Followers

Showing posts with label Haikal. Show all posts
Showing posts with label Haikal. Show all posts

Monday, March 21, 2016

Abang Adik

tengok syamimi...ada2 jer gaya
Assalammualaikum....

Abang adik...abang 9 tahun adik 3 tahun....matangnya abang bila sudha boleh tolong mama urus adik...mandikan adik...jaga adik..bawa adik makan ...bawa adik main....semoaga abang akan jadi abang yang terbaik buat adik2..amin.

Thursday, February 25, 2016

Supermom

Assalammualaikum....


My jantung hati 
Ni cerita kami minggu lepas...Supermom....sebab berjaya menguruskan anak-anak sementara menunggu kakak MV ambil kami di kota kinabalu sebelum balik beaufort....mengurus anak2 sendiri tanpa suami....4 orang anak...kalau x kena gaya confirm huru hara....
see tengok gaya dorang bergambar
syukurlah juga boleh dikawal...boleh bawak makan di kfc tanpa kecoh..iyalah kan dah banyak kes viral konon kalau tak mampu kawal anak jangan bawa anak makan kat restoran....alhamdulillah anak2 MV tak sampai tahap tue...
semua muka seiras ker
dengan 2 tangan 2 mata...Mv kena pantau pergerakan 4 orang anak....tapi tak risau sebab haikalayu dah besar..dah boleh diharap....bila kita cakap..abang kakak tengok adik...pegang tangan...dorang faham sudah....
syamimi x pandang kamera
mungkin tak semua ibu mampu urus lebih dari 2 orang anak..tapi ada juga yang mampu...bergantung kepada kerjasama anak2 juga..tq anak2 mama....buat masa ni mama masih mampu urus kamu...di rumah atau pun d luar walaupun kadang tanpa bantuan babah kamu semua...

iyalah weekend babah kerja....semoga anak2 mama terus menjadi anak yang mendengar kata...nanti next time kita boleh jalan2 lagi macam hari ni...

**oh ya lokasi dorang bergambar ni di wisma merdeka....ada gambar yang dorang menikmati pemandangan laut..tapi MV malas pula nak upload

Thursday, February 18, 2016

MY Kembar Tahun 2007-2016

Assalammualaikum...

masa ni abg umur setahun lebih adik masuk 3 bulan 
Buka Facebook ini hari nampak gambar my kembar tahun..masa ni abg setahun lebih adik dalam 2 bln lebih mo masuk 3 bulan...terus klik album cari gambar dorang posing berdua...sampi umur 9 tahun...
ni di sabah sudah
complete ok..berjaya cari dari 1 tahun hingga 9 tahun...dan di sinilah MV perasan yang si kakak Ayu ni muka sebijik dengan syamimi...betul2 copy paste...lucu pulak rasa...so kalau adik umur dia makin bertambah...kita bandingkan lagi...
ni masa umur 2 tahun at tangkak 
hubungan adik & abang kembar tahun ni kira rapat..sebab kalau lama x jumpa pandai cari..pandai rindu..dan yang paling sweet...apa yang dorang makan...mesti akan bungkus untuk each other....
3 tahun 
macam ahad lepas..MV bawa si kakak ayu wani n mimi minum kelapa bakar dekat salut...abang ikut atuk nenek jalan..sebab dia mau makan di Uncle jack...abang bawa balik makanan dari uncle jack....kakak bungkus puding kelapa untuk abang 
4 tahun

Muka pun dah nak seiras...kadang2 orang ingat dorang kembar jer..bukan kembar tahun..kalau MV malas nak explain..MV cakap jer kembar..sebab mulut orang ni taulahh..ada jer nak mengata
5 tahun 
bila tengok gambar2 ni...pejam celik pejam celik...cepatnya masa berlalu...my kembar tahun 9 tahun sudah....dulu kecik jak....kakak ayu pun dah 3 tahun bercermin mata...kesian kat dia..kecik2 dah rosak mata...
6 tahun
Syukurlah dia sekelas dengan abang...bila dia tak nampak tulisan yang ditulis atau salah apa yg ditulis MV just tengok buku abang balik....dan mmg selalu terjadi..walaupun dia sudah pakai cermin mata..abang penyelamat adik....
7 tahun 
Si kakak ni kadang datang jahat nya ..jawapan kerja rumah pun nda mo bagi...kalau abg nda tau dia nda kasi pinjam...tapi itulah kan..adik beradik...gaduh macam mna pun tetap cari satu sama lain.....
8 tahun
Semoga terus membesar dan berjaya dunia akhirat..jaga satu sama lain....AMin
9 tahun

Sunday, February 14, 2016

Quality Time

Assalammualaikum....

