January 2019 - All About Love

Tuesday, January 29, 2019

Review Novel : Dreamcatcher - Maya Adira

7:30 AM
Review Novel : Dreamcatcher - Maya Adira
Dreamcatcher Dreamcatcher by Maya Adira
My rating: 5 of 5 stars

Siapa sangka kerana kisah lama pintu hatinya tertutup untuk insan bergelar wanita.Khalid dibayangi kisahnya dengan arwah isteri.Amni pula si gadis yang lengkap sempruna segalanya.Cukup pakej sebagai isteri dan menantu kesayangan.

Semakin AMni mendekat....semakin khalid berusaha untuk menjauh sehingga dia bersetuju dengan Syafiqa yang menyamar sebagai isteri pertama khalid.Tanpa dia tahu yang sebenarnya Iqa menginginkan dan mendambakan khalid.

Tanpa pengetahuan ,iqa mengugut Amni dan membuat cerita yang khalid hanya cintakan dia bukan AMni...PErkahwinan dia dengan Amni sebenarnya adalah hanya untuk menunaikan permintaan keluarga.

Namun satu demi satu rahsia terbongkar.Satu kebenaran mengenai Nurul Ain!kebenaran mengenai Syafiqa!bagaimana apabila kebenaran itu terungkai sekali lagi Khalid kehilangan insan yang begelar anak...

Korang baca novel ni...walaupun jalan cerita berat tapi watak Imran abg amni buat kita terhibur,..watak ustazah Husna pun menarik serta watak Kamilah....MV pinjam buku ni melalui PNm e-lib..dan baca di app pnm e-readers

View all my reviews
Read More

Monday, January 28, 2019

Review Novel : Oops! Suami Aku Bukan Duda-Uji Norizqi

8:42 AM
Review Novel : Oops! Suami Aku Bukan Duda-Uji Norizqi
Oops! Suami Aku Bukan Duda Oops! Suami Aku Bukan Duda by Uji Norizqi
My rating: 4 of 5 stars

Oops! suami aku duda..ok senang cerita memang enjoy dengan novel ni....berbeza umur belasan tahun siapa yang mahu kan haha...Qistina Airisa gadis lepasan SPM yang menjadi pujaan hati Luqman Hakimi Si Mr Widower....

Makin jauh qistina lari makin dekat luqman hakimi...sehinggakan terikat tali pertunangan.Entah apa lebihnya Luqman di mata ibu dan kakak qistina membuatkan dia terpaksa menerima pertunangan yang langsung tidak dia pinta...

Dengan melanjutkan pelajaran ke UITM membuatkan qistina dapat bernafas lega,,dia mencari alasan dan sebab apa yang boleh digunakan untuk memutuskan tali pertunangan yang sedia ada.di depan kawan dia memberitahu yang Luqman adalah pakciknya..kejam kan...

Feroz si budak elektrik yang menyimpan hati padanya,dia mengambil kesempatan dengan mempergunakan feroz untuk memutuskan pertunangan.Namun lain pula pada Feroz...dia benar-benar cintakan Qistina.

Amanah arwah ibu qistina yang mahu dia bernikah juga dengan Luqman hakimi membuatkan qistina semakin redha dengan ketentuanNya...Apatah lagi bila dia mendapat tahu yang Luqman Hakimi Bukan duda...

Namun masalah timbul apabila Feroz mula menagih cintanya semula...Salah faham antara Luqman dan Qistina,,Mampukah mereka bahagia(ini kena baca...tak syoklah kan nak cerita semua hihi)

View all my reviews
Read More

Friday, January 25, 2019

Anjung ketam ,Kampung Tanjung Aru ,W.P.Labuan

2:33 PM
Anjung ketam ,Kampung Tanjung Aru ,W.P.Labuan
Image may contain: food and outdoor

Assalammualaikum

Anjung Ketam Tanjung Aru W.P Labuan.Kalau MV balik Labuan ini antara tempat wajib yang MV singgah..sebab mau makan seafood dengan bunyi ombak dan angin laut.Oh ya tempatnya berdekatan laut...memang sejuk dan tenang dari bunyi kenderaan.

