Followers

Tuesday, February 23, 2016

Home » , , , , » Cendol Dirve Thru Beaufort Sabah

Cendol Dirve Thru Beaufort Sabah

Assalammualaikum


sumber SINI
Ingat McD and KFC jer ada drive thru..cendol pun ada ok...ni Cendol Drive Thru yang terletak di Kampung Melabau Beaufort berdekatan dengan Kampung Takuli & Kampung Pilajau Beaufort....Gerai ni di tepi jalan raya Highway ke Menumbok.

Nampak gambar di atas...itu gambar masa gerai ni mula2 dibuka...sekarang gerai ni sdh besar...MV baru sekali minum cendol di gerai ni...sebelum2 ni...tapau saja..sebab gerai ni selalu full house....


Sumber dari  SINI
dan apa yang paling best....kalau kita minum cendol satu mangkuk dan habis..kita boleh tambah lagi tanpa perlu bayar....mula2 nda percaya...tapi haritu masa minum di situ..abang haikal minta tambah..betul2 takda bayaran....


sumber sini 


bukan setakat cendol saja ada jual di sini.... Nasi Lemak..rojak passembor ..laksa..menurut cerita mama MV ownernya ni asal dari Kedah...terkahwin orang beaufort....lepas tu dorang balik menetap di Sabah sudah....

sumber sini

Sapa2 yang berada di area berdekatan ataupun terlimpas buli lah singgah....confirm memang terlajak kenyang uollzzz


***Memang sesuai untuk Chacha maembong kalau gerai ni dekat dengan dia....

6 comments:

  1. wahh dekat sana pun dh ada yer cendol drive thru

    ReplyDelete
  2. waaa..ada pasembur ye...sedapnye..kat sini pun ada cendol bakad drive thru..huhu

    ReplyDelete
  3. lupa nk bgtau, blog MV xde pun robot tu..

    ReplyDelete
  4. Pandu singgah tapau..
    Ohsem nie..
    Lama x makan cendol...

    ReplyDelete
  5. blog mv tak da robot ok je. sy komen
    robot keluar myb byk sgt kita timggal jejak di blog sekian sekian. rasanya la.sbb su penah kena gak dulu

    next month balik kg nk soh mak buatkan cendol.bru puas makan .

    ReplyDelete