Followers

Tuesday, December 11, 2012

Home » 12.12.12

12.12.12


Assalammualaikum

12.12.12....cantik tarikh tue kan...Mesti ramai yang pilih tarikh tue untuk melangsungkan perkahwinan...takpun mengikat tali pertunangan...MV ingat lagi last year di Auditorium Tempat MV kerja ni...Jabatan Pendaftaran Negera Cawangan Sabah ada buat Majlis perkahwinan secara beramai2 pada 11.11.2012...

Masa tue ramailah yg berbaju pengantin..mcm2 gaun kita nampak..tapi majlis ni hanya utk yg beragama Kristian...kiranya utk daftar perkhawinan mereka....Mv pula masa ni lebih tertarik dengan majlis Perkahwinan kawan MV SI Cikin & Hafiz yang berlangsung pada 20.11.2011...Cantik...senang jer nak ingat...ingat tahun 2011 terus ingat tarikh kawen...

Dan MV tertarik dengan berita di Berita Harian bahagian Dunia"Tak Ramai Kahwin 12.12.2012"...Ni cerita di Hong Kong...Tidak ramai yang melangsungkan perkahwinan pada tarikh 12.12.12..bukan seperti 10.10.10 & 11.11.11...Ini kerana beberapa guru feng shui China melihat tarikh 12.12.12 adalah tidak sesuai utk berkahwin..

Hanya 696 permohonan daripada pasangan yang merancang utk berkahwin 12.12.12 diterima oleh Pendaftaran Perkahwinan Hong kong..Ini mencatatkan satu penurunan besar berbanding 1,002 perkahwinan pada 11.11.11 & 859 pada 10.10.10...yang mana feng shui pada 11.11.11 adalah menandakan "cinta abadi" dan pada 10.10.10 pula dilihat sebagai "kesempurnaan"...

Feng shui merupakan satu kepercayaan kuno China yang digunakan utk menenetukan baik @ buruk melalui susunan perabot @ hiasan & utk menentukan tarikh yang bertuah..

Guru Feng shui, Sammy au berkata di akhbar The Standard...12.12.12 tidak sesuai utk perkahwinan tetapi disifatkan sebagai tarikh yg agak bertuah...Au memilih 18 & 31 Disember sebagai tarikh yg lebih baik utk menruskan perkahwinan..

Itu hanya kepercayaan orang2 Di China..bagi MV pula tarikh 20.12.2012 lebih cantik & senang diingat kalau sesiapa yg memlih utk berkahwinan pada tarikh ni..sebab biasalah mungkin si Isteri akan menginati Tarikh mereka berkahwin..tetapi Si suami akan cepat lupa dengan tarikh itu..bukan semua tapi itulah lumrah..betul tak kaum Adam???

Jadi 20.12.2012 rasanya senang nak ingat kan???hehehe...opss MV ni cerita pasal kawen ni kenapa??mau kawen lagi kah???hahahaha......Apapun tarikh yg kamu pilih...yang penting kesediaan kamu utk memikul tanggungjawab sebagai isteri @ suami...

Sumber drpd Berita harian..



Tabung HAW

34 comments:

  1. Salam.

    Tak suka. Ramai sangat nak bersalin tarikh tu walaupun diorang percaya tarikh tu tak ong. huhu.

    ReplyDelete
  2. ooo..cmgitu..lg pon 12-12-12 jatuh pada hari Rabu kan..
    kalo hari minggu maybe ade jgk yg kawen or tunang

    done utk tabung haw ~

    ReplyDelete
  3. yeke xssuai tarikh tu?ish...ish...tu pndgn kaum msg2 kn...tol la tu..yg pting sedia pikul tgjwb..tarikh tu kira mcm bonus la klu dpt trikh cntik..snang igt..hehe

    ReplyDelete
  4. Ida dulu kawen tak pilih tarikh lgsg mengikut cantik ke tak.. pilih tarikh mengikut kelapangan semua sedara mara.. hahahahhaa

    ReplyDelete
  5. Muahaha.Esok tarikh yang sesuai untuk lancarkan template baru...Cantik tarikh tuh~

    ReplyDelete
  6. wow benar2 cantik, mudah nak ingat tarik keramat ni...MV bijak lah awak...bye

    ReplyDelete
  7. soooo true la kak.. yg penting tanggungjawab.. :)cousin nani kawin sok.. tpi x dpt balik..

    thun dpn no cantik 111213.

    td dgr org ckp kt radio 121212 no ong sbb total die no 9. no 9 no terbesar bgi angka single. mcm2 la..

