All About Love: selfie
Showing posts with label selfie. Show all posts
Showing posts with label selfie. Show all posts

Thursday, July 21, 2016

Bila Kakak Ayu Mula berselfie

7:30 AM
Bila Kakak Ayu  Mula berselfie
see selfie without cermin mata....
Assalammualaikum...

Al-kisah si kakak Ayu yang curi-curi selfie di handphone mama...tanpa cermin mata...ni sebelum ke sekolah agama....dah besar anak MV ni ,.,9 tahun sudah...tahun depan dah darjah 4...

Tapi dia ada satu kemusykilan..."kalau kakak tahun depan darjah 4..tapi nda tinggi macam manalah"....adui bah anak,,,memang mama babah nda tinggi jadi normal lah nak kalau kamu pun nda tinggi...hihi


Read More

Wednesday, July 8, 2015

Bila Dia Mula Selfie

2:00 PM
Bila Dia Mula Selfie
Assalammualaikum...

muka serius

panjangnya dagu

masih lagi mood serius

dah senyum dah

tara full face...

Jarang MV masukkan gambar anak teruna MV...sebabnya kalau kita ambik gambar dia ada jer gaya spoil yang dia buat,,,


Ni dapat kat hp sebab dia pegi selfie kat hp MV....satu2 anak jejaka MV....Semoga jadi anak yang soleh..Amin

Read More

Thursday, October 9, 2014

Tabiat Atau Hobi

9:32 AM
Tabiat Atau Hobi

Assalammualaikum...

Perasan tak...kalau nak jalan masuk kereta jer..mesti akan posing..tak kisahlah...selfie ker...pic ramai2 ker..mesti ada kan...sabtu lepas MV balik beaufort nak sambut raya haji...dalam kereta MV terus selfie...

si kakak Ayu yang makin berisi
Terfikir juga...hobi atau tabiat bila asyik nak bergambar jer...hihi....sebab MV ni dari zaman remaja mmg suka bergambar..dr kamera yang pakai filem 12 keping 24 keping n 36 keping tue...sanggup kongsi duit dgn kakak untuk beli n cuci gambar...

syamimi mamai2 lagi kena bwa posing

Rasanya kalau MV bukanlah tabiat kot..dah jadi hobi rasanya..kat umah pun asal pegang HP mesti anak3 jadi mangsa..kena jadi model mama..hahaha

tengok mak dia yang over

alolo kenapa lah ji hyo ni comel betul
korang ada tak buat mcm Mv..asal pegang HP jer mesti snap....hihi tabiat pun iya jugakan...hahaha...tapi taklah teruk bah....

selfie..muka tanpa makeup
tapi hakikatnya dalam 10 org 5 mesti buat mcm mv kan..nak mengaku ker tak???

hye sya dah ok dari alregic telur
kalau korang sama kita boleh geng....jom jumpa..tapi area kk jaklah...mun jauh payah....tapikan ada kena mengena kah gambar ni dengan entry hahaha....nnt cik rose tanya pula apa kaitan muka MV dengan lagu..hahaha

wani si comel mama

abg with danish
panjang juga celoteh MV nikan...hahaha

Read More

Wednesday, August 13, 2014

Wordless Wednesday#Rutin#

2:45 PM
Wordless Wednesday#Rutin#
Assalammualaikum..
comel tak???

selfie isnin lepas masa hantar dorang ke sekolah
**dah siap kemas buku di rak..alone ok..buat sorang jer...skg ni tgh cari2 buku2 baru....mata ni ngantuk pula,,dahlah sejuk...hoho
Read More

Saturday, August 9, 2014

sELFIE WITH wANI

7:30 AM
sELFIE WITH wANI
ASSALAMMUALAIKUM..

MAMA SELFIE SORANG

MUKA XDA SENYUM

ALAMAK KABUR PULAK

BOTOL SUSU TAK TINGGAL

ALAMAK WANI KENA MATAHARI
Gambar selfie pagi jumaat with wani..hihi..saja melaram dengan anak...mama dan anak sama cute n cantik kan..ahaks!!hari ni ada majlis hari raya sekolah agama HaikalAyu dan majlis raya Taska Syamimi...

So hari ni akan banyak gambar mennt...hihi

Read More

Sunday, July 6, 2014

Selfie kami

1:00 PM
Selfie kami
Assalammualaikum,,,
muka kami sama tak

Baru lepas cucuk 6 bulan
**biarlah org bilang selfie tue sakit jiwa yg penting kami tak selfish
Read More

Monday, May 26, 2014

Only Me

2:42 PM
Only Me
Assalammualaikum..
Hijau my febret
coklat gitu
serba coklat gitu 

classic gitu
HAri ni mood entry tempek gambar sendiri...hahaha...layan perasaan jap sebab tengah gunting slip pemulangan....gembirakan hati yang kecewa dek piala thomas yang sekarang berada di bumi matahari terbit itu...

Jepun walaupun kamu menang...Malaysia tetap di hati...jangan pertikaikan pemain yang main semua berbangsa cina tapi ingatlah perjuangan mereka untuk semua rakyat malaysia yang berbilang kaum dan bangsa....

Tahniah buat semua..walaupun kamu bukan juara tapi kamulah pemenang di hati rakyat Malaysia....Kalah pun bermaruah...

Buat rakyat Malaysia bersatulah jangan berbalah....Peace Yo
Read More

Monday, April 21, 2014

4 Bulan Sudah

3:28 PM
4 Bulan Sudah
Assalammualaikum...

Alhamdulillah 21.04.2014 genaplah usia my Waznah syamimi 4 bulan...sekejap jer dah 4 bulan..dah pandai niarap..tadi bawa syamimi g klinik temujanji..berat tak naik sangat sebab baru lepas demam...

Skg di usia 4 bulan baby syamimi dah 6.6kg...61cm...hihi dan dah pandai tarik rambut kakak n mama.....pantang nampak rambut cepat jer tangannya tarik...namun bersyukur baby syamimi seorang nak yang baik solehah...tak banyak ragam...

macam tadi kat klinik masa temujanji tak nangis langsung walaupun panas n berpeluh menunggu nombor yang begitu lama untuk dipanggil....sempat juga mama bawa syamimi selfie tadi..tarra 

comel tak syamimi...abaikan muka mama dia yang cute tue ok ahaks!!
ni masa syamimi demam masa khamis lepas...
Mama doakan adik cepat sembuh dari selsema dgn batuk sebab next month nak kena cucuk jarum untuk temujanji 5 bulan...tak mau sakit2 lagi yer sayang..mama pun jaga makan demi untuk baby..alhamdulillah syamimi masih full  BF...yeahhhh..terima kasih incik suami yang memberi sokongan buat MV..

Terima kasih juga buat pengasuh yg jaga baby syamimi d taska...semoga baby syamimi membesar dengan sihat.amin



Read More