Followers

Showing posts with label wani. Show all posts
Showing posts with label wani. Show all posts

Friday, August 19, 2016

Happy Birthday wani syazwana 6 years old

Assalammualaikum

19.08.2016 happy Birthday to you wani syazwana binti Velentine.. You turns 6 years old. Semoga menjadi anak yang solehah Dan mendengar Kata. Mama abah abang kakak adik sayang wani. Semoga wani membesar  dengan sihat Dan berjaya dunia akhirat. Amin

Sunday, July 24, 2016

Giliran Wani Pula

suka betul selfie kat hp mama
Assalammualaikum....

haritu kakak ayu yang selfie d hp mama..kali ni wani pula..anak2 MV ni kalau selfie mesti pakai hp mama...abaikan latar belakang....bilik kakak ayu yang tunggang langgang ...comel bah anak mama ni

see siap pandai godek2 hp mama lagi..siap ada tulisan awesome bagai.....anak2 skg advanced tue yang kena tengok..sebab tue juga kurangkan sudah penggunaan tab n hp kat anak2 MV...

lebihkan buku jer..

Friday, March 25, 2016

Wani New Look


Assalammualaikum...

abaikan mama yang over tue ya
Hari ni kira dah masuk seminggu wani bercermin mata....alhamdulillah..bila dia sudah bercermin mata ni..dia sudah ada mood mau belajar...dia cakap semua yang dia nampak skg jelas..nda sudah kabur....kalau sebelum ni..MV suruh membaca ker mengeja dia mesti akan blur....

tapi skg dia sudah boleh membaca dan mengeja..walaupun yang 2 suku kata..macam saya rabu suka cili....isnin selasa...makan....cuma kena banyak belajar lagi
cermin mata hospital RM70.00
cermin mata yang wani pun ni MV buat di hospital..Murah sikit...just RM70.00 kalau buat di luar mau 2++ juga ni...comel jer wani pakai cermin mata..tapi dia down sebab kawan2 ejek dia..cakap nenek tua...mata buta..huhu...

redha jak lah yan wani..janji wani nampak apa yang mo belajar

Thursday, February 25, 2016

Supermom

Assalammualaikum....


My jantung hati 
Ni cerita kami minggu lepas...Supermom....sebab berjaya menguruskan anak-anak sementara menunggu kakak MV ambil kami di kota kinabalu sebelum balik beaufort....mengurus anak2 sendiri tanpa suami....4 orang anak...kalau x kena gaya confirm huru hara....
see tengok gaya dorang bergambar
syukurlah juga boleh dikawal...boleh bawak makan di kfc tanpa kecoh..iyalah kan dah banyak kes viral konon kalau tak mampu kawal anak jangan bawa anak makan kat restoran....alhamdulillah anak2 MV tak sampai tahap tue...
semua muka seiras ker
dengan 2 tangan 2 mata...Mv kena pantau pergerakan 4 orang anak....tapi tak risau sebab haikalayu dah besar..dah boleh diharap....bila kita cakap..abang kakak tengok adik...pegang tangan...dorang faham sudah....
syamimi x pandang kamera
mungkin tak semua ibu mampu urus lebih dari 2 orang anak..tapi ada juga yang mampu...bergantung kepada kerjasama anak2 juga..tq anak2 mama....buat masa ni mama masih mampu urus kamu...di rumah atau pun d luar walaupun kadang tanpa bantuan babah kamu semua...

iyalah weekend babah kerja....semoga anak2 mama terus menjadi anak yang mendengar kata...nanti next time kita boleh jalan2 lagi macam hari ni...

**oh ya lokasi dorang bergambar ni di wisma merdeka....ada gambar yang dorang menikmati pemandangan laut..tapi MV malas pula nak upload

Friday, February 19, 2016

6 tahun sudah berlalu

Assalammualaikum,,,


1 bulan
3 bulan 
6 bulan
7 bulan
8 bulan 
9 bulan
10 bulan
11 bulan
1 tahun 7 bulan
1tahun 1 bulan
2 tahun 1 bulan
3 tahun
4 tahun
5 tahun
5 tahun 5 bulan
Throwback gambar wani..dari kecik sampai lah dah nak masuk 6 tahun..so sweet...happy tengok wani membesar jadi anak yang sihat..pintar dan cergas....

muka tak berubah dari kecik...cuma size badan jer yang berubah...mata besar dia ni buat orang geram...hihi....tahun depan dah darjah satu..pejam celik.pejam celik..mau sumandak sudah oh anak sia.....

Wani belajar rajin2...mesti pandai membaca sebelum darjah satu sebab LInus menanti






Wednesday, January 27, 2016

bila jadi iBU

Assalammualaikum...

Serius memang betul
Ini bukan dari pengalaman MV sebagai seoarang anak tapi ini pengalaman MV sebagai seorang IBu..Serius.Bila MV nak panggil abang atau kakak...MV akan terpanggil nama yg lain dulu...

misalnya nak panggil kakak ayu...mv panggil abg haikal..kadang2 suami bising juga...bila anak2 xda kat umah..tinggal mimi seorang pun MV buli panggil nama anak yg xda kat rumah...

itu tandanya..anak2 sentiasa ada dalam otak & hati seorang mak.Korang macam tue juga ker?

Sunday, August 23, 2015

Sambutan Birthday Wani At Home

Assalammualaikum

belanja satu gambar jer
hari tu entry sambutan wani kat sekolah..hari ni sambutan birthday wani kat rumah pulak ..sebenarnya taknak buat kat rumah tapi kakak abang dah biasa kalau adik birthday kat sekolah kat rumah pun nak celebrate lagi...

