Followers

Friday, December 21, 2012

Home » Perbualan telefon Dua beradik

Perbualan telefon Dua beradik


Assalammualaikum..

Yeah esok cuti sambung pula smpi selasa..Sebab mau balik Ranau jumpa anak2 yg jauh di mata...Rindu sudah semestinya.....tapi nda dapat balik hari ni sebab hubby balik keja lambat lagipun hujan skg..takut nnt tanah runtuh pula...

Nda sabar mau jumpa My Kembar tahun HaikalAyu...dengar2 esok dorang mau p Kundasang ada majlis kenduri kawen Sepupu hubby..kalau sempat esok menyinggah lah kami ni juga....

HAjat di hati mau ke Masilau...harap2nya tercapailah..huhu....berbalik pada HaikalAyu semalam dorang ada call..tp masa tue MV sibuk angkat kain d jemuran..so nda sempat angkat...

Tiba2 dpt sms"Ayu ni"...hehehe..sweet nya kakak ni...yg pasti nama dia mungkin di taip sendiri tapi yg ni tue mungkin atuk & nenek yang ajar....MV pun balas"kenapa?"...Nda lama terus berdering hp(penghujung cintaku)...

Masa ni MV sedang sidai kain...mcm2 dia cerita..ada buku baru..mau pegi kenduri kawen..rindu mama....makan nasi habis..semua dia cerita..dan paling last dia tanya"mama mana adik???kakak mau cakap"...

Sudah menjadi kebiasaan MV akan kasi loudspeaker bila wani pegang hp...taulah pengacau kan..hehehe..dan perbualan drg buat MV terharu..

Wani : hai kakak...
Kakak : adik buat apa?
Wani : main..ani ada pampers baru(hehehe..sebab saiz Xl she she kecil jadi tukar pg diapex)
Kakak : oh...iya..
Wani : Kakak Sudah makan?
Kakak : Sudah..ani sudah makan kah(MV jadi pendengar setia)
Wani : Belum...Kakak nakal kah?
Kakak : ndalah...
Wani : kakak jangan nakal..nnt ani balik ambil kamu...(huhu)

See si adik mula guna dialog yg pernah dia pakai dulu..sedih..huhu...sian dia..lama nda jumpa abg & kakak...so esok akan begerak balik ranau..selasa baru balik KK tp abg & kakak nda ikut sekali sebab diorang mau pg tengok majlis tunang sepupu hubby....

Tabung HAW

29 comments:

  1. pandai wani ambik hati kakak. :)

    ReplyDelete
  2. alahai sweetnya dorang..rpaat btl kan ayu ngn wani..

    ReplyDelete
  3. so sweet .. hehe rindu ler tue ^^

    ReplyDelete
  4. berjauhan dgn ank2 mmg rindu kan mv...xper esok dh boleh lepas rindu tu hehe

    ReplyDelete
  5. NDA PA LAH .. NNTI JUMPA JAK MEREKA TU .. HIKHIK

    ReplyDelete
  6. so suwitt la MV..
    mesti kakak Ayu rindu dgn adik Wani...
    hati2 blk sana nti ya MV..

    ReplyDelete
  7. Ala sweetnya....pandai Wani nasihat kakak dia

    ReplyDelete
  8. nampak sangat masing2 saling merindui kan..huhuhu sebak pulak rasa..

    ReplyDelete
  9. sepupu hubby pun bertunang mgu lps. hehe.

    ReplyDelete
  10. MV, bg email.. ida nak tanya pasal Sabah.. boleh? ;p

    ReplyDelete
  11. memang kat sana kalau hujan banyak tanah runtuh k,, hati-hati k. ingat orang yang tersayang. komen sambil ngan ajak join segmen review blog.. jom,, muja review kaw2 pnya :D

    www.mujadafewa.my/2012/12/segmen-meh-aku-review-blog-korang.html

    ReplyDelete
  12. Save jourvey kak.. ;) suke bc dialog wani n ayu :) sweet

    ReplyDelete
  13. Bgsnye...telefon penghubung ksh syg mereka...rindu sgt la tu...huhu

    ReplyDelete
  14. jauhnya dengan anak-anak..mesti rindu kan..
    sekarang musim hujan kena hati-hati area sana selalu saja tanah runtuh..

    ReplyDelete
  15. alololo..sedihnyerr..!
    xpe..nanti dapat jumpa kakak dan abang... :)

    ReplyDelete
  16. hahaha.lucu c wani ne..adakah tnya c kakak ,"kakak nakal ka?"..

    ReplyDelete