Ini Kali Lah - All About Love

Tuesday, December 18, 2012

Ini Kali Lah


Assalammualaikum....

Tadi tengah hari Hubby ajak pg makan...tapi sebelum tue kami Ke Kota Kinabalu jap..hubby ada barang mau ambil d Karamunsing....dan oleh kerana jalan jem di KK..kami ikut jalan short cut tembus dekat Wisma Wanita....

Dan hubby bawa makan di Restoran dekat depan Sm All Saint...sape Sabahan mesti tahu lah ni Restoran....hubby makan nasi campur...MV makan rojak...Air kit chai ping + chinese teh ping....

Rojak dia oklah...nasi pun bole2 lah..dan harga yg dibayar pun mmg buli tahan...RM14.70..tapi nda apalah di Sabah ni mmg mahal pun kalau makan...tp kalau seafood confirm murah...

Dan itu bukan isunya....hahahaha..itu cuma intro..nah intro jak sudah berjela..jangan marah ar...hahahaha...ISunya di sini ialah...CUCUR CEMPEDAK...lepas makan tue kira mau beli cucur cempedak...

Hubby pun mcm berkenan jak...SO MV pun apalagi....

MV : Bagi cempedak seringgit...
Penjual : berapa??(nah kau nda dia dengar)
MV : Seringgit jak....(still senyum)
Penjual : 1 ringgit??(pas tue ambil penyepit & buat muka benggang...nda tahu lah apa yg dibebelnya)

Dan penjual tue masukkan 3 BIJI Cucur cempedak jak pas tu bg MV...MV & Hubby berpandangan...dan last2..Hubby bersuara..

Hubby : Bagi lagi seringgit lah
Penjual : 1 ringgit lagi(muka still muka bikin panas..)

Lepas penjual tue bagi MV pun ambil & gerak ke kereta..dalam kereta MV & hubby berpandangan lagi...bukan cinta pandang pertama.,.tapi tanda nda puas hati...

MV : Seringgit 3 biji jak..ni barulah untung,,,,
Hubby : Itulah abg suru tambah lagi seringgit...itu bukan untung...itu cekik darah...mau kasi mati org...

Hahaha...kalau hubby mula bersuara..mmg...habis disembur..huhu..tapi mmg lah..adakah RM1 3 biji jak...betul2 mau untung oh...org Sabah bilang Ini kalilah...hish selalu org jual rm1-5 biji..tp yg ni huhu melampau...

Tabung HAW







30 comments:

  1. alahai 1 tu 3biji jer....nk rasa apa kan..mahal tp sikit hehe

    ReplyDelete
  2. hahahaha mhlnya...sbr ja lah..haha

    ReplyDelete
  3. Itulah kalau Wilma...
    Bagus goreng sendiri...
    Mahal betul bah kuih2 sekarang nie...

    ReplyDelete
  4. bukan cempedak mahal sikit ke ! hehehe

    ReplyDelete
  5. kalau yana dah blah .. penjual kene lh muka manis. tgk muka bengis pon buat org xnk beli

    ReplyDelete
  6. dahla jual mahal, muka cengeng pulak tu. huhu..

    ReplyDelete
  7. Singgit 3bj tu ok lg. Tp bila buat muka yg tk tahan tu. Biji tu kecik eh, tk sesuai hrga ke?

    ReplyDelete
  8. eeee....geram jak akak bce entry ko nih dik..mau jak akak cungkil mate peniaga tuh...bikin panas ati sudah nih...

    ReplyDelete
  9. Disini kueh 4 seringgit MV...
    di KL 3 seringgit....

    ReplyDelete
  10. hehee...biase la tu..semua jadi mahal kan..

    ReplyDelete
  11. tu dia...3biji sringgit...bek pegi tananm cempedak ada buah grg sndrik..hahaha

    ReplyDelete
  12. gerai kt ngan ofis kitorg ni jual 5 ulas=RM2. lagi mahal!

    ReplyDelete
  13. Amboiii melampau...kat.putrajaya pun mahal jgk dear...huhuhu

    ReplyDelete
  14. kat sini husna beli hari tuh, 4 biji seringgit..huhu..

    ReplyDelete
  15. ok la tu..kak fieda aritu beli kt pasar malam rm1 2 bijik..terpinga pinga kak fieda kat situ tgk dapat 4 bijik jer beli rm2..suami pun marah dia kata baik beli buah sebijik tu terus...

    ReplyDelete
  16. Waahhh...harga mknan mcm kt kl dh...

    ReplyDelete
  17. hehe..sha xtau pla tmpat mkn tu kak..org sbh juga tp jrg jln2 hehe

    ReplyDelete
  18. itu mentekedarah namanya...huhu..:)

    kina klik2 balas klik2 mv:)

    ReplyDelete
  19. yeah..kalau sy pn itu kali saja beli sama peniaga cekik darah!

    ReplyDelete
  20. ini kali lah..memang melampau.. pasni confirm tak g beli sana lagi..heee

    ReplyDelete
  21. eh bukan sekarang mmg kalau jual kuih drg caj RM1- 3 biji kah?

    ReplyDelete
  22. kat tmpt sy pun mahal gak kak..huhu~

    ReplyDelete
  23. mmg mahal kan..baik beli cempedak goreng sendiri kat rumah jer

    ReplyDelete
  24. dunia sekarang segalanya mahall.adoeh

    ReplyDelete
  25. 1 biji rm3, mcm mahal je..agaknya kat sana susah nak dpt buah cempedak kot

    ReplyDelete