik dari kampung baru bawa dia pegi buat ic balik..

Read More

Sunday, December 8, 2019

Family Day

1:51 PM
Family Day
Assalammualaikum


Image may contain: one or more people, tree, sky, child, crowd, outdoor and nature
Rakan sepejabat bersama Datuk Sup(Datuk Samsuni )

Throwback family day pejabat mv pada 30.11.3019 bertempat di pantai Tanjung Aru anjuran kelab Sukses Psups bertema warna marron.
Image may contain: 1 person, outdoor and close-up
Ambil mood mcm masa mula2 kawin haha
Mv ada join apple dance dapat no. 2..family game bersama syamimi dan mr velentine kami dapat tempat ke3..

Image may contain: 6 people, including Hamriah Haji Nurdin, people smiling, people standing and outdoor
Geng kanak2 riang
Kakak ayu pula menang musical chair...antara game kanak2 masa tu musical chair ,bola beracun,bola sepak pantai,music freeze,

Image may contain: one or more people, people standing, child and outdoor
Alamak mau jatuh sdh...no.2 oklah
Game dewasa pun sama bola beracun,bola sepak pantai,musical chair,tarik tali,apple dance dan family game.

No photo description available.
Hasil hadiah sukaneka anak2 ,family,ibubapa dan lucky draw

Ada juga acara pertandingan beyblade berpasukan ibu dan anak...mv dan syamimi dapat tempat ke4....dapatlah haduah set mandian dan mini speaker 


Dan hadiah licky draw mv tahun ni no 24 ...periuk tefal....mmg diidamkan sangat ....semoga menjadi kenangam terindah apa yang dilalui pada hari tersebut.
Read More