All About Love: Cendol Dirve Thru Beaufort Sabah
Showing posts with label Cendol Dirve Thru Beaufort Sabah. Show all posts
Showing posts with label Cendol Dirve Thru Beaufort Sabah. Show all posts

Tuesday, February 23, 2016

Cendol Dirve Thru Beaufort Sabah

2:30 PM
Cendol Dirve Thru Beaufort Sabah
Assalammualaikum


sumber SINI
Ingat McD and KFC jer ada drive thru..cendol pun ada ok...ni Cendol Drive Thru yang terletak di Kampung Melabau Beaufort berdekatan dengan Kampung Takuli & Kampung Pilajau Beaufort....Gerai ni di tepi jalan raya Highway ke Menumbok.

Nampak gambar di atas...itu gambar masa gerai ni mula2 dibuka...sekarang gerai ni sdh besar...MV baru sekali minum cendol di gerai ni...sebelum2 ni...tapau saja..sebab gerai ni selalu full house....


Sumber dari  SINI
dan apa yang paling best....kalau kita minum cendol satu mangkuk dan habis..kita boleh tambah lagi tanpa perlu bayar....mula2 nda percaya...tapi haritu masa minum di situ..abang haikal minta tambah..betul2 takda bayaran....


sumber sini 


bukan setakat cendol saja ada jual di sini.... Nasi Lemak..rojak passembor ..laksa..menurut cerita mama MV ownernya ni asal dari Kedah...terkahwin orang beaufort....lepas tu dorang balik menetap di Sabah sudah....

sumber sini

Sapa2 yang berada di area berdekatan ataupun terlimpas buli lah singgah....confirm memang terlajak kenyang uollzzz


***Memang sesuai untuk Chacha maembong kalau gerai ni dekat dengan dia....
Read More