November 2019 - All About Love

Tuesday, November 26, 2019

Spagethi Carbonara vs Spagethi Bolognese

2:22 PM
Spagethi Carbonara vs Spagethi Bolognese
spagethi bolognese(belum gaul kuahnya)
Assalammualaikum,,,

Alkisahnya pergi makan di Kingfisher lunch kelmarin anak-anak ni ada order spagethi bolognese tapi kecewa pekerja nya bilang mee spagethinya tiada habis..bilang dorang tu jak 99 speedmart boleh jak beli pun sana hahaha....
spagethi carbonara (pun belum d gaul hihi)
Jadi MV belilah bahan-bahan spagethi di sana kelmarin untuk masak malam di rumah..beli dua bungkus ...Spagethi brandnya lupa tapi RM2.99 jak sebungkus...so malam MV buat spagethi carbonara...dengan hanya menggunakan isi ayam dan sosej.Jimat lah asal ada rasa spagethi..

Ini kali pertama MV buat yang carbonara selalunya buat bolognese....Alhamdulillah anak-anak suka makan..Siap repeat order lagi mau breakfast spagethi ,,,,makanya siaplah spagethi bolognese untuk sarapan...

Anak-anak minta lah apa jak yang kamu mau makan tapi janji yang kamu minta ni mama pandai masak hahaha
Read More

Sunday, November 24, 2019

Majlis Anugerah Kecemerlangan & Graduasi 2019

8:18 PM
Majlis Anugerah  Kecemerlangan & Graduasi 2019
Assalammualaikum

Image may contain: 3 people, people smiling, text
anugerah pelajar cemerlang UPKK 8A 2018

Throwback hari graduasi sk agama haikalayu yang disekalikan dengan majlis anugerah pelajar..alhamdulillah kakak ayu dapat anugerah pelajar terbaik upkk 8A 2018 ....

pelajar tahun 6 2019
Ada sesi penerima sijil tamat sekolah tahun 6 . Terima kasih atas didikan dan tunjuk ajar ustazah dan ustaz selama 6 tahun haikalayu bersekolah disini. Banyak yang mereka belajar di sekolah ini.


Image may contain: 4 people, including Safi Suzyaney Shafie, people smiling, people sitting and close-up
team pink
28.11.19 keputusan sijil ugama rendah akan diumumkan,berdebar menunggu result anak2 ni...semoga mereka mendapat keputusan yang baik.

Read More

Friday, November 22, 2019

Keputusan UPSR 2019

4:28 PM
Keputusan UPSR 2019
Assalammualaikum

alhamdulillah 

Alhamdulillah tahniah my kembar tahun .Syukur ke hadrat illahi dengan keputusan anak-anak MV ini.Sangat terharu dengan usaha dorang.Mungkin bagi sesetengah orang result UPSR mereka tidak lah cemerlang tapi cukup cemerlang di mata ibu , ayah dan sekolah.

Kerana sekolah mereka adalah sekolah yang memperolehi lonjakan peratusan yang tertinggi di seluruh negeri sabah ...Dari 54.++ peratus ke 87.++ ..Tahniah Sk API API ,Tahniah kepada GURU,PIBG,MURID DAN IBUBAPA.

Bagi MV keputusan kembar tahun ini sangat mengejutkan ...nda menyangka keputusan seperti ini sebab sepanjang percubaan abang nda pernah lulus...Kakak Ayu pula hanya dapat keputusan yang asal lulus.Jadi bila dapat keputusan ni semalam MV memang bangga dengan anak-anak ini.

Doakan untuk keputusan Sijil Rendah Ugama mereka yang sepatutnya semalam tapi ditangguhkan pada 28.11.19...Semoga keputusan mereka mencapai tahap yang mereka kehendaki .Amin
Read More

Monday, November 18, 2019

Menu Jamuan Akhir Tahun

11:10 AM
Menu Jamuan Akhir Tahun
Assalammualaikum

Image may contain: food
Menu Jamuan Akhir Tahun Pengawas Pusat Sumber Abang Haikal-18-11-19-
Alhamdulillah selesai part jamuan akhir tahun ..sudah terbiasa bawa yang masak dari rumah so inilah menu yang sempat disediakan masa hari jamuan....kalau rajin jadi lah macam yang gambar di atas..

nasi , ayam kicap ,sayur ...kalau sederhana rajin jadilah macam gambar kedua ni...Bihun goreng tomyam dan chicken popcorn ....

