Followers

Tuesday, March 7, 2017

Home » » Gotong Royong Sekolah Rendah Anak

Gotong Royong Sekolah Rendah Anak

Assalammualaikum...


pondok sudah siap...tumpang kantin untuk makan2
Sabtu lepas..ada gotong royong di sekolah rendah anak....tahap 2 diwajibkan hadir....so MV yang datang...Mr Velentine...dia ckap tak reti bertukang buat pondok..kalau suru buat kereta oklah...haha...jadi dia jaga wani n syamimi di rumah...

MV abang haikal dan kakak ayu ke sekolah...lelaki buat pondok ...yang wanita bersihkan kelas.....time ni lah dapat berkenalan..dengan ibu2 yang lain....berborak pasal anak2....agak sedih juga bila melihat sambutan daripada ibubapa yang lain...
bersihkan cermin dan kipas...
dari beratus-ratus murid...ibubapa yang hadir tak sampai seratus orang...xpalah MV selagi berdaya dan takda halangan memang akan turun untuk setiap aktiviti yang diadakan sekolah...

masa ni lah kita bantu pihak sekolah..tak dapat bantu dari wang ringgit kita bantu dari segi tenaga...minggu depan ahad ada mesyuarat PIBG pula..yang ni confirm ramai..sebab time ni banyak lah yang nak komplain itu ini....

3 comments:

  1. Saya sangat setuju dengan post MV, bila gotong royong sepi je, bila bab nak complaint penuh dewan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..bercakap berdasarkan pengalaman

      Delete
  2. bgs jg ada aktiviti mcm ni kan, mrapatkn sillaturrahim anatara murid dan ibu bapa sekali gus bagi contoh dgn anak2 ttg kbersihgan skeliling termasuk di sekolah. wlu sambutan xbyk tp kira ok juga la kan aktiviti masih dapat di teruskn =)

    ReplyDelete