Kalau datang sini wajib ambil ketam.1 Kg ketam RM45 boleh campur ketam suru dengan ketam bakau.Yang MV order ini ketam masak telur masin.Rezeki MV ketam yang ada tue semuanya ada telur...memang sedap lah makan...

MV order Scallop 600g rm54..ok yang ini kira beraloi sebab size scallop tue memang besar,,,,Scallop butter sedap yang amat hahaha...lepas tu order tomyam dengan sayur kailan...memang perghh lah..

So kamu kalau mau ke Labuan boleh lah pegi tempat ni.Dijamin Sedap..dia ada 4 gerai mv makan di gerai no.1 sebelah kanan....
Read More

Thursday, January 24, 2019

Review Novel: Jodoh itu milik kita-Sara Aisha

9:06 AM
Review Novel: Jodoh itu milik kita-Sara Aisha
Jodoh itu milik kita Jodoh itu milik kita by Sara Aisha
My rating: 5 of 5 stars

Dahlia Darius menerima syafiq sebagai tunangan walaupun tanpa rasa cinta namun apa yang dia dapat di hari pernikahan amat menyakitkan.Syafiq tidak datang dan Aariz menjadi pengganti.Walaupun tanpa rasa cinta Dahlia dan Aariz menlayari alam rumahtangga sebagai kawan.

Ketika cinta sudah mula mekar..kepulangan Syafiq menjadi masalah kepada Aariz dan Dahlia,masih mengganggap dahlia sebagai tunangnya dan menuduh Aariz sebagai perampas.Rasa benci dan dendam Syafiq terhadap abang angkatnya membuatkan dia tidak mahu kalah kepada lelaki yang bernama Aariz

Satu rahsia besar yang akan merubah segalanya menjadi pegangan utama syafiq untuk memusnahkan rumah tangga yang sedang bahagia.Rahsia mengenai siapa Aariz yang sebenarnya dan siapa sangka Aariz hidup menderita seperti itu.

Paling penting penerimaan Dahlia terhadap rahsia besar itu mendatangkan kemarahan Syafiq sehingga dia sanggup untuk melakukan jenayah terhadap Dahlia.Syukur kehadiran umi dan Aariz menyelamatkan keadaan.

***novel ni happy ending tapi kalau baca mesti kamu geram dengan syafiq dan kadang2 geram dengan si aariz yang sangat rendah diri...

mengangkat juga kehidupan orang filipino yang duduk di kawasan setinggan yang berdekatan perkuburan,,,korang baca novel ni ..korang akan dapat rasa walaupun berbeza bangsa dan agama...kasih sayang yang terjalin akan mendekatkan kita

View all my reviews
Read More

Wednesday, January 23, 2019

Program Pengukuhan Pasukan

10:41 AM
Program Pengukuhan Pasukan
Image may contain: 15 people, including Asrol Said, Jai Faizal, Norlizah Mohd Ali, Hotrod Monza and Rini Mumin, people smiling
Buat kenangan bersama rakan sepejabat
Assalammualaikum...

Program Pengukuhan Pasukan pejabat mv sudah dilaksanakan dengan jayanya pada 18 hingga 20 januari 2019 bertempat di Wilayah Persekutuan Labuan. Kali ni awal dibuat dan beri peluang Mv balik ke wilayah asal sambil borang coklat haha
Image may contain: 15 people, including Honey Lee, Rini Mumin, Bibby RosSa, Ruth Agatha, Edma Sue Edris, Ritnie Cashelda, Safi Suzyaney Shafie and Sarisya Norza, people smiling, people sitting
acara tarik tali sambil duduk haha
Antara acara yang telah disediakan dalam program ini adalah perlawanan bola sepak persahabatan bersama Perbadanan Labuan pada jumaat malam...Nda pernah dalam sejarah ada perlawanan bola sepak yang main sampai 3 set macam badminton...tapi malam tue dorang main 3 set hahaha...
esoknya program diteruskan bertempat di kompleks  belia dan sukan labuan...dimulakan dengan acara senamrobik ..pergh agak lama nda bersenam robik..kiranya hari tu memang hari membakar kalori lah .Ada 4 game yang disediakan oleh urusetia


