All About Love: Haikal
Showing posts with label Haikal. Show all posts
Showing posts with label Haikal. Show all posts

Thursday, November 13, 2014

Tudung mu Tudung Ku Jua

11:30 AM
Tudung mu Tudung Ku Jua
Assalammualaikum....
abg n kakak senyum apa namanya ni

peace dia bilang

peace di mata nama posing ni
Ingat lagu newboyz....lukamu lukaku juaterhiris tak nampak sedihku sedihmu jua..hahaha..itu lah bait2 lagu newboyz dulu....hahaha ada kena mengena ker dgn entry ni....takde kena mengena pun cuma ambil taju lagu ni jer...

Tudungmu tudungku jua....nampak tak permainannya....tudung adijuma mama kakak Ayu dah pakai.....dia cakap mama kakak mau pakai tudung..MV pun cakaplah bah pegilah ambil...

Tapi kan mama kakak mau pakai tudung macam mama...maksudnya dia nda mau pkai tudung main masuk..dia mau pakai tudung tiga segi...dan paling parah dia bilang mau pakai tudung baru mama....

Ambillah nak....pakailah....asalkan kau belajar menutup auratmu..oh ya masa ni dorang ikut MV pergi ofis....dah lama tak up entry tentang depa kan..sebab depa dah besar...dah pandai ngelat...nak ambik gambar pun malas....

dan yg penting blog ni..kalau MV up entry depa sibuk nak baca apa yg mama dia taip///
Read More

Wednesday, November 5, 2014

Tugu Negara

4:51 PM
Tugu Negara
Assalammualaikum....
tengok gaya 3 beradik ni

HaikalAyuwani
hihi posing mcm tugu negara pula anak3 MV ni...sorry tak sempat BW..padat betul hari ni ada kursus...huhu..esok2 lah BW
Read More

Tuesday, September 16, 2014

Gabungan,Telupid - - - >>>>>> Sabah Tea Ranau

8:00 AM
Gabungan,Telupid - - - >>>>>> Sabah Tea Ranau
Assalammualaikum...
MIL & FIL with HAW kat pokok rambutan

suka this picture
Ini cerita ahad....MV balik Ranau...SO Father IN Law ajak Ke Kg Gabungan Telupid untuk menziarah atuk dan nenek suami....anak2 excited sgt sebab sebelum tue kitorg singgah kebun jap..ingatkan ada durian..alih2 dapat cempedak jer..hahaha

Lepas dari Telupid,,kami singgah Sabah Tea..bawa anak2 makan...FIL yang belanja...makanan buli tahan..mmg sedap..harga berpatutan...paling suka sup ayam yg dicampur daun teh....



posing 3 beradik

model cilik mv

wani wani nak jg ikut apa yg kakak buat

peacee

selipar pun hilang  sdh

peace kakak ayu bilang

mereng bah bergambar

andu bah di paksa bah c syamimi
Hanya anak2 yang bergambar...mak ayah dah malas dah nak posing..hihi...


Read More

Wednesday, August 13, 2014

Wordless Wednesday#Rutin#

2:45 PM
Wordless Wednesday#Rutin#
Assalammualaikum..
comel tak???

selfie isnin lepas masa hantar dorang ke sekolah
**dah siap kemas buku di rak..alone ok..buat sorang jer...skg ni tgh cari2 buku2 baru....mata ni ngantuk pula,,dahlah sejuk...hoho
Read More

Monday, August 11, 2014

Majlis Raya Madrasah Al Mubarak Masjid Bandaraya Likas

3:07 PM
Majlis Raya Madrasah Al Mubarak Masjid Bandaraya Likas
Assalammualaikum...
hanya kami berlima..abah keja so x dapat join


snap by kakak Ayu
Hanya dua gambar jak yang terabdikan hari sabtu lepas..hihi sebab anak2 sibuk layan diri masing2..lagipun tukang gambar kami x join majlis ni..Mr Velentine keja....so MV alone bawa anak2 dan adik MV yang merupakan ustaz kat sekolah agama anak MV...

