Followers

Saturday, February 27, 2016

Home » » Setiap keluarga di Malaysia disaran memiliki 4 anak

Setiap keluarga di Malaysia disaran memiliki 4 anak

Assalammualaikum....

print screen web astro awani

Setiap keluarga di Malaysia disaran memiliki 4 anak...terbaca ni semalam di facebook...terus ok MV dah cukup 4 orang anak....untuk mencapai populasi...tapi dengan kadar kos sara hidup yang makin meningkat...rasanya itu antara sebab kenapa keluarga sekarang memilih untuk memiliki 2 orang anak...

Tapi semuanya bergantung kepada ketentuan Allah SWT...kita hanya merancang DIA yang menentukan...

KOrang pula bagaimana?

5 comments:

  1. huhu..x kawin lg cemana nk cakap ni MV?Hahaha
    bg Ai la kan,even kos sara hidup kita tggi skrg dgn betambah lg dgn gst2 yg x berpaedah tu kan,tp percayalah setiap ank tu ada rezeki dorang msg2.yg tu kita x boleh nk menidakkannya..kan?apaun smeua dr Allah..dah rezeki dr-NYA :)

    ReplyDelete
  2. Saya lebih suka family yang ramai. Maybe sebab asal dari keluarga yg ramai, seronokk. Hihi

    ReplyDelete
  3. betul..
    kalau chinese ye. 2 org. 1 lelaki 1 prmpuan

    sy lagi 3.. doakan ye sebelum msk umur 40an. harap2 dapat la timang babby lagi. bagi cukup 4 orang.. aamiin

    ReplyDelete
  4. sy xkisah brp pun..insyaAllah setiap anak ada rezekinya sendiri kan :)

    ReplyDelete
  5. Sha dan suami lebih selesa 2 sahaja.. Tapi sekiranya sudah tersurat Allah akan bagi lagi, kami terima jer.. Rezekikan..

    ReplyDelete