Image may contain: 7 people, including Suzyazreen Yap, Ct N Suhaili and Honey Lee, people smiling, indoor
jangan tanya kenapa MV begitu..tapi ini game menguji kesabaran,minda dan fizikal kita
ini acara masukkan guli dalam bakul mengunakan batang pvc ..syaratnya tidak boleh mengerakkan kaki,hanya boleh memegang batang pvc menggunakan satu jari ,,sudahlah satu jari kena jari tu lurus seperti kita menunjuk...menyeksakan...kena masukkan 10 guli..disinilah kesabaran,fizikal kita diuji ...teamwork juga amat penting..untuk yang ini team MV dipuji kerana betul2 ikut syarat...integriti katanya sebab langsung tak mengerakkan kaki hihi...
Image may contain: 1 person, tree, outdoor and nature
trantula games....misi gagal....namun teamwork dan kesabaran dipuji..
ini pula trantula games....bakul yang sudah diikat dengan tali dan didalam tue ada bola kecil...pasukan kena pindahkan bola-bola kecil ke 2 bakul sampah yang kecil..tapi bukan semudah itu...tidak boleh memegang halangan seperti pokok,tiang elektrik ,daun,tidak boleh melebihi garisan tali yang disediakan...tali tak boleh jejak ke tanah...tali tidak boleh menyentuh badan kawan...untuk game ini kami gagal namun dipuji kerana teamwork dan kesabaran
Image may contain: 6 people, including Asrol Said, Paparith Dzakwan, Mohamad Fadzli and Rayner HD, people smiling, people standing


Image may contain: 11 people, including Ritnie Cashelda, A Rahim A Salim, Sarisya Norza, Rini Mumin and Mohamad Fadzli, people smiling, people standing

game lain adalah bola beracun dan lontar dadu...yang lontar dadu tue kalau nombor genap kita boleh jalan...nda kisahlah macam manalah langkah ...tapi kami semua langkah besar..dan sekiranya kalau terkena nombor ganjil kena undur..time undur ni pergh sekecil kecil langkah hahaha....
Image may contain: 9 people, including Roseline Liniu and Honey Lee, people smiling, people standing and outdoor


Image may contain: 6 people, including Said Kalihing, Jai Faizal and Hotrod Monza, people smiling

enjoy lah program ini..mengeratkan lagi hubungan sesama rakan sepejabat....
Read More

Tuesday, January 22, 2019

Review Novel : Ada & Evan-Pingu Toha

8:43 AM
Review Novel : Ada & Evan-Pingu Toha
Ada & Evan Ada & Evan by Pingu Toha
My rating: 3 of 5 stars

Ada & Evan..Dijodohkan kerana ayah evan dan mama ada dulu pernah bercinta dan berjanji akan menyatukan anak mereka ditambah lagi kedua-duanya masih membujang.Hanya melalui email mereka merancang untuk mengagalkan misi kahwin paksa .

Evan mau mencari Alisyha cinta zaman tabikanya...Ada pula mahu mencari Remy kekasih pertama dia.Ini semua kerana tidak mahu kahwin paksa walaupun kedua2 mereka mempunyai ciri gadis dan lelaki idaman yang mereka tetapkan..

Pencarian Evan mencari Alisyha dibantu oleh Ada..Manakala Ada mencari remy namun tidak berani untuk datang ke rumahnya..Sehinggalah satu kebenaran terbongkar mengenai remy yang membuatkan Ada rasa bersalah dan makin patah hati...