Meriah lah sambutan raya ni...siap dapat cabutan bertuah...MV dapat 3 daripada 4 tiket bertuah yang ada...alhamdulillah dapatlah pensil box,maalah solusi dan pemanas air elektriK(PERGH bahasa melayu sungguh hihi)

Alhamdulillah anak2 tak meragam terutamanya syamimi..hihi
Read More

Tuesday, July 1, 2014

Al-Kisah Puasa HaikalAyu

3:43 PM
Al-Kisah Puasa HaikalAyu
Assalammualaikum...
Ayu @ Yana Samsuddin(kawan MV cakap muka dia mcm Yana Samsuddin)

HaikalFaiz @ Jong Kook(ada lawan tak dagu dia dengan jong kook)
Agak lama juga tak buat entry tentang My Kembar Tahun ni...kekangan masa aka Kemalasan mama dia antara penyebab..hihi....MV buat entry ni nak story al-kisah mereka berpuasa kelmarin di sekolah...

Anak2 Mv ni sekolah agama & sekolah rendah..maknanya pagi petang lah...jadi dugaannya mmg lebih mencabar berbanding MV...MV ber"AIrcond" di ofis sedangkan anak2 hanya berkipas....

Itu tak kisah..yang kesiannya...haikalayu bagitau...dorang menangis kelmarin sebab kawan2 yang x puasa makan depan dorang..kalau makan depan dorang jak nda apa...ni siap tanya"haikal kau mau??" sambil suakan ke mulut haikal...

Ayu pun kena macam tue juga..last2 dorang nangis...nasib baik ustazah boleh diamkan..ustazah suruh basuh muka n tidur..last2 tertidur sampai waktu BM..huhu...syukurlah cikgunya memahami...

MV sedikit kecewa dengan budak2 yang tak puasa ni..iyalah tahulah umur baru 7 tahun...takkanlah tidak diajar jangan makan didepan orang yang sedang berpuasa...huhu...syukur anak2 MV kuat semangatnya untuk meneruskan puasa....

Itu cerita kemarin..cerita hari ni tak taulah macam mana..mudah2an mereka masih lagi berpuasa sampai ke petang..amin..
Read More

Monday, June 30, 2014

Menu Berbuka???

3:25 PM
Menu Berbuka???
Assalammualaikum...

Alhamdulillah diberikan peluang untuk berpuasa lagi tahun ni...hari ni dah masuk hari kedua puasa...semestinya My Haikalayu turut sama berpuasa..tahun ni nak ajar kakak Ayu berpuasa penuh...sebab last year punya ramadan abg haikal penuh sebulan...

Kali ini mmg mencabar sebab mereka berpuasa sambil bersekolah pagi dan petang...kesian juga bila mereka minta untuk berbuka..tapi kena keraskan hati sebab kalau tak ajar dari sekarang bila lagi kan...

Tadi masa hantar mereka pergi sekolah rendah...ada request menu berbuka dari haikalayu..katanya nak nasi goreng homemade punya..smestinya mama dialah yang masak kan3x...

Semalam berbuka pun tak beli kat bazar...MV masak bihun goreng kasih sayang jer...dan buat air cendol...hari punya menu kenalah penuhi permintaan anak2,,,nak nasi goreng....ok nnt balik mama gorengkan nasi goreng+sosej+telur+sayur okey....

Menu korang pula macam mn???

Read More

Saturday, June 7, 2014

Model cilik gwiyomi

7:30 AM
Model cilik gwiyomi
Assalammualaikum...
semua buat gyiwomi

peace
Posing dengan adik sepupu HaikalAyuwani...hihi cumil betul ni budak2...
Read More

Saturday, May 24, 2014

3 beradik..

