Followers

Wednesday, December 19, 2012

Home » Ini TIdak Adil..

Ini TIdak Adil..

Assalammualaikum...

Ini betul2 tidak adil..mcm lagu Yuna..ini tidak adil tidak adil bagiku(**betulkah lirik ni)...jangan marah yea Yuna....Sebenarnya MV merasa ketidakadilan Sebab semalam Kota KInabalu jem teruk...dan ramai yg update di facebook kononnya Penjawat awam menyebabkan kesesakan itu...



Patut kk sesak...jln jem...kdai sesak rupanya kakitangan awam dsh gaji n trima bonus...sengsara eh jln

Nah Kamu tengok tue..mmg tidak adil oh...MV punya terkena tempias jem ni..tapi kalau mau cakap kakitangan awam gaji awal penyebab jalan sesak...rasanya ini tidak adil..Kami kerja bah kemarin..bila lagi mau pg KK...

PAda pandangan MV..jlan sesak sebab orang shopping utk Krimas & beli barang sekolah anak2x....bukan sebab Kakitangan gaji semalam....cuba kamu buat survey sana KK...betulkah dorang yg pegi KK tue semua penjawat awam....hahahaha....

MUngkin juga sebab orang balik kampung..sebab tue jem..jangan tuduh kami..huhu...harga barang naik..penjawat awam juga jadi mangsa...dan bila jalan sesak penjawat awam juga yg dapat nama....

Ni hanya sekadar pendapat...siapa yg rasa MV salah..MV minta maaf tp sebetulnya mmg tidak rasional mau mengaitkan Jalan sesak dgn Kakitangan Awam gaji awal..Nda rasional bah....

33 comments:

  1. yana pon perasan semlm rmai jgk yg update status ckp punca dari penjawat awam .. hehe diorg kidding jerk kot ^^

    ReplyDelete
  2. sabar ye MV..aku pon terasa psl aku staff gomen gak...

    ReplyDelete
  3. Mv hahaha kemarin juga etuza menyumbang sesek di bandar keningau bah!..semangat nak update buku akaun. ha...jangan marah etuza dah....cepat2 bagi saya makanan tu rumpai laut..tu hantar nanti ke alamat ...bagi info cepat2 ya...

    ReplyDelete
  4. hehehehe, satu keajaiban klu kk jem..
    sabar je laa kak :D

    ReplyDelete
  5. saya bayangkan kalau jem di KK sampai bengkak kaki pijak brek dan clash ...pernah kena masa 2 hari b4 raya...sampai ....lenguh kaki. Sorry mv dah kena kemarin ...tak apa sabar ya

    ReplyDelete
  6. jalan sesak sebab semua orang nak showoff keter

    ReplyDelete
  7. Penjawat awam ramai yang pegi DUN kelmarin.. ada program bersama CM huhuhuhu.. aku sendiri keluar mo dekat jam 5.40 dari sana..

    ReplyDelete
  8. lorh..alasan xmunasabah ckp slh penjawat awam..

    ReplyDelete
  9. yang paling sesak kat maybank alamesra semalam..aduhai tension je nak amik duit..hahhaa

    ReplyDelete
  10. btl lah MV..asal apew2 jew penjawat awam mcm kite yang kene...jalan jem pun penjawat awam yang kene..huhuhu...sungguh tidak adil...

    ReplyDelete
  11. sabar... ya. dahsyatnya boleh sampai sesak jalan dibuatnya... huhuh

    ReplyDelete
  12. mmg x adil la cmtu..bergurau kasar namanya tu..:)

    ReplyDelete
  13. hehe..ingat apa tadi..sabar ye mv..hehe

    ReplyDelete
  14. a'ah ye..krismas tak lama lagi..
    sebab tu jem...

    disalahkan penjawat awam pula...

    mmg xadill.!hihih

    ReplyDelete
  15. eee.de ke ptut ckp kakitangan awam penyebab sesak..ini tak adil...hehehe

    ReplyDelete
  16. biasa dorg akan buat kesimpulan mcm tu la kak..

    ReplyDelete
  17. :) orang mamp berkata apa saje..

    ReplyDelete
  18. tah pape je,, macam la jalan tu bukan kerajaan yang bina,, pastu untuk dorang jela? penjawat awam ni tak leh guna? camtu,, seriously this is nonsense.. pedulikan je,

    ReplyDelete
  19. hehehhe..pulak mcm tu kan...mungkin cuti sekolah kan pastu kakitangan kerajaan dah gaji pastu nak g jejalan...eh betui jugak la,,tu sebab jalan jem..hahahhaha

    ReplyDelete
  20. lorr cmtuh pnya statement pon ada ka??tp kan mv ada betulnya slalu time mmg ramai yag trun spoing..hehee

    ReplyDelete
  21. kena pegi siasat dulu la. huhu.. bestnya org gomen gaji awal. :)

    ReplyDelete
  22. alaaa...MV ...tu tandanya orang tu dengki...sebab gaji swasta lambat...

    jgn sedih-sedih yaa :)

    syg kak MV!

    ReplyDelete
  23. hehehe..betul 2..mungkin prepare for crismas n beli baju skolah kan..

    ReplyDelete
  24. dah biasa sesak.layan je naik triumph slow slow

    ReplyDelete
  25. dah gaji...maybe diorang byk nk uruskan persiapan anak sekolah...

    ReplyDelete
  26. jem ke kat kk...tak lama lagi nak sambut krimas..orang sibuk shopping..

    ReplyDelete
  27. ok noted..tapi mungkin juga bah ada kaitan sama gaji...tapi yang pegi beshopping bukanlah orang yg kerja...keluarga yang dpt tempias gaji macam saya lah haha..laki gaji bg duit saya pg shopping T___T

    ReplyDelete
  28. X patot betol...kalo dah jem sapu roti arr... :p

    ReplyDelete
  29. berghhhhhhh.kalau mcm tu,masa gji duduk ruma seja la ya :P

    ReplyDelete