Ajar abang haikal buat homework pendidikan islam..sambil ditemani secawan mineral coffee..sebotol air lemon & si robocar poli amber



Throwback jer sebenarnya...ni kira quality time with son...dia kalau buat homework nak kita ajar dan tunggu smpi siap...apatah lagi kalau subjek yg dia tak berapa teror....

Rajin2 belajar abang haikal...esok sekolah sudah setelah 1 minggu cuti

Wednesday, January 27, 2016

bila jadi iBU

Assalammualaikum...

Serius memang betul
Ini bukan dari pengalaman MV sebagai seoarang anak tapi ini pengalaman MV sebagai seorang IBu..Serius.Bila MV nak panggil abang atau kakak...MV akan terpanggil nama yg lain dulu...

misalnya nak panggil kakak ayu...mv panggil abg haikal..kadang2 suami bising juga...bila anak2 xda kat umah..tinggal mimi seorang pun MV buli panggil nama anak yg xda kat rumah...

itu tandanya..anak2 sentiasa ada dalam otak & hati seorang mak.Korang macam tue juga ker?

Saturday, November 7, 2015

Merah Menyala


Assalammualaikum....

Selfie with my kakak Ayu

with my kembar tahun
HI semua lama tak tempek gambar my kembar tahun ni....makin besar dah..tahun depan dah darjah 3....bila tengok dorang bawa balik buku teks tahun 3 terus terdetik dalam hati....anak2 aku besar sudah mau 9 tahun....huhu...nanti bila dorang makin dewasa masa bersama dorang akan kurang..huwaaa.....

Apa2pun MV doakan anak2 MV berjaya dunia akhirat..tengah menunggu keputusan sekolah rendah...sekolah agama dah dapat markah nombor jer tak tau..tak meletakkan harapan terlalu tinggi....anak kita tak sama seperti anak org lain....janji lulus dan memuaskan.....insyaallah....

Thursday, September 3, 2015

Jam Dinding Buatan Sendiri

permintaan kakak...
Assalammualaikum....

dah lama kakak ayu minta tolong buat jam dinding kertas ni..untuk kerja seni sekolah...dia siap beli piring kertas lagi dari sabtu lepas....tapi mama dia sibuk overtime masa tue...lepas balik kerja mimi pulak muntah2...

esoknya kakak n abg pula diserang gastrik..so memang tak terlayan permintaan anak MV ni....semalam....dia minta tolong lagi..dia dah gunting kotak dalam bentuk bulatan...ada 5 semuanya....

"mama tolong bah buat kan kakak jam"...MV cakap bah masukkan dalam beg mama..esok mama buat di ofis....

dia  punya jam tu dah siap....tinggal minta buat jarum..sekali MV tengok nombor nya tak betul..so MV buatkan yg baru....macam di gambar tuh..nanti dia tinggal tambah hiasan...kalau uolls nak tau....

hiasan kelima2 jam yg dia dah buat tue..semua ada tulisan Allah dalam jawi..Subahanallah kakak....sejuk hati mama....kakak n abg sekarang dah pandai baca jawi..dah pandai hafal surah....

semoga kakak dan abang terus belajar ya...oh ya MV buatkan dua jam ni sebab takut nnt bila abng haikal nampak nnt tak jadi gaduh...abg haikal dah siap jamnya masa sabtu..maklumlah abg ni ada seni....

kalau kakak mmg akan nangis kalau masuk bab lukis melukis ni...kesian..cantik tak jam yg mv buat???

hahaha larik.....

Wednesday, August 12, 2015

Throwback.

Assalammualaikum...

haikalayu
mood throwback...tiba2 godek2 FB...nampak gambar anak2 masa kecik..cepatnya masa berlalu..pejam celik pejam celik anak2 dah besar....mimi yg kecik pun nak dua tahun dah....

kakak ayu umur 2 hari
muka dorang ni sepesen jer orang cakap..dah namanya adik beradik..sepesen lah....bila tengok gambar anak2 yg perempuan masa kecik..kadang2 MV pun lupa itu gambar sapa....muka lebih kurang jer


wani umur 2 minggu
semoga anak2 MV membesar menjadi anak yang soleh dan solehah...berjaya dunia akhirat...hormat orang tua dan saling menyayangi satu sama lain....

mimi umur 4 hari
doakan wani cepat sembuh yang kawan2...dia demam pulak hari ni....kalau dia demam memang MV risau...sebab dia ada sejarah sawan....hari ni dia x sekolah..MV bawa ke ofis jer.....

mimi 6 bulan 

kakak ayu 2 tahun wani 2 minggu

wani 6 bulan

abg kakak umur 3 tahun
oklah,,,bye,,,nak sambung buat kerja nnt ada masa kita jalan2 blog awak semua

Wednesday, July 8, 2015

Bila Dia Mula Selfie

Assalammualaikum...

muka serius

panjangnya dagu

masih lagi mood serius

dah senyum dah

tara full face...