8:30 AM
3 beradik..
Assalammualaikum..

sama tak muka kami
aik mana kakak ayu
***entry gambar jer mama malas nak taip...just share picture ni hahaha...permata hati MV...comel macam MV kan..larik...


Read More

Tuesday, May 20, 2014

Posing Di Pantai Tanjung Lipat,Likas

9:00 AM
Posing Di Pantai Tanjung Lipat,Likas
Assalammualaikum...

Model pokok kelapa

dua beradik posing berbeza

yang ni mmg bab gaya dia menang



tengah panas pun sempat bergambar

ceh mama dia pun sibuk nak menyelit
Semua gambar ni disnap oleh haikal,dan mama....picture jumaat lepas masa tunggu abah ambik..so singgah tanjung lipat jap excerise di tengah hari..hihi....rasmi tempat joging yang dah lama wujud tapi baru sempat menjejakkan kaki ke sini...

Harap maaf sekiranya gambar2 diatas teramat cute sangat..hahaha...takde gurau jer lah...jangan marah tau.
Read More

Monday, May 19, 2014

Good Luck My Kembar Tahun

9:52 AM
Good Luck My Kembar Tahun
Assalammualaikum...

Seorang bulan januari seorang lagi bulan disember
Hari ini my kembar tahun haikalayu ada exam di sekolah agama..minggu lepas exam semester pertama sekolah rendah dah berjaya diharungi.....untuk sekolah agama exam dah lama mula...

Cuma minggu ni untuk exam bertulis...amali solat,hafazan al-quran minggu lepas dah buat....so minggu ni tinggal akhlak,sirah,ibadah,aqidah,jawi dan bahasa arab..

Semalam buat ulang kaji dengan haikalayu....mama baca kenyataan dorang jawab betul atau tak...mama suruh sambung huruf jadi ayat....insyaallah anak2 mama dapat jawab exam yang penting usaha..

Mama dan babah doakan kakak dan abah berjaya untuk exam kali ini....amin

tempat mereka menimba ilmu agama

Read More

Tuesday, May 6, 2014

With My Kembar Tahun

4:25 PM
With My Kembar Tahun

Assalammualaikum...

my kembar tahun yg comel


Gwiyomi konon

peace..
Di mana2 pun sempat lagi berposing...ni masa jaga kaunter library..masa ni tgu masa nak hantar haikalayu g sekolah rendah...of course nak tempek kat blog ni...agak lama juga tak tempek gambar kembar tahun MV ni...

Alhamdulillah proses pembelajaran mereka berdua ada peningkatan....kakak AYu untuk program LINUS dapat perdana...abg haikal cikgu dia tak ingat...nnt kena tanya semula...teruskan belajar demi masa depan...

Untuk pembelajaran di sekolah agama pun alhamdulillah....ada beberapa surah yang mereka dah hafal...bahasa arab kakak ayu pun makin ok....siap kalau dia dah marah kenakan mama dia dalam bahasa arab..kakak o kakak...

Tapi tang abg haikal ni yang payah...kat sekolah agama asyik kena buli..yang buli ni pula perempuan bukannya lelaki..siap tarik telinga bagai..cucuk pakai besi..hari tue dah g jumpa tapi still sama....

Ustazah abg haikal cakap abg ni mmg baik..selalu tolong orang...orang harapan dia..tapi susah juga kan kalau baik sgt...orang pijak kepala pula...huhu...

Kakak Ayu biasa..masalah komunikasi sosial..susah nak bergaul...sebab utama pemalu..tapi kat rumah berbeza...

Apa2pun teruskan belajar...



Read More

Gatal Gusi

12:05 PM
Gatal Gusi
Assalammualaikum...
geram tgk mimi ni
gatal gusi geram last2 gigit bibir sendiri
baby2 nape comel sangat

comel nya dia


Tue penuh dengan gambar syamimi in the house....alhamdulillah makin membesar dengan sihat cuma batuk tak baik lagi...perubahan cuaca...dan kerap kali dicium abg kakak buat adik ni kena jangkitan virus..huhu....

