Followers

Tuesday, March 19, 2013

Home » , , » Suci Dalam Debu

Suci Dalam Debu

Assalammualaikum...


Perbualan sepasang suami isteri selepas menonton filem Rock Oo RImba Bara Kembali..Ketika si isteri sedang melayari internet(**blogwalking) masa tue siisteri pasang lagu Tika....Tiba-tiba si suami bersuara:

Suami : "sayang lepas ni pasang lagu engkau bagai air yang jernih(**nama tajuk dia tak tahu..lirik lagu jak dia ingat)

Isteri : "suci dalam debu kah abang??lagu sallem??

Suami : "lagu rahmat bah"

Isteri : "bila pula lagu rahmat suci dalam debu..(**terus nyanyi dan tekan lagu suci dalma debu di you tube)..engkau bagai air yang jernih..didalam bekas yang berdebu"..

Suami : "iya lagu itulah..."

Isteri : Itu lagu sallem lah abg oi.bukan rahmat...adeh apalah abg ni..

Suami : "mana lah abg tau abg main teka jak tue.."

Itulah dia My hubby....asal nama lagu & penyanyi balik2 dia salah..hehehe....macam yang MV pernah update di sini ..

Rasa mau ketawa tapi nda sampai hati..sebab MV tau kenapa dia suruh pasang lagu tue...


Engkau bagai air yang jernih
Di dalam bekas yang berdebu
Zahirnya kotoran itu terlihat
Kesucian terlinding jua

Cinta bukan hanya di mata
Cinta hadir di dalam jiwa
Biarlah salah di mata mereka
Biar perbezaan terlihat antara kita

Kuharapkan kau kan terima
Walau dipandang hina
Namun hakikat cinta kita
Kita yang rasa

Suatu hari nanti
Pastikan bercahaya
Pintu akan terbuka
Kita langkah bersama

Di situ kita lihat
Bersinarlah hakikat
Debu jadi permata
Hina jadi mulia

Bukan khayalan yang aku berikan
Tapi keyakinan yang nyata
Kerana cinta lautan berapi
Pasti akan kurenang jua


Hayati liriknya...pasti tau apa maksud dia...kan3x...

11 comments:

  1. salam mv
    Huhu tu rock jiwang.tapi kalau penghayatan lebih..dalam maksudnya..oh ya mv. Minat lagu lama lama ke ketogori rock? Hehe

    ReplyDelete
  2. hahaaha dear,..boleh aku ketawa kan? hahah
    dulu aku berabis nyanyi lagu ni dear,lagu ni famous time aku darjah 6 kalau tak silap..hahah.

    ReplyDelete
  3. inilah lagu pertama yg zam hafal sampi habis ms kecil2 dlu.. lirik cri kt mjlh urtv.. hehe retro2

    ReplyDelete
  4. cam cikna lah selalu tak tau tajuk & penyanyi. hihi..

    ReplyDelete
  5. lagu ni memang best... memang tak jemu ..

    ReplyDelete
  6. wahhh...lama nur tak layan lagu ni....

    nur kalau tak tahu tajuk n penyanyi, selalu google lirik je..hihih

    ReplyDelete
  7. Masa darjah 6 nani satu kelas kena wat persembahan akhir tahun nyanyi lgu ni :)

    ReplyDelete
  8. semstinya lagu feveret deqla jugak ni..mmg suka lagu2 lama... best kalo nk dibandingkan dgn skrg..huhu

    ReplyDelete