Followers

Friday, June 9, 2017

Home » » Koleksi Menu Berbuka Vol.2

Koleksi Menu Berbuka Vol.2


menu 10 ramadan-bihun sup....
Assalammualaikum...

Koleksi Menu Berbuka Vol.2 adalah sambungan Koleksi Menu Berbuka ....kali ni menu berbuka MV sekeluarga pada 10 ramadan hingga 13 ramadan..Menu berbuka homemade saja...Simple..

Menu 10 ramadan kami ialah bihun sup...isi ayam,tauhu putih,tauhu kering,sayur sawi,timun dan tomato dan pati kuib ikan bilis..

menu 11 ramadan-lamp chop homemade
Menu 11 ramadan pula lamp chop homemade..MV ada update hari tue konon nak ala ala western food lah ...dan MV dapat komen dari unni
up la caranya.. hahahahahha kuah kuah x reti nak buat
hihi..unni kak MV pun beli sos blackpaper jer..suma MV olah kan sos tue..MV tambah kan sikit air dan perahan limau,,,,,,tambah air sebab supaya berkuah..tapi tambah sikit jer...

unni boleh cuba ya nanti ...

menu 12 ramadan - kuey teow goreng,kuey teow sup,ayam goreng,sandwich dan air jagung 

untuk hari ke 12 pula MV  terlebih rajin hahaha,,,,MV sediakan kuey teow goreng,kuey teow sup, ayam goreng sandwich dan air jagung...

Sandwich tue MV campurkan sardin dan mayonis ,..so dapatlah rasa tuna.....hihi...

menu 13 ramadan-ayam butter ,salad telur
ayam butter dan salad telur...kredit to unni dan lea azleeya...sebab kemarin masa BW nampak entry dorang pasal menu ni..tapi taulah kamu kan kalau MV...memang saja derhaka dari resepi....

ayam MV tak cukup bahan ..kurang daun kari...untuk salad telur,,MV main campak-campak...

Salad telur 

bahan-bahan
telur dadar(hiris halus)
sayur sawi(celur dengan air panas)
lobak(hiris halus)
buah pear,timun (potong dadu)
tauhu kering (hiris)

Campurkan kesemua bahan2 kemudian gaul dengan mayonis(ikut selera lah ya mau banyak atau sikit)...lepas tue masukkan sikit susu cair...then siap....


sedap makan dengan nasi..atau pun makan mcm tue saja...(**bahan-bahan tue boleh ditukar..sebab MV pun derhaka dari resepi)


**sekian perkongsian yang tak seberapa dari MV


4 comments:

  1. Sedapnya.. singgah sini.. :)

    ReplyDelete
  2. meriah betul lauk berbuka tu... Kite simple2 aje kat sini...

    ReplyDelete
  3. Wah boleh buat idea nak masak berbuka petang nanti ni...

    ReplyDelete