Followers

Friday, June 15, 2012

Home » 5 Cara hilang Stress

5 Cara hilang Stress


Salam semua...hari ni Ms Velentine mau kongsi tips hilangkan stress yang Ms Velentine dapat daripada penceramah time kursus Excellent Customer Services d JPM 13.06.2012...Jom mari cuba...

    1. Tepuk Tangan - Rapatkan jari2 kanan dan kiri....letak paras dada....kemudian tepuk kuat2 sebanyak 30 kali....
    2. Gelak dari dalam perut - Gelak kuat2 tp pastikan gelak itu dtg dr dlm perut.
    3. Teknik halauan tangan - Letak kedua2 tangan di paras dada kemudian buat gaya kita halau org tp pastikan kedua2 tangan bergerak sekali,...
    4. Tarik nafas - Selalunye kita tarik nafas dari bawah ke atas...tp yang ni lain...lurus kan tangan....tarik tangan ke dalam kemudian tolak ke luar..buat gaya macam tai ci...
    5. Tulis dalam kertas- Tuliskan apa siapa kenapa kita marah..lepas 2 keronyokkan kertas tue pas2 buang atas lantai and then pijak sehabis mungkin,,,
ok bye selamat mencuba...

13 comments:

  1. pelik lak ketawa dalam perut tu..huhu~

    ReplyDelete
  2. sokong..kdg2 stress tarik nafas n lpas boleh lega sikit ;-)mengucap banyak2..hehe

    ReplyDelete
  3. adoiii ssh tu nk gelak dari perot..hahaha...camne eh???

    ReplyDelete
  4. sya gelak dari dlm perut kalo betul2 lucu tu cerita..smpai menangis2 bah..hihi

    ReplyDelete
  5. boleh cuba ni tp nk gelak dr perot ssh la hahha

    ReplyDelete
  6. yg last sekali 2 best...tp,belum pernah buat...boleh apply la lepas ni...hehe

    ReplyDelete
  7. wah... best jgk info awk ni...tapi cm ne nak gelak dari perut?...mesti senak...heheheheh...:) nice to meet you...i follow you...you follow me http://yamarisaikhu.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. Alamak camna nk gelak dr dlm perut tu... Bleh ajaq dak..

    ReplyDelete
  9. camne gelak dri perut? hihi..konpius

    ReplyDelete
  10. nanti senak perut sbb gelak dr perut..hohoho

    ReplyDelete
  11. best tips ni...sedang je nak buat.. :)

    ReplyDelete
  12. hehehe..lebih senang memahami kalau ada demonstrasi ..sekarang ni terfikir2 macammana tu..heheh

    ReplyDelete