Penghujung Januari yang gembira - All About Love

Thursday, February 1, 2018

Penghujung Januari yang gembira

Assalammualaikum

31.01.2018 Alhamdulillah adik mv selamat melahirkan seorang anak lelaki setelah 3 tahun menunggu...syukur atas kurniaan mu Ya Allah ...

Walaupun sedikit huru hara menyambut kelahiran baru ni...due adik sepatutnya 27.02.18...tiba2 adik mv mengalami tekanan darah tinggi isnin tu..bila selasa check masih tinggi terus warded di hospital likas...

Adik disarankan bersalin awal sebab doc check baby perut baby agak kecik...si ibu pula tekanan darah tak turun2..terus doctor bagi cadangan bersalin secara paksa melalui masuk ubat...

Melalui cerita adik mv lepas masuk ubat..selasa 30.1.2018 bukaan baru 1cm..sampai doctor cakap kalau pagi nanti bukaan 1cm juga masih terpaksa oprate...

Pukul 6.30 pagi check bukaan sdh 5cm ..masa tu siap wasap di group sakit..sampai rasa mau nangis dan tendang katil haha tapi dia tahan ..

Sampai lah part dia cakap sakit perut macam mau berak..kami pun nda sangka rupanya wasap dia yg tu mmg dia mau melahirkan sudah..

Al kisahnya  adik cakap doktor dan nurse tu pervaya yg dia mau bersalin sdh sebab pukul 6.30 check baru 5cm...takkan lah sdh mau bersalin lama lagi mama doktor tu cakap

Nurse pun sama siap marah lagi...terus adik cakap sya macam rasa kepala dia di bawa sudah..bila nurse tu tengok ..baru dia kelam kabut mau pakai sarung tangan...

Siap cakap aiyoo tak sempat sebab dia nampak kepala....adik terus jer teran ...alhamdulillah 7.47 am selamat melahirkan ...sekarang adik masih dalam pantauan sebab tekanan darah mau dimonitor


1 comment:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete