Followers

Sunday, December 30, 2012

Home » Cinta Untuk Elyana.

Cinta Untuk Elyana.


Assalammualaikum...

Keinginan utk membaca kembali membuak.....sebab di library ni ada koleksi baru novel..MV apalagi mulalah meminjam...rajin pula membaca novel..smpi ditinggalkan 1 buku(bacaan umum) utk memberi laluan pada novel..

Biasalah membaca novel mmg kesukaan wanita...walaupun hanya novel tp itu pun satu budaya membaca yg patut diterapkan sesama kita(**pergh mentang2 keja library)....novel first MV baca pada 21/12/2012 iaitu CInta Datang lagi yang ditulis oleh Bikash An Nur...mmg best baca smpi tergelak..menangis..huhu....baca selama 3 hari..stop2...hehe

Then sambung pula Cinta untuk Elyana(Misya Darlina)...baca pada 24.12.2012 dan habis pada 26.12.2012.....mmg best novel ni...walaupun cerita banyak imbas kembali tp jalan ceritanya menarik..Di mana Elyana seorang wanita yg dirogol oleh ayah tirinya & kemudian dijadikan GRO....

Utk melepaskan diri drpd ayah tirinya(mahadi) dia berkahwin dgn Murad...tetapi ternyata Murad pun sekejam ayah tirinya...apabila dia bukan hanya merendahkan maruah Elyana di hadapan kawannya & memukul elyana dgn teruk...

Keadaan ini membuatkan Ikhsan kesian & tanpa sedar jatuh cinta ke atas Elyana..namun mana mungkin cinta ini bersatu...dia Akhirnya bertunang dgn Dahlia(kawan elyana)..tetapi jodoh mereka tiada...Dan dia membawa hati yg luka ke US...

Elyana pula berkahwin dgn Tan Sri Khalid yang sgt mencintainya...Kehidupan elyana & nur amira(anaknya) bahagia..disamping anak tirinya Tasha & Nazri...tapi siapa menyangka Tan Sri Khalid menghidap penyakit barah tulang....dan Elyana diminta utk merahsiakannya..

Ikhsan pula kembali ke Malaysia & bekerja di syarikat Tan SRi...Dan kemudia berkahwinan dgn TAsha...di sinilah bermula segalanya...

Opps..sampai sini dulu..kalau cerita lebih nnt tak saspen pula...hahaha..tp MV tahu novel ni bukan lah yg terkini





13 comments:

  1. Alahai, tragisnya.. Novel lama ke ni? belum pernah baca lg novel ni..

    ReplyDelete
  2. bestnya mv hidup dikelilingi buku2 menarik..hehehe

    ReplyDelete
  3. macam best buku ni..
    dulu masa zaman remaja muda2 duka sangat baca novel terutama kisah2 macam ini..best

    ReplyDelete
  4. Sama la kite...suka juga bc novel ni....kalu da ngadap none stop di bueknye....

    ReplyDelete
  5. Rindu zaman sekolah menengah. Sebab masa tu ros memang gilakan novel. Tapi sekarang ni macam malas nak membaca.. huhu

    ReplyDelete
  6. review novel ye.. bagus2.. lama dah tak bace novel dengan tekunnya

    ReplyDelete
  7. Bestnya kalau bleh lepak kat library macam dulu..

    ReplyDelete
  8. untung keje library kan.. :)

    boleh baca novel best2.. :)

    ReplyDelete