Followers

Saturday, December 8, 2012

Home » Pekerjaan Pertama

Pekerjaan Pertama


Assalammualaikum...

Hari ni MV mau cerita pasal kerja...masa kecik2 time sekolah rendah MV kalau kena tanya besar mau jadi apa,,,MV ckp Pegawai Bank....Jawapan tue kekal smpi MV form 6..bayangkan keterujaan dengan pekerjaan tu...

Namun cita2 tak kesampaian...sekarang MV bekerja Sebagai Pembantu Perpustakaan sahaja..bergelumang dgn buku,,,oklah,,MV mmg minat membaca pun kan..hehehe...yg penting dpt rezeki halal,,

Tapi ingatkah kamu apa pekerjaan pertama kamu sebelum kerja yg sekarang ni??MV mula bekerja umur 18 tahun..secara sambilan...Bekerja di Mini market je sebagai cashier & jurujual...masa ni mula2 pegang duit...rasa nda mau jak sambung belajar..hehehe,,,,mata duitan..

Lepas habis STPM MV pernah kerja sebagai pelayan Kafe Di Beaufort,Dekat Bestamart..masa ni mmg best..MV belajar buat mcm2 jenis air...dan paling gembira bila kuih pisang & ubi yg kami goreng habis,,kiranya larislah...

MV juga pernah bekerja di Kedai Emas...yg masa tu gaji RM350 jer..tapi cukup utk bagi mama & bapa RM 100..kerja ni lah yg meninggalkan trauma kepada MV sebab berlaku rompakan di kedai ni yg mana MV di acukan Pistol....mmg menakutkan...

Dan pada tahun 2007 MV ditawarkan jawatan yg sekarang ni...Mmg rezeki haikal..sebab lepas jer bersalin terus dipanggil kerja...

Kamu pula apa pekerjaan yg mula2 kamu buat dulu??jom kongsi dgn MV,,,


 Tabung HAW

22 comments:

  1. penah keje kilang..lpas tu clerk account kat ofis construction, clerk HR JJ..
    :D

    ReplyDelete
  2. kalau qira lepas SPM keje dekat 7eleven, lepas stpm qira keje cikgu tadika & sekarang nie jadi kerani . .hee

    ReplyDelete
  3. hurmmm..keja ap eh..kilang sarung tgn kot..hihi..
    alhamdulillah dh dpt keja tetap..saya ni xtahu bila..sob

    ReplyDelete
  4. seramnye cerita pasal MV kerja di kedai Emas tu..bole x share the full story MV?

    ReplyDelete
  5. suka baca kisah MV...nyue nilah keje pertama nyue..

    ReplyDelete
  6. kerja yang yaya mula2 wat dulu, tolong member berniaga masa bulan ramadhan..kira untuk persiapan hari raya laa..untung tu bole la jgk ade la member bagi skit kan..tp masa tu mmg seronok berniaga..jmpe orang..mcm2 perangai walaupun kita berniga kat tepi jalan je..dalam kesesakan org ramai..huhuhh..^_^ rasa mcm minat berniaga plak

    ReplyDelete
  7. cr kerja pertama dekat kedai makan hihihi..tolong saudara...sementara..tunggu..result periksa..

    ReplyDelete
  8. 1st kerja dulu as a typis kat syarikat kakak kejer... pastu penah kejer casher... pastu penah kejer kfc... pastu penah kejer dgn consultant n now dgn gomen...

    ReplyDelete
  9. uuu...kena acu pistol..?
    mmg pgalaman yg xakan di lupakan lah kan....

    ReplyDelete
  10. abis spm..kj pertama ai buat sementara tggu result adalah waitress..hehehe best tau wpun gj ckit tp hepi sgt..maybe sbb dekat lagkawi kot..kj pun cuma 5 bulan je..pastu dpt masuk uitm trs benti.huhuhu

    ReplyDelete
  11. pekerjaan pertama say kfc..haha...lps tu kilang,lps2 tu mcm2 kerja..

    ReplyDelete
  12. abis spm terus masuk maktab... tak keje. ada sekali tu.. try keje ms cuti semester, keje kilang tapi keje 8 hari je.. hehe keje main2.. kira keje pertama Deyna, guru laa kan hhe

    ReplyDelete
  13. banyak juga pengalaman mv bekerja yer

    ReplyDelete
  14. dah banyak pengalaman kerja MV kan.

    ReplyDelete
  15. pkerjaan lpas SPM jual nasi lemak jer kak MV ^_^

    ReplyDelete
  16. jijah pernah jadi salesgirl di supermarket jugak.. tapi taklama sebelum di panggil masuk politeknik..

    ReplyDelete
  17. ehh dq pon stat keja tetap jan.2007 tak sngka kite ni byk psamaan ek..hihii

    ReplyDelete