Followers

Thursday, June 8, 2017

Home » , » Bantuan Kewangan Bersempena Hari Raya Aidilfitri 2017 sudah di bayar

Bantuan Kewangan Bersempena Hari Raya Aidilfitri 2017 sudah di bayar

No automatic alt text available.
nampak tak darurat...
Assalammualaikum..

Bantuan Kewangan Bersempena Hari Raya Aidilfitri 2017 sudah di bayar hari ini 08.06.2017..Bantuan sebanyak RM500 dibayar kepada semua penjawat awam tanpa mengira status tetap,kontrak atau pekerja harian Sambilan...

Cuma yang musykilnya..kenapa Guru Kafa tak layak untuk terima bantuan ni...(**kesian kat dorang..sebab kalau ikut dorang pun macam status kontrak atau pun pekerja harian sambilan..sebab mereka hanya dbayar elaun sebanyak RM900)

Bantuan ni juga dipanjangkan kepada pesara dengan kadar rm250...Alhamdulillah semoga dengan bantuan ni dapat meringankan dan membantu dalam persediaan raya...

Tapi kan kena berjimat lah..sebab minggu depan penjawat awam persekutuan dah gaji pada 15.06.2017...kena pandai atur kewangan ..nampak tak kat gambar di atas...40 hari menunggu gaji bulan seterusnya...atau pun dalam istilahnya darurat...hihi

bukan itu jer...ada satu lagi misi 42 hari menunggu haji...iaitu pada depavali...semoga kita bijak berbelanja ....

6 comments:

  1. alhamdulillah,ada juga rezeki yang tak dijangka kan

    ReplyDelete
  2. Seronoknya ada bantuan. Hehe

    ReplyDelete
  3. bg ju bgs juga ada jadual mcm ni, wlu nmpk sedikit sense of humor di sna tp sbg rujukan kpd kita untuk bjimat cermat dan arrange aliran duit kita tu utk lalui masa darurat dompet nnti =)

    ReplyDelete
  4. Seronoklah kan penjawat awam nampaknya. Dapatlah meriah sikit Raya ni hihi.... Tapi tulah nak menyampaikan gaji bulan 7 tu mungkin sakit sikitlah....
    Tapi tak pe yg penting Raya, kaya MV hihi

    ReplyDelete