    ReplyDelete
  8. dq xpsti la mv..nt dq ty kawan² tgk ek..cantek tarikh tuh kan..tp dq punya tarikh nikah 20.07.2007..hehee

    ReplyDelete
  9. Esok tarikhnya. Yg psti akn ramai chinese mndftarkn prkahwinan mereka esok. Bg org islam rasanya tk rmai yg particular sgt dlm pemilihan tarikh kawin ni, jnji wktu tu semua kaum kerabat boleh brkumpul dah memadai.
    Tp ada ke yg buat majlis kawen esok yep? Rabu....hari kurang kata2 la. Hehe

    ReplyDelete
  10. memang cantik kan date2 tu....taun depan boleh jumpe lagi tak...

    13.13.13...hahhahaa tak mungkin ....

    ReplyDelete
  11. Betul... bg sy 20.12.2012 lg cantik dr 12.12.12.. ape2 puntak kisah tarikh mana2 pun, jnji hubungan tu kekal sampai ble2... @__@

    ReplyDelete
  12. rmi yg pilih tarikh yg special mcm nih kan

    ReplyDelete
  13. eca pun suka tarikh ni..cantik :D

    ReplyDelete
  14. eca pun suka tarikh ni..cantik :D

    ReplyDelete
  15. aah mmg cantik & senang nak ingat. tak sempat nak kawen tarikh tu. ;)

    ReplyDelete
  16. kepercayaan masing2kan..
    kita xsepatutnya percaya menda2 mcm tu... kitakan ada DIA...

    tarikh 12.12.12 kakak deqla akan nikah...

    selamat pengantin baru buat kakak deqla. :)

    ReplyDelete
  17. tarikh yg dinantikan semua org .. dulu 11.11.11 .. hehe

    ReplyDelete
  18. Besday kwn n anak sepupu akak tarikh 12.12... cntik tarikh ni

    ReplyDelete
  19. ooohh baru tahu ni... akhirnya jijah pilih 11.12.11... hahaha :p

    ReplyDelete
  20. MV kalo tak paham psl domain free tuh leh klik terus blog http://coklateyes.com...Maybe MV akan lebih jelas dengan penerangan kat blog dia

    ReplyDelete
  21. yupp akk...cantik tarikh tuu....hehehe..

    ReplyDelete
  22. 12.12.12? my wedding anniversary tu. hehehe

    ReplyDelete
  23. mesti ramai yg pilih tarikh tu utk kawen, tunang ker kan..xpon jd tarikh bersalin hihihihi

    ReplyDelete
  24. a'aa mesti ramai yg pilih tarikh ni

    ReplyDelete
  25. memang cantik sangat tarikh tu..

    ReplyDelete
  26. cantik tarikh 12.12.12 ni,hihihih nasib baik saye belom nk kawen, kalau tak da pilih tarikh ni,hahaha

    ReplyDelete
  27. ORG CINA MMG BYK PANTANG LARANGNYA KAN..SIKIT2 NK IKUT FENG SHUI..

    ReplyDelete
  28. owh.. macam tu lak ye.. tapi kat malaysia ni mesti ramai yang suka tarik 12.12.12 ni kan.. number cantik tu.. hee

    ReplyDelete
  29. owh mcm tu ea..esk mbr khwin..hehehe...nk tnjuk entry ni lah kt dia..haha

    ReplyDelete
  30. 12.12.12 mmg nice :)
    tp selalu yg nice tu lah yg xelok adehhh ^_^

    ReplyDelete
  31. member chinese kat ofis ni mmg ad ckp gak bnda ni..tp tu la.kepercayaan msing2x..kita org Islam berdoalah...moga yg baik itu berterusan..sbaliknya tu dijauhkan.. :)

    ReplyDelete
  32. kakak deqla pun pilih tarikh ni utk nikah...hihi

    ReplyDelete