Dan Alisyhaa yang Evan jumpa dan cari itu sebenarnya bukan alisyha sebenar sebalik Ada...Ini semua kerana kAsy tersalah send gambar Ada kepada Evan. Cerita ni agak gantung tertanya2 juga endingnya macam ni sajakah ...

Oh ya MV baca ni melalui aplikasi PNM E-reader..tapi jalan cerita novel ni MV suka...

View all my reviews
Read More

Wednesday, January 16, 2019

Buttercream Cafe @ Restoran Dapur Yasmeen,Harbour City

2:25 PM
Buttercream Cafe @ Restoran Dapur Yasmeen,Harbour City




Assalammualaikum

Buttercream Cafe @ Restoran Dapur Yasmeen,Harbour City.First time masuk restoran ini minggu lepas sebab pejabat ada buat majlis menghargai urusetia sempena kejohanan golf amal tyt 2018...



sangat menarik konsep yang restoran ni buat.kami book yang ruangan berhawa dingin di dalam atau lebih dikenali Buttercream Kafe.Restoran dapur Yasmeen ni dulu Liyana Jasmay punya Husband yang punya..Sekarang mv not sure sebab lupa bertanya...


Yang menarik di sini masa MV makan tue adalah dia punya Bingka Cheese ...sedap sangat sampai lupa mau ambil gambar hahaha ...bayangkan kesdapan dia..Ada juga brownies,kek kop,dan kek batik...


Air pun sedap MV order Teh C Special Cincau tapi kurang manis...sebab kenapa kurang manis..macam biasa lah MV dalam misi nak turunkan berat badan so kena kurangkan pengambilan yang manis...
Image may contain: drink
yg tak banyak sirapnya tue MV punya

Mv sharekan menu yang dorang sediakan MV tak boleh nak bagi komen sangat tak rasa pun  yang dalam menu sebab kita orang makan yang memang tempah khas...cuma mau cakap kambing bakar dia sedap..terbaik...

selain itu dorang ada sediakan  menu western juga kalau dah jemu makan makanan nasi ....apa yang paling penting pelayan kat restoran ni terbaek..Ramah, mesra dan tak lenkang dengan senyuman ...dan pssst satu lagi rahsia....



semua berbakat dalam nyanyian..meletup ok suara....kamu boleh try pegi restoran ini bersebelahan saja dengan Bank Rakyat di Bangunan Harbour City



Read More

Tuesday, January 15, 2019

Wanita Semuanya Hebat

3:07 PM
Wanita Semuanya Hebat
Assalammualaikum


Image may contain: text
sumber dari FB Petua Ibu
Wanita!!apa pun pekerjaan kita surirumah mahupun ibu bekerjaya.Kedua-duanya mempunyai kelebihan dan kekurangan masing.masing.Kedua-duanya mengimpikan kebahagian melalui pilihan mereka.So please no more compare each other.

Doakan yang baik-baik sahaja...surirumah semoga kalian dipermudahkan segala urusan membesarkan anak dan melakukan semua pekerjaan di dalam rumah.Begitu juga wanita bekerjaya semoga dipermudahkan dalam pekerjaan.


Dipermudahkan semoga urusan anak-anak yang dihantar kepada pengasuh.TOlong sesama kita mendoakan semua wanita yang bergelar isteri dan ibu.Semoga kita semua diberkatiNya.Amin
Read More

Monday, January 14, 2019

Menu Campak-Campak

3:46 PM
Menu Campak-Campak

Assalammualaikum...