Skg baby ni tengah gatal gusi...MV belikan toys yg untuk baby bites tapi syamimi tak mo...hihi...alih2 tangan n bibir jadi mangsa....oh ya skg syamimi berusaha untuk merangkak tinggall perut jer tak le nak angkat berat kot....

Tak sabar nak tengok dia merangkak..hihi...tak sabar juga nak tunggu dia pandai jalan....alhamdulillah sekejap jer dah besar anak mama ni..

**nak g hantar abg haikal n kakak ayu


Read More

Wednesday, April 23, 2014

Jantung Hati

4:31 PM
Jantung Hati

Assalammualaikum..

jantung hati MV dan suami

3 anak dara MV
Dear HaikalAyuWaniMimi...Bila besar nnt bacalah coretan dari lubuk hati mama ni buat kamu sayang jantung hati mama dan babah

Hadirnya kamu seumpama harta
bukan lagi umpama tetapi sebenarnya harta
harta dunia akhirat mama dan babah

kasih sayang kami kadangnya tak terlihat
walau marahnya mama dan babah
sedarlah dan ketahuilah 
perasaan sayang dan cinta pada kamu 
melebihi perasaan marah

tak pernah timbul rasa benci di hati ini
walau pernah terucap di bibir
percayalah ianya tanpa niat n maksud apa2...

biar kamu lihat hidup kita ak semewah mana
tapi ingatlah kamu punya sebuah kasih sayang 
dari mama dan babah
 kasih sayang yang tak pernah hilang sampai bila2

mungkin orang akan cakap apa2..
tapi sebagai mama n babah 
kami doakan kamu semua berjaya...
jadi anak yang soleh dan solehah..

tak mampu memberikan kemewahan 
cuma kesederhanan yang kami ada...

Ingatlah Haikalayuwanimimi...
kasih sayang kami tetap dan sentiasa bersama kamu semua..
walau suatu saat nnt kami telah tiada...

Mama dan babah sayang jantung hati kami...

**tiba2 terbuat entry ni

Read More

Monday, April 7, 2014

My HaikalAyuWaniMimi

11:48 AM
My HaikalAyuWaniMimi
Assalammualaikum

ready go to school

peace yoo

syamimi tengok apa tue

gaya cermin mata

manis pula mama tengok kakak ni senyum

ni namanya posing pipi kembung

abang haikal syang adik syamimi
Layan gambar-gambar My HaikalAyuwanimimi...mood tangkap gambar kembali lagi..seperti biasa yang tak kuat gerak lah yg jadi mangsa..hihi....kalau haikalayuwani skg nak ambik gambaq depa punya main susah lagi...hihi...

**tak sempat nak BW lagi.tq sape yg sudi singgah blog ni
Read More

Monday, March 31, 2014

Anak Mama

3:55 PM
Anak Mama
Assalammualaikum...
macam muka MV ker?
Photo
My HaikalAYU
Photo
MY AYUWANI

sama tak muka kami
Anak mama..iyalah mestilah anak mama kan haikalayuwanimimi....kan semua cahaya hati mama..jantung hati mama....saja jer sebenarnya up entry ni...nak kongsi pic my HAWW dengan korang...

Ada yang cakap Wani ikut rupa MV...syamimi pun....haikal juga..ayu pun sama...hahaha...mesti lah kan ikut MV sebab MV ni mama dorang...tapi kalau bagi MV kakak ayu lebih iras babah dia...syamimi pun kan..

Korang rsa mereka ni ikut rupa sape..yang pastinya rupa MR Velentine n MV lah kan...oh ya sorry tau..MV hanya sempat dtg ke beberapa blog jer...Insyallah pasti nnt singgah ke blog kamu juga tau...
Read More