All About Love: Program Pengukuhan Pasukan
Showing posts with label Program Pengukuhan Pasukan. Show all posts
Showing posts with label Program Pengukuhan Pasukan. Show all posts

Wednesday, January 23, 2019

Program Pengukuhan Pasukan

10:41 AM
Program Pengukuhan Pasukan
Image may contain: 15 people, including Asrol Said, Jai Faizal, Norlizah Mohd Ali, Hotrod Monza and Rini Mumin, people smiling
Buat kenangan bersama rakan sepejabat
Assalammualaikum...

Program Pengukuhan Pasukan pejabat mv sudah dilaksanakan dengan jayanya pada 18 hingga 20 januari 2019 bertempat di Wilayah Persekutuan Labuan. Kali ni awal dibuat dan beri peluang Mv balik ke wilayah asal sambil borang coklat haha
Image may contain: 15 people, including Honey Lee, Rini Mumin, Bibby RosSa, Ruth Agatha, Edma Sue Edris, Ritnie Cashelda, Safi Suzyaney Shafie and Sarisya Norza, people smiling, people sitting
acara tarik tali sambil duduk haha
Antara acara yang telah disediakan dalam program ini adalah perlawanan bola sepak persahabatan bersama Perbadanan Labuan pada jumaat malam...Nda pernah dalam sejarah ada perlawanan bola sepak yang main sampai 3 set macam badminton...tapi malam tue dorang main 3 set hahaha...
esoknya program diteruskan bertempat di kompleks  belia dan sukan labuan...dimulakan dengan acara senamrobik ..pergh agak lama nda bersenam robik..kiranya hari tu memang hari membakar kalori lah .Ada 4 game yang disediakan oleh urusetia


Image may contain: 7 people, including Suzyazreen Yap, Ct N Suhaili and Honey Lee, people smiling, indoor
jangan tanya kenapa MV begitu..tapi ini game menguji kesabaran,minda dan fizikal kita
ini acara masukkan guli dalam bakul mengunakan batang pvc ..syaratnya tidak boleh mengerakkan kaki,hanya boleh memegang batang pvc menggunakan satu jari ,,sudahlah satu jari kena jari tu lurus seperti kita menunjuk...menyeksakan...kena masukkan 10 guli..disinilah kesabaran,fizikal kita diuji ...teamwork juga amat penting..untuk yang ini team MV dipuji kerana betul2 ikut syarat...integriti katanya sebab langsung tak mengerakkan kaki hihi...
Image may contain: 1 person, tree, outdoor and nature
trantula games....misi gagal....namun teamwork dan kesabaran dipuji..
ini pula trantula games....bakul yang sudah diikat dengan tali dan didalam tue ada bola kecil...pasukan kena pindahkan bola-bola kecil ke 2 bakul sampah yang kecil..tapi bukan semudah itu...tidak boleh memegang halangan seperti pokok,tiang elektrik ,daun,tidak boleh melebihi garisan tali yang disediakan...tali tak boleh jejak ke tanah...tali tidak boleh menyentuh badan kawan...untuk game ini kami gagal namun dipuji kerana teamwork dan kesabaran
Image may contain: 6 people, including Asrol Said, Paparith Dzakwan, Mohamad Fadzli and Rayner HD, people smiling, people standing


Image may contain: 11 people, including Ritnie Cashelda, A Rahim A Salim, Sarisya Norza, Rini Mumin and Mohamad Fadzli, people smiling, people standing

game lain adalah bola beracun dan lontar dadu...yang lontar dadu tue kalau nombor genap kita boleh jalan...nda kisahlah macam manalah langkah ...tapi kami semua langkah besar..dan sekiranya kalau terkena nombor ganjil kena undur..time undur ni pergh sekecil kecil langkah hahaha....
Image may contain: 9 people, including Roseline Liniu and Honey Lee, people smiling, people standing and outdoor


Image may contain: 6 people, including Said Kalihing, Jai Faizal and Hotrod Monza, people smiling

enjoy lah program ini..mengeratkan lagi hubungan sesama rakan sepejabat....
Read More