Menu campak-campak....

ikan putih masak sos+telur masin+sayur kacang
ikan putih stim
sambal ikan bilis+sayur campur+telur dadar
udang masak sos+sayur putih tumis

antara menu campak-campak MV sepanjang minggu lepas...MV tak pandai sangat memasak.masak biasa-biasa jak mampu..sebab kalau ikut resepi confirm ke laut cina selatan..

biasa resepi MV main campak-campak..janji boleh makan...kalau time mood rajin bolehlah...kalau mood ke laut..paling pun ayam kicap dan sup ayam jak lah jawabnya hahaha...

orang cakap jadi perempuan ni.kalau sudah kawin nda pandai masak pun lama-lama pandai yang penting rajin dan usaha...sebab tue mv masak jak walaupun nda teror...dari tak pandai masak alhamdulillah bolehlah masak untuk suami dan anak-anak

Read More

Thursday, January 10, 2019

Review Novel: Bahagia Bukan Bidaan By Hessa Widad

4:12 PM
Review Novel: Bahagia Bukan Bidaan By Hessa Widad
Bahagia Bukan Bidaan Bahagia Bukan Bidaan by Hessa Widad
My rating: 4 of 5 stars

"selagi kita bernafas,selagi kita bersujud pada Yang Satu,jangan pernah rasa putus asa untuk hidup"


Ain Farhana diceraikan ketika usia perkahwinan menginjak 16 tahun. semuanya kerana Bekas suami Azlan curang padanya.Kesabaran selama 16 tahun runtuh dan membuatkan hidup ain farhana menderita.

Diceraikan dan dipisahkan dengan anak-anak.Kehadiran Nik Zachary merubah segalanya mengajar dia apa erti cinta. Ingin lari dari gangguan Azlan dia bertekad menerima Nik sebagai tunangan walaupun tanpa ada rasa cinta.

Namun kehidupan bukan sesuatu yang mudah. Ada sesuatu mengenai Nik yang Hana tidak tahu . Azlan bukan seperti yang dia nampak. Nik sudah beristeri!!! tetapi kisah rumahtangga Nik bukan seperti kisah rumah tangga orang lain.

Apa kaitan Talhah,Aina dalam perhubungan hana bersama azlan dan nik...Jom baca ...sangat berbeza dengan drama adaptasi yang kita tonton di TV3 baru-baru ini..Versi novel ini lebih menarik dan dramatik

View all my reviews
Read More

Wednesday, January 9, 2019

Bingka ubi

10:36 PM
Bingka ubi

Assalammualaikum

Bingka ubi ini mv beli dari wife oficemate ..mummy taahjud ...rm10 harga bingka ubi ni.

Dia selalu open oder buat cod area tuaran dan kota kinabalu.kamu wajib try ni kuih bingka ubinya bagi pengemar kuih tradisional

Kenapa?sebab ubi yang dia guna adalah ubi manis yang warna purple dan rasa ubi tu kita dapat rasa masa makan kuih memang bukan tepung yg kita rasa..


Paling mv suka bingka dia buat sebab tak manis sangat..sesuai dengan mv yang sedang menurunkan berat badan..

Siapa2  yang berminat boleh wasap mummy taahjud

Read More

Tuesday, January 8, 2019

Come!Jang Bo Ri -Korean Drama

3:38 PM
Come!Jang Bo Ri -Korean Drama
Assalammualaikum..

Jang Bo-ri is Here! (왔다! 장보리).jpeg
sumber google

Come!Jang Bo Ri atau juga dikenali Jang Bo Ri Is Here mengisahkan kehidupan Do Bo Ri dan Yun Min Jung..Bo ri Anak yang dibesarkan oleh ibu Min Jung bagi menutup kes langgar yang melibatkan Bo RI (Eun Bi) sehingga dia hilang ingatan,,,

Bo RI sebenarnya merupakan anak dan cucu kepada pembuat HanBok yang terkenal...Bagaimana Min Jung sanggup mengaku anak yatim untuk menjadi pelajar tajaan keluarga Eun Bi..

Bukan setakat itu ...Min Jung sanggup meninggalkan kekasihnya kerana tahu yang dia bukan lagi anak orang kaya...dia mempergunakan Ibunya untuk memperalatkan Bo Ri dengan memaksa ibunya mengikut apa saja yang dia suruh...

