Followers

Thursday, December 27, 2012

Home » Perjumpaan Yang Tak Di Rancang

Perjumpaan Yang Tak Di Rancang

Assalammualaikum...

Dalam entry pembuka bicara..MV ada mention yg MV berjumpa dengan seorang blogger...mmg tak sangka..lebih2 lagi blogger tue ahli Geng Segar Follower...rasanya ada yg dah tahu sape yg MV jumpa....hehehehe..

Orangnya ialah Pemilik Blog Pesona iaitu lebih dikenali dengan panggilan CIkgu Etuza...Cerita bermula begini...ahaks...kamu layan lah MV ni...huhuhu...

Pada 24.12.12..MV masih bercuti dan berada di Ranau..kebetulan pagi tue sempat online bukak blog..ada Wifi free lah katakan..hehehe..SO ternampak komen Cikgu Etuzayg nak order Pure Marine Collagen ..

So MV pun pergilah blog CIkgu Etuza..then terbaca entry yg beliau mau ke Ranau hari ni..MV pun komen bagitahu yg MV skg d RAnau...Dan MV tinggalkan no Hp bagi memudahkan urusan jual beli PUre Marine Collagen..hehe..

Sebenarnya kan...sikit lagi nda terjumpa cikgu ni..sebab MV ni kalau cuti HP ke tepi...bayangkan sms cikgu MV balas selepas berjam2..huhu....bila sdh berbalas pantun..opss...sms..terpanjang lah pula...

Mulanya hanya suami yg jumpa cikgu..tp kebetulan kami balik KK petang tue..tue yg suruh cikgu tgu kejap,,.nasiblah cikgu snggup tgu...bukan sekejap tp lama rasanya..sebab kebetulan panjang pula kereta di jalan tanah merah(bukit)...

Kami berjumpa di Masjid Ranau...sebelum tue MV cakap kat suami.."jangan malu2..nnt segan cikgu tue"...biasalah Mr Velentine mmg pemalu...Dan bila jumpa jer...apalagi bergambar lah sebagai kenangan & utk up entry di blog...

Tapi MV tak snap Pic..hanya cikgu jer yg ambil...So MV pinjam pic cikgu jelah kan..buli bah tue kan...



Serius cikgu etuza ni mmg peramah...Wifenya pun sama...dan paling penting mereka berdua ni masih nampak muda....wife dia cantik sgt...anak2 cikgu pun cumil2 belaka...MV harap ukhwah yg terjalin ni akan berkekalan selamanya.....

16 comments:

  1. yang x dirancang tu selalu menjadi kan..:)

    ReplyDelete
  2. cantikan wife cikgu Etuza...

    seronoknya family SGF dah berjumpa.. :)

    ReplyDelete
  3. wow! terkejut petang ni, terima kasih MV, benar2 ukuhuwa maya menjalinkah persaudaraan sesama insan. Memang benar tu saya yg bayak cakap hari tu, tak apa kan etuza ni orang lama ( berumur ) ..apapun MR MV dan MSV memang pasangan yang sangat tenang dan penyayang dengan anak. Moga pertemuan tak disangka itu besar hikmah disi Allah.

    ReplyDelete
  4. Oh...inilah rupa Cikgu Etuza yer. Nampak loving sangat couple tu kan.

    ReplyDelete
  5. Wah wah dpt jupe cikgu etuza.beshnye..

    ReplyDelete
  6. ooo dekat je ke kg MV dgn rumah cikgu etuza ye.

    ReplyDelete
  7. wahhh xsgka plak ye kak MV jmpa plak kat sana hehe..terus la sesi jual beli ye hehee :D

    ReplyDelete
  8. dapat jumpa blogger..wah bestnya... btambah2 kenalan...

    ReplyDelete
  9. wow.. x sangka kan.. tringin gak nk jumpa2 blogger ni,, mrapatkan lg hbgan kan

    ReplyDelete
  10. wah..bestnya dpt jumpa..tggu dya dtg sabah pula ye..hihi

    ReplyDelete
  11. wah bestnya p ranau hehe jmpa blogger lagi tuu

    ReplyDelete
  12. maya akhirnya mnjadi realiti...hihihi..tanpa disangka dpt berjumpa...

    ReplyDelete
  13. slalu y tak plan nih mjadi kan..hihii terbaekk

    ReplyDelete