Menu Jamuan Akhir Tahun Kelas Tahun 6 SK -13-11-19-
dan kalau betul-betul rajin(**hahaha kalau MV ini memang memerlukan kerajinan yang tinggi)... siaplah kek marble resepi campak-campak...nasib baik menjadi .....

Image may contain: food
Menu Jamuan Akhir Tahun Kelas Tahun 6 Sk Agama-7-11-19-
Read More

Wednesday, November 13, 2019

Majlis Khatam Al-Quran

4:20 PM
Majlis Khatam Al-Quran
Assalammualaikum..

No photo description available.

Alhamdulillah anak-anak berkesempatan bersama-sama dalam mahlis khatam al-quran di sekolah rendah..ini kali keempat kalau tidak silap anak-anak ni khatam al-quran..Ya Allah sejuk hati mama babah...

Image may contain: 17 people, including Lela Nlela, people sitting

Walaupun anak mama tidak cemerlang dalam akademik namun dari agama alhamdulillah sangat menyenangkan hati....Semoga anak-anak mama terus istiqamah ....terus belajar dan jadikan agama sebagai teras kehidupan ...

Image may contain: 8 people, including Dayang Deno and Marliana Abd Malek

Mama doakan anak-anak mama dapat keputusan yang terbaik dalam UPSR dan SRU 2019...mama nda mengharap A,,,cukuplah kamu lulus kedua-duanya..AMin

Image may contain: 13 people, people sitting
Read More

Tuesday, November 12, 2019

Salam Maulidur Rasul

7:30 AM
Salam Maulidur Rasul
Assalammualaikum

Image may contain: 3 people, people smiling, close-up

Salam maulidur rasul..alhamdulillah diberikan rezeki untuk sama-sama berarak sempenan sambutan maulidur rasul peringkat negeri sabah bertempat dari  Harbour City ke Masjid Negeri pada 9.11.19 ....

Image may contain: 6 people, including Safi Suzyaney Shafie and Sarisya Norza, people smiling, close-up

Syukur masih berpeluang untuk sama-sama dalam kalangan 71 kontinjen perarakan...Masih bersama Pejabat Setiausaha Persekutuan Sabah dengan pakaian free tajaan ofis yang pastinya akan menjadi kenangan terindah dalam hidup ...

Image may contain: 7 people, including Asrol Said, people smiling, people standing and outdoor

Semoga perarakan seperti ini diteruskan untuk memperingati hari kelahiran Baginda Rasulullah dan semoga menjadi ukhwah antara seluruh umat islam 

Image may contain: 1 person, smiling, standing and outdoor

Image may contain: 2 people, including Safi Suzyaney Shafie, people smiling, selfie and close-up


Image may contain: 5 people, including Norzanah Madirin, Safi Suzyaney Shafie and Sarisya Norza, people smiling, outdoor
Read More

Monday, November 11, 2019

Tarikh Keputusan UPSR 2019

2:54 PM
Tarikh Keputusan UPSR 2019
Assalammualaikum

Image may contain: text


Ibubapa calon UPSR 2019 boleh membuat semakan keputusan pada 21.11.2019 bermula jam 10.00 pagi melalui perkhidmatan mySMS 15888 dengan menaip 


UPSR<jarak> AngkaGiliran dan sms ke 15888

atau 

PASR<jarak> AngkaGiliran dan sms ke 15888(bagi murid berkeperluan khas@ MBK)


**berdebar sebab anak Mv dua org...dan untuk makluman keputusan Sijil Rendah Ugama pun keluar hari yang sama)
Read More

Wednesday, November 6, 2019

Soto Ayam Kegemaran Anak

3:21 PM
Soto Ayam Kegemaran Anak
Assalammualaikum 


Image may contain: one or more people, people eating and food
permintaan syamimi
Semalam MV masak soto ayam versi MV..Syamimi request mau makan soto ayam ,kiranya mama belanja lah dia dapat nombor dua..jadi balik rumah jak terus berperabg di dapur....rebus ayam ,potong apa yang patut,,

Alhamdulillah 3 kali juga dia menambah...syamimi ni paling simple lah makan bihun,sup dan ayam ...sayur ,tauhu tu dia nda makan...jadi memang senang mau kasi makan ni anak...