Katanya nak makan kek hari jadi adik...so mmg dah biasa kalau sambut birthday 2 kali..satu kat  rumah satu kat sekolah..tapi kek main beli kat kedai jer,....sebab kalau nak tempah mahal...orang skg terima tempahan untuk 2 kg sebiji...

Menu malam tu pun simple jer...bihun goreng,,ayam n sosej goreng with mayonis n chese,sirap bandung n limau...puas hati walaupun simple..anak2 makan dengan happy..siap bertambah2..sedap katanya....

yang birthday happy...yang tak birthday pun happy..alhamdulillah...

Saturday, August 22, 2015

Wani Vs Mimi

Assalammualaikum...

kakak dan adik

Baju yang sama...dipakai oleh orang berlainan..umur lebih kurang sama...turun temurun namanya.....comelnya jer bila adik dan kakak bergambar baju yang sama...

Wani senang jer nak snap gambarnya..mimi ni payah..tengok lah muka takde senyum ...nnt nak cari seluar yang wani pakai dalam gambar ni...then nak snap mimi dengan posing yg sama mcm wani...

KOrang rasa berjaya kah MV...sebab si adiik ni mahal sikit posingnya..haha////apa2pun comel jer depa ni kan ....satu mata bulat satu mata sepet....kalau nak cakap pasal tinggi dua2 rendang...iku mak abah....

COmelkan...kan kan..haha larik...

Friday, August 21, 2015

Sambutan birthday wani At Tadika Kemas KPKPS

Assalammualaikum...

happy birthday wani
Alhamdulillah 19.08.2015 wani turn 5 years old...dipermudahkan juga buat sambutan hari jadi kat sekolah..walau tak semeriah mana...yang penting anak dan kawan2 dia gembira...terima kasih buat cikgu2 dan PPM yang banyak membantu
posing birthday girl
terima kasih juga buat hadiah nya cikgu sarah..u r the best teacher...walaupun garang tapi sweet gitu....mula2 ingat nak buat suprise tapi kesian pulak tengok wani yang asyik tanya.."mama itu kek siapa???"
tq cikgu sarah for present
so terpaksalah bagitau yang itu kek dia untuk birthday di sekolah....kesian kan...buat muka sedih..bilangnya esok wani hari jadi..napa kek itu baby yang punya..hahaha
simple kek for wani n friend
decoration n slide tue cikgu dia yang buat....untung dapat cikgu macam ni...hihi..mama dia sedia kek..n jajan jer untuk bagi kawan2...

abah yang beli kek ni

semangat dia susun lilin

u turn 5 now

keep on smile

with gugurl
selesai sudah...next year kalau MV panjang umur..sambutan birthday wani akan di buat lagi..sebab gambar MV bersama wani..n cikgu2 terdelete masa cikgu sarah nak send ke wasap.....
macam2 gaya

kali ni with boy pula

diapit kawan2
so nampaknya next year ada sesi ulangan bergambar lah jawabnya..hahaha
sweet jak

see sampai ada yang tak pandang kamera

Wednesday, August 19, 2015

Sannah Helwah Wani 5 Years Old

5 tahun sudah
Assalammualaikum...

Cepatnya masa berlalu..hari ni 19.08.2015 genaplah usia anak ketiga MV 5 tahun..tak sedar masa berlalu..happy birthday wani...semoga jadi anak yang solehah..berjaya dunia akhirat...mama babah kakak abang n adik sayang kakak wani....

Wednesday, August 12, 2015

Throwback.

Assalammualaikum...

haikalayu
mood throwback...tiba2 godek2 FB...nampak gambar anak2 masa kecik..cepatnya masa berlalu..pejam celik pejam celik anak2 dah besar....mimi yg kecik pun nak dua tahun dah....

kakak ayu umur 2 hari
muka dorang ni sepesen jer orang cakap..dah namanya adik beradik..sepesen lah....bila tengok gambar anak2 yg perempuan masa kecik..kadang2 MV pun lupa itu gambar sapa....muka lebih kurang jer


wani umur 2 minggu
semoga anak2 MV membesar menjadi anak yang soleh dan solehah...berjaya dunia akhirat...hormat orang tua dan saling menyayangi satu sama lain....

mimi umur 4 hari
doakan wani cepat sembuh yang kawan2...dia demam pulak hari ni....kalau dia demam memang MV risau...sebab dia ada sejarah sawan....hari ni dia x sekolah..MV bawa ke ofis jer.....

mimi 6 bulan 

kakak ayu 2 tahun wani 2 minggu

wani 6 bulan

abg kakak umur 3 tahun
oklah,,,bye,,,nak sambung buat kerja nnt ada masa kita jalan2 blog awak semua

Saturday, June 20, 2015

Cerita PUasa Pertama Wani

Assalammualaikum...


mulut tu yang mahal
Ini cerita anak dara MV..wani...umur bulan 8 ni masuk 5 tahun....mmg nak ajar wani berpuasa...so al kisahnya masa puasa pertama..mmg dari rumah lepas sahur dia x makan x minum...

MV cakapnnt wani pusa setengah hari jak k...bila MV hantar ke sekolah smpi jer pintu sekolah dia nampak kawan dia makan...MV tanya..wani tahan kah??

Pembantu kemas tu pun tanya"wani puasa kah hari ni..?"ya bilangnya tapi ani nda tahan sdh...so MV suruh jer dia minum pagi kat sekolah..

Oklah dia sempat puasa 3 jam untuk hari pertama puasa...hihi...lepas ni nak ajar dia puasa sekerat hari pulak...

Anak2 kecil korang punya kisah puasa macam mana