Dendam si bekas kekasih min jung iaitu Moon Ji Sang akhirnya memusnahkan kehidupan Min Jung..bukan itu sahaja...kebenaran yang Bo RI adalah Eun Bi juga menyakitkan hati min jung sehingga dia sanggup berbuat apa saja...

Bo ri pula sangat bahagia kerana Lee Jae Hwa adalah teman rapatnya...memang jodoh sudah tertulis..walaupun pada mulanya hubungan mereka ditentang kerana Status Bo Ri yang mempunyai anak..akan tetapi anak tersebut sebenarnya adalah anak Min Jung...

Bestlah drama ni..Ada 52 episod semuanya...mengisahkan mengenai konflik kekeluargaan..Bagaimana kasih dan sayang seorang anak angkat terhadap ibunya..pengorbanan seorang ibu demi anaknya..

Memang terbaiklah...
Read More

Monday, January 7, 2019

Sabah Guna Hak Sendiri Berkait Larangan Merokok Di Premis Makanan

5:00 PM
Sabah Guna Hak Sendiri Berkait Larangan Merokok Di Premis Makanan

Assalammualaikum...

Tajuk Akhbar di New Sabah Times.."SABAH GUNA HAK SENDIRI"...penangguhan larangan merokok di premis makanan di Sabah sehingga mendapat kata sepakat daripada Kabinet,,,

Baru mau rasa bahagia makan di kedai makan tanpa gangguan asap rokok...bila terbaca berita ini agak kecewa jugalah..harap-harap keputusan kabinet memberikan kebaikan buat semua rakyat..

Mv sangat bersetuju dengan larangan merokok di premis makanan sebab utamanya ialah perokok tak menghormati pelanggan lain yang datang untuk menjamu selera bukannya untuk menghidu asap rokok...

apa-apa pun kita tunggu aoa keputusan Kabinet mengenai larangan ini.



Read More

Peta i-THINK

3:13 PM
Peta i-THINK

Assalammualaikum..

Baru perasan pasal Peta i -THINK ni..mula-mula ada kawan up di Fb kawan dia tanya pasal ni..sekali google rupanya peta minda...pergh budak sekolah sekarang punya istilah..dan tadi masa urus wani...ternampak di belakang buku tulis gambar di atas...

Peta i- THINK ada 8:
  1. peta pelbagai alir
  2. peta bulatan
  3. peta pokok 
  4. peta alir
  5. peta dakap
  6. peta buih berganda
  7. peta buih 
  8. peta titi
Dulu-dulu zaman mv sekolah peta minda ni kita mula guna masa tingkatan..tapi sekrang wani yang darjah 3 sudah mula guna peta minda ni...semakin maju anak-anak sekarang


Read More

Sunday, January 6, 2019

Menu kampung

2:51 PM
Menu kampung


Assalammualaikum 

Menu kampung untuk lunch hari ni.ikan pari bakar ,sayur putih dan lada kicap...kebetulan tadi ke tamu tuaran ..

Mv beli ikan pari 2 piring rm9 ada 7 ekor  semuanya...terus mr velentine request ikan pari bakar...

Ikan pari bakar ni..mv bakar kat kuali tefal jer...balut guna daun pisang ...ikan tu di belah dua...

Bakar tanpa minyak ..kira healthy food lah konon...mv ada juga beli ikan sembilang..rm30 dua ekor...

Itu nanti mau masak kari...siapa febret dia ikan pari bakar?cer angkat tangan...

Read More

Thursday, January 3, 2019

Giveaway SemakanOnline.com Di Mialiana.com

8:38 AM
Giveaway SemakanOnline.com Di Mialiana.com
Assalammualaikum..

