Followers

Monday, March 18, 2013

Home » » Penghibur jalanan

Penghibur jalanan

Assalammualaikum..


Sepi terkurung, dalam renungan manusia
yang tak mengerti, erti kehidupan
Terkejar2 kesana kesini, mencari
Jalan keluar dari kelompok manusia ini

Melihat kekuranganku
melihat kedegilanku
bukan ku pinta
simpati darimu

Kuhanya penghibur jalanan
Bukan pengemis yang kau fikirkan
Ku ingin mengejar impian
seperti kalian

Mendalam kan lirik lagu penghibur jalanan ni..MV mula mendalami maksud dalam lirik lagu bila program book review di ofis..ada seorang pengawai memilih buku "focus On your dream"

Antara yang beliau kongsikan adalah :

- Sebelum memulakan suatu perjalanan perkara pertama yang mesti ditentukan dahulu adalah, ke mana kita hendak pergi? 
- Seiring dengan peredaran masa, kita mula lupa dengan apa yang pernah kita mimpikan 20 tahun yang lalu. Mungkin sudah
  sampai masanya untuk kita rewind kembali apa yang pernah kita impikan suatu ketika dahulu

MV amat setuju dgn dua perkara ni...mcm mana nak mulakan perjalanan kalau tujuannya belum pasti..sama seperti hidup kita ni juga...kena ada matlamat dan apa yang ingin kita capai.

Mungkin kita lupa apa yg kita pernah impikan suatu masa dulu..Masa MV dulu masa umur 10 tahun kalau orang tanya apa cita-cita kalau besar nanti??MV akan jawab akauntan..tapi sekarang 18 tahun telah berlalu MV sekarang sebagai pembantu perpustakaan.

Dan bila MV ingat lagi..mungkin ada hikmahnya MV menjadi apa yg MV jadi sekarang..kerana yang MV pasti kira-kira matematik masih sebati dalam jiwa MV...

MV tertarik dengan kata-kata ini:

   







9 comments:

  1. tula best lagu ni...muzinya pun santai..

    ReplyDelete
  2. tula best lagu ni...muzinya pun santai..

    ReplyDelete
  3. setuju sangat, apapun kita sekarang ni MV kena byk2 bersyukurkan !

    ReplyDelete
  4. mendalam lirik lagu ni..wahh terer matematik yer MV ni..deqla lemah bab kira2 ni..hihi

    ReplyDelete
  5. Mendalamnya maksud tu...M dulu bercita-cita nak jadi doktor. Last2 jadi doktor untuk family ja..ha ha..

    ReplyDelete
  6. setuju tu. ada hikmah disebalik semua ketentuan. siapa kita sekarang mungkin pilihan yg terbaik utk kita. ;)

    ReplyDelete
  7. itu lagukan...
    nur ingat2 lupalah...

    ReplyDelete