Lepas siap makan sempat buat jeruk mangga..dapatlah 10 bekas...so malam ni mau buat jeruk betik lagi ....

Image may contain: food
Read More

Tuesday, November 5, 2019

Hari Apresiasi Tabika Kemas Dun Karambunai

2:59 PM
Hari Apresiasi Tabika Kemas Dun Karambunai
Assalammualaikum

Image may contain: 1 person, smiling

Alhamdulillah selesai sudah hari apresiasi Tabika Kemas KPKPS ....setelah 2 tahun belajar di Tabika Kemas akhirnya tahun depan melangkah ke alam persekolahan sekolah rendah..Tahniah My Syamimi dapat anugerah kanak-kanak cemerlang tempat kedua..Syukur Ya Allah..Semoga anugerah ini menjadi penaik semangat untuk syamimi terus rajin belajar

No photo description available.

Terima kasih buat semua warga pendidik di Tabika Kemas KPKPS yang sudah mengajar anak MV selama dua tahun ..Tak lupa juga buat warga pendidik di Taska Permata Kemas KPKPS ...Selama 4 tahun berada di Taska & Tabika banyak perkembangan yang dapat dilihat...

Image may contain: 2 people, including Safi Suzyaney Shafie, child and close-up

Dari tidak mengenal huruf sampai sudah boleh membaca...Terima kasih sangat2..Kesemua anak-anak MV bersekolah di Tabika Kemas yang sama dari anak pertama sehingga yang keempat..Semoga KEMAS terus gah dalam mengajar anak-anak di alam pra sekolah...

Image may contain: 2 people, people smiling

Image may contain: 1 person, standing

Image may contain: 6 people, including Fie Fonny and Saliza Abd Hamid, people smiling, people standing

Rezeki syamimi harini ...bukan satu jambangan bunga dia dapat tapi 4 ...semua hadiah daripada kawan-kawan mama...Semoga mereka yang memberikan bunga kepada syamimi dimurahkan rezeki.Amin 

Image may contain: 2 people, people smiling, people standing

Image may contain: 1 person, standing
Read More

Monday, November 4, 2019

Happylicious Perpustakaan Komuniti UTC KERAMAT

11:58 AM
Happylicious Perpustakaan Komuniti UTC KERAMAT
Assalammualaikum...

Image may contain: 1 person, smiling, text


Sebagai salah seorang warga Perpustakaan Negara Malaysia(PNM) ,,,MV berkongsi maklumat yang MV dapat dari Page Facebook Perpustakaan Negara Malaysia(PNM)...

Bak Kata Ketua Pengarah..Kalau seorang share di facebook apa-apa program library nanti akan ramai yang tahu...

10.11.2019 (Ahad) sertai Mohana Gill dalam Happylicious pada 10 November 2019, 11.00 pagi di Perpustakaan Komuniti UTC Keramat. Penyertaan adalah percuma.Jangan lepaskan peluang anda.


Read More

Karnival Semarak Jawi 2019

11:52 AM
Karnival Semarak Jawi 2019
Assalammualaikum


No photo description available.


Karnival Semarak Jawi 2019 pada 16 hingga 17 november 2019 (Sabtu & Ahad). Berlangsung selama 2 hari iaitu bermula pada 9.30 pagi hingga 4.00 petang di Pustaka Negeri Sarawak.


Semua yang berdekatan dijemput hadir. Marilah kita sama-sama semarakkan tulisan Jawi. 

#BudayaIlmu
#BangsaMembacaBangsaBerjaya
#SemarakJawi2019
#MalaysiaMembaca


Read More