October 2018 - All About Love

Thursday, October 25, 2018

Sambal Petai Udang

10:37 AM
Sambal Petai Udang
Image may contain: food
Percubaan Pertama
Assalammualaikum..

Blog dah nak bersawang...mak ai...teruknya.Hari ni MV nak kongsi pengalaman MV memasak Sambal Petai Udang buat pertama kalinya..Serius sebelum memang tidak pernah masak yang berasaskan Petai...Kebetulan Mr Velentine beli petai dari kawan sekerja katanya sayang mau makan kan...abang beli lah...

dia nda tau yang bininya ni nda pernah masak petai hahaha....so semalam adalah kali pertama masak dan ya Ampun sedap yang amat hahaha...itu Anak dan suami yang cakap...dorang cakap sedap sambal ni..walaupun hakikatnya dorang nda makan pun petainya,,,pahit kunun..

Mv makan seorang lah petainya....rasa sambal mimi bilang pedas tapi sedap...sampai mau tambah nasi 2 pinggan..itu anak kecil memang suka makan pedas ....resepi simple jer semalam...

Macam buat sambal nasi lemak...beza MV masukkan udang dengan petai....perghhh teringat rasa sedap itu(**haha puji diri sendiri) ..Siapa peminat petai...kita geng walaupun saya berada jauh di Sabah haha
Read More

Wednesday, October 10, 2018

Review: I Love You, Stupid!-Melur Jelita

9:29 AM
Review: I Love You, Stupid!-Melur Jelita

Monday, October 1, 2018

Sabah Ke Separuh Akhir Piala Malaysia 2018

4:22 PM
Sabah Ke Separuh Akhir Piala Malaysia 2018
Image may contain: 4 people, people smiling, people standing
Mv bersama Pemain import Sabah...Ogawa,hector ramos dan francis kasonde

Assalammualaikum....

Alhamdulillah rezeki Sabah Fa ke separuh akhir apabila menang 1-0 di Stadium Likas pada perlawanan timbal balik di Sabah 29.09.2018 dan agregat 2-2 dan sabah layak ke separuh akhir dengan kelebihan gol di tempat lawan...

Sabah akan menentang Perak pada perlawanan Separuh Akhir Piala Malaysia tu nanti ....Ayo Penyokong Sabah rhinos mari kita sokong pasukan kita ...penuhkan stadium macam masa lawan Kelantan last week hari tu...

Chayok2..harap2 dapat lah tengok Sabah ke Final Piala Malaysia...mengulang zaman kegemilangan jurulatih sabah iaitu Julius Ating, borhan Ajui dan suharmin yusof...

#kemonsabah #radutatapradu #sabahtanahairku #sabahboleh...
Read More