Followers

Thursday, December 1, 2016

Home » , » Isteri Tuan Ihsan

Isteri Tuan Ihsan

Assalammualaikum...
Image result for isteri tuan ihsan
pinjam google
Drama adaptasi novel Awak sangat nakal episod akhir malam ni.. Dan promo drama yang menggantikan pun dah start ada ... Isteri Tuan Ihsan..lakonan Aaron Aziz dan Amyra Rosli...tertarik dengan watak yang Amyra bawa...Membuatkan MV dalam misi menari novel Isteri Tuan Ihsan..hihi
Image result for isteri tuan ihsan
pinjam google
Cinta tak kenal siapa... Kalau cinta itu kenal siapa mangsanya, tidak mungkin diva sengal ini jatuh cinta dengan si pakcik tua!

Seroja Irdina, si gadis peminat K Pop. Hidupnya tampak mudah. Siang dia seorang pelajar universiti. Malam... dialah diva berkasut tumit tinggi 6 inci. Berbusana moden bak artis Hollywood dan bertas tangan berjenama. Bergaya dan dunianya penuh warna-warni. Namun, tidak siapa yang tahu perang di jiwanya.

Tuan Ihsan, si kaya-raya yang terlajak usia. Hidupnya bergelumang dengan kisah lama yang penuh duka. Duka itu akhirnya menjadi kepompong menyaluti diri, menghindar hati untuk jatuh cinta lagi. Dunianya hanya ada warna hitam dan putih. Putih untuk, YA. Hitam untuk, TIDAK. Harta dan kejayaan yang dimiliki, malangnya tidak mampu menafikan jiwanya.

Sekeping wasiat dan satu amanah menjadi titik pertemuan antara dua insan yang berbeza...

“Sentuh sikit pun nak marah... atau, you takut tergoda?” – Seroja Irdina
“Excuse me? You called that godaan? Don’t flatter yourself missy!” – Tuan Ihsan

Apabila dua dunia bertembung, mampukah si diva sengal semarakkan warna-warni cinta ke atas kanvas hitam dan putih hati si pak cik tua?

“You ingat I tak berani nak lawan cakap you, eh? Oh! You silap besar!” – Seroja Irdina
“We’ll see. You lawanlah cakap I. Kita tengok apa akan jadi. Mungkin you benar–benar nak tahu apa yang I boleh buat, kan?” – Tuan Ihsan

Mampukah satu persoalan mudah dijawab si pak cik tua kalau maruah seorang Seroja perlu dibela?

“Seroja, dengar sini. You lebih dari semua itu. You’re very special and dear to me, but...” – Tuan Ihsan
“Tapi? Tapi, apa? Jujur dengan I... You sayang I, tak? You cinta I, tak? You nak kahwin dengan I, tak?” - Seroja Irdina

Dan dapatkan Seroja Irdina mendakap jawatan idaman menjadi hak milik kekalnya?(sinopsis versi Novel sumber dari sini  )


Macam best kan...nak follow drama tak mampu rasanya...kita cari novel lah kan...

5 comments:

  1. Cari novel boleh baca dalam public transport

    ⛔⛔ Jemput singgah blog mazni & komen. Komen terbaik akan memenangi RM50 setiap bulan ⛔⛔

    ReplyDelete
  2. pon tertarik sgn lakonann amyra rosli
    mcm best je.hihihi

    ReplyDelete
  3. macam best jak mv,.. tapi tu la memang zx mmpu nk follow drama ni, tgu online jak la tu pun kalau free

    ReplyDelete
  4. Sinopsis novel memang menarik.. drama nie Sha sempat tgk episod 1 je.. oklah..

    ReplyDelete