Menu Dinner Semalam By Chef MV - All About Love

Tuesday, January 15, 2013

Menu Dinner Semalam By Chef MV

Assalammualaikum...

Agak lama juga tak update pasal makanan kan...So hari ni terasa pula nak update menu dinner semalam...hanya menu biasa sahaja By Chef tak terkenal iaitu Chef MV....hahahaha,,,

HAjat di hati mau makan ikan..tapi Fenomena laut merah membantutkan...My Hubby pula beli daging...Ya lama sudah nda makan daging mau sebulan...jadi menu semalam daging...Dan sayur manis....

Biasanya kalau daging My Hubby & anak2 suka masak kicap....dan sayur manis pula tumis telur....


Daging Masak Kicap Ala MV

Sayur manis Tumis Telur
Walaupun simple tapi anak2 & Hubby suka sudah cukup.....adik MV yang mau diet pun terus membatalkan niatnya...Dia bilang"andu sedap bah ni daging..mengoda2...."hahahaha,,,,My Haikal makan dengan seleranya.....

Wani confirm sepinggan nasi...plus lagi nasi yg di Pinggan MV...hahahaha...Kakak Ayu bilang Terbaekkk lah mama masak.....

Terbaekkkkkkkk
Kamu punya dinner apa semalam???

Tabung HAw

23 comments:

  1. walaupun simple..jnji yang lain suka..ok bha cmtu..hihi

    ReplyDelete
  2. dh lama xmkn daging masak kisap nie

    ReplyDelete
  3. Cemane yer wat tumis pucuk manis tuh.. selalu wat masak lemak jer...

    ReplyDelete
  4. Kak Nurul pun suka mkn sayur cekur manis tumis ngan telur.

    ReplyDelete
  5. sedap jak nampak..! hehe..
    anak2 pun suka makan kan..:)

    ReplyDelete
  6. terbaik lahh! sy dinner biase2 jew...char key tia jew

    ReplyDelete
  7. Dapnyer.. Mieza semalam Dinner panaskan lauk yang ditapau dari kenduri tunang jiran sebelah jer.. Ayam masak merah & daging masak itam.. Tinggal daging sikit lagi tu.. Hari ni panaskan lagilah.. Hehehe.. =)

    ReplyDelete
  8. nur mkn masak kicap juga semalam...
    ikan masak kicap.. :)

    ReplyDelete
  9. sedap!!..tetiba jer perut nie lapo..hikhikhik..

    ReplyDelete
  10. Sedapnya...suka jugak dgg kicap.. Smlm xmkn pun... diet...hihihi

    ReplyDelete
  11. smlm mkn nasi ayam lauk telur masin

    *sebab ayam da abis..hahaha

    ReplyDelete
  12. Perghhh kena lak mkn ngn nasi panas. Fuhh sdp..

    ReplyDelete
  13. Berselera yer dorg mkn...semlm deqla x msk...ada pasar mlm so beli je...hihi...

    ReplyDelete
  14. Memang berselera anak2 ni makan kalau ibunya yg masak kan MV..

    ReplyDelete