Pembayaran Bantuan Sara Hidup 2019 atau BSH 2019 fasa pertama akan dibuat pada 28 Januari nanti. Bantuan tersebut dijangka memanfaatkan lebih 4.1 juta penerima di seluruh Malaysia. Terdapat lima jenis kategori bantuan untuk pembayaran BSH kali ini. (rujuk gambar di bawah)


Pembayaran pertama akan dibuat sebanyak RM300 untuk setiap isi rumah. Baki bayaran BSH yang akan disalurkan pada fasa kedua dan ketiga akan menggunakan kaedah baharu seperti yang diumumkan dalam Belanjawan 2019. Urusan kemaskini BSH 2019 akan dibuka semula dalam tempoh terdekat. Setiap penerima wajib kemaskini permohonan masing-masing sekurang-kurangnya sekali dalam tempoh 3 tahun. 

Untuk maklumat lanjut layari portal Bantuan Sara Hidup di https://bsh.hasil.gov.my



Giveaway ini dianjurkan oleh SemakanOnline.com dengan kerjasama Mialiana.com. Hadiah wang tunai sebanyak RM350 untuk dimenangi. Sila klik SINI untuk join.

Read more: http://www.mialiana.com/2019/01/giveaway-semakanonlinecom-di-mialianacom.html#ixzz5bV5vd4rt
Read More

Wednesday, January 2, 2019

Permulaan Tahun 2019

10:10 AM
Permulaan Tahun 2019
Assalammualaikum

Image may contain: one or more people
ok selesai satu kerja
Alhamdulillah hari ini merupakan hari pertama anak-anak MV ke sekolah dan merupakan hari pertama MV bekerja di tahun 2019..oleh kerana tidak bercuti tahun ini untuk uruskan anak-anak..Mv begerak awal hantar anakk ke sekolah tapi MR Velentine yang Drive...

Anak-anak Mv ada satu perangai walaupun bapa ada tetap mau mama dia yang urus.Alhamdulillah tadi sebelum masuk ofis sempat hantar dorang..tunjukan kelas wani di mana..temankan abang dan kakak Ayu ke kelas..

Image may contain: 4 people, people smiling, people standing
My budak kaca mata dan my baby  besar
lepas tu masuk ofis hantar syamimi pula..adui drama betul anak mv yang satu ni...boleh2 tak mau masuk kelas sebab nampak budak2 nangis...kena buat perjanjian nampaknya dengan si kecil ni...dan hari pertama kerja jak..MV terlupa kunci library...

terpaksa balik rumah ambik kunci semula..hahaha..adoi permulaan yang dramatik sangat...sampai library memulakan haari dengan shelving rak ...di library ada dua seksyen..dewasa dan kanak-kanak..senang hati bila tengok buku sudah siap di kemas..

sekarang sambung katalog buku pula ..semoga dipermudahkan urusan MV hari ini .Amin
Read More

Tuesday, January 1, 2019

Back to school 2019

6:58 PM
Back to school 2019

Assalammualaikum

Back to school 2019..alhamdulillah esok anak anak mv kembali ke sekolah untuk sesi persekolahan 2019

Anak-anak semua dah sekolah..tapi mv tak dapat cuti untuk temankan mereka.mereka kena bedikari sendiri tahun ni..

Cuma part tulis nama di buku dan balut buku mv masih tolong mereka buat.cuma abg haikal dia jenis bedikari ..dia balut dan tulis nama dia sendiri..


So mv balutkan buku kakak ayu dan wani.tapi wani untuk sk agama jer..sekolah sk belum dapat buku teks..

Syamimi pula sudah tabika 6 tahun..semoga dipermudahkan urusan persekolahan anak2 mv..

Good luck upsr dan sru buat haikalayu..dan good luck untuk syamimi mudah-mudahan cepat pandai membaca..

Buat wani...semoga berjaya menyesuaikan diri dengan penilaian melalui pentaksiran guru kerana tahun ni tiada exam untuk tahun 1 hingga 3

Read More