Jarang MV masukkan gambar anak teruna MV...sebabnya kalau kita ambik gambar dia ada jer gaya spoil yang dia buat,,,


Ni dapat kat hp sebab dia pegi selfie kat hp MV....satu2 anak jejaka MV....Semoga jadi anak yang soleh..Amin

Monday, June 1, 2015

Posing dengan Maskot marrybrown


Assalammualaikum....
selfie dengan patung...
siap peace lagi

Monday, May 25, 2015

Alhamdulillah Sihat Sudah

Assalammualaikum...

Alhamdulillah sihat sudah hero MV....ya lah sihat bila dah mula nyakat orang..bila dah mula mengomel itu ini..bila orang asyik selfie dia buat gaya tak senonoh 

layankan jer gaya abang haikal ni

see dia kembangkan hidung pulak

erm nampk bibir anjeline jolie

kali dah macam lidah unta 

mama trip cantik dia korang tengoklah

tengok buat muka mcm tue
Dah nampak gambar2 yg MV upload..mmg dah sihat sepenuhnya lah anak lelaki MV ni..kalau tak..takdenya posing mcm tue..dia ni lah yg paling susah nak bawa bergambar sebab selalu posing tak tentu2...

Terima kasih buat semua yg mendoakan kesihatan My Haikal Faiz....

Sunday, March 15, 2015

Balik kampung cuti sekolah

Assalammualaikum...


MY HAW
Dorang dah balik ranau cuti sekolah kan..rindu kat dorang..jangan nakal..dengar cakap nenek..belajar ya ank mama

Wednesday, March 11, 2015

Cerita semalam

Assalammualaikum
mama yg over kan mimi biasa2 jer...hihi...tak patut tak patut....tapi over2 mama mimi lagi comel

mimi dah pandai posing..comot pula tue ...

ni pun sama mama juga yg over..anak2 semua santai jer..mama yg dok over sngat
Ni cerita semalam ...petang balik dari kerja ambik anak2 dr sekolah dan taska...sempat lah berposing..lama dh x posing kan3....semoga anak2 MV membesar dengan sihat dan menjadi anak yang berguna kepada keluarga dan masyarakat.Amin

Saturday, March 7, 2015

3 Jahitan

Assalammualaikum....


dah kena 3 jahitan
Inilah al-kisah anak teruna MV...jatuh kat sekolah dan kena 3 jahitan....masuk ni dah 2 kali kena jahit dulu masa 2 tahun kat dahi..jahitan dah ok dah bercantum semula....khamis lepas bawa dia pergi buka jahitan...

Alhamdulillah skg dah sihat..cergas

Monday, February 9, 2015

Semoga Mak Cepat Sembuh

Assalammualaikum..
Mimi yang comel

Posing adik beradik
Setelah hampir 5 bulan tak balik kampung sebelah MV..akhirnya semalam MV dan anak2 balik sebab mak sakit...huhu rasa bersalah sangat..kekangan masa buat MV tak berkesempatan balik ke kampung...

MV dan anak2 naik bas sebab hubby kena keja smpi pukul 1,,,so jadi super duper mom lah jawabnya...syukurlah anak2 tak banyak ragam dalam bas...

Smpi jer di kampung rumah Mak...tengok mak dah makin kurus..YA ALlah teruknya jadi seorang anak..mcm anak derhaka...selalu jer call mak tapi jumaat lepas adik n kakak cakap mak sakit...

Darah tinggi..perlu banyak rehat..mungkin penat agaknya..semalam puas bercerita dengan mak..semoga mak cepat sembuh..sebab tak lama lagi Chinese New Year..kita kan mau makan besar....

Doakan kesihatan Mak MV ya..TQ...

Wednesday, February 4, 2015

Wordless Wednesday#HartaDuniaAKhirat#

Assalammualaikum...


anak2 kesayangan MV
Harta dunia akhirat..Semoga jadi anak ayang soleh dan solehah.Amin

Wednesday, November 19, 2014

My Daughter

Assalammualaikum..

My 3 Daughter ..semua baju frozen purple

3 Anak dara kesayangan MV dan suami..adik kesayangan abg haikal....Semuanya berbaju frozen colour purple...semua tak seriuh mana sebab semua tercari2 abg haikal..rindu abg haikal...

Abg Haikal nun jauh di Ranau....balik kg temankan nenek....lagipun nenek tak sihat..Insyaallah lepas ni Wani N Ayu balik kg juga..cuma jangan nakal sebab nenek tak sihat sangat...

Risau mau hantar semua ke sana kerana masalah kesihatan mak mertua ..semoga My MIL cepat sembuh...semoga HaikalAyuwani tak nakal2 nnt bila bersama