Followers

Tuesday, December 27, 2016

Home » , , » Cowboy Town Tuaran

Cowboy Town Tuaran

Assalammualaikum,,,

Image may contain: sky, bridge, outdoor and water
credit to  Taste of Sabah 
COWBOY TOWN
•••••••••••••••••
Sabandar Leisure Rides (Tuaran, Sabah)

Horse riding hours:
7am to 11am 
2pm to 6pm

RIDE BOOKING HOTLINE:
019 861 1160

Image may contain: cloud, sky, text, outdoor and nature
credit to  Taste of Sabah 
Cowboy Town di Sabandar Tuaran..betul-betul belakang Taman Limbai Ria..Hari ahad masa krismas kebetulan mama dan bapa MV turun KK..jadi bawalah dorang ke Tamu Tuaran..jalan2 beli ikan...

Lepas dari tamu tuaran ..rancang lah mau ke Cowboy Town Tuaran yang viral di facebook baru2 ni..niatnya mau bawa syamimi tengok dan tunggang kuda,,,tapi kan sampai jak sana...pergh ramainya orang...terus niat tue dibatalkan....

Image may contain: outdoor
credit to  Taste of Sabah 
oh ya Mr. Velentine sudah pernah pegi cowboy town ni.bawa rombongan kanak-kanak istimewa ke sana...dia lah yang cakap...best..ada satu restoran paya bakau tue memang best..dengan menu makanan kampung lagi katanya....

Image may contain: outdoor
credit to  Taste of Sabah 
So kami teruskan jak perjalanan ke arah pantai....kira lepas hajat jak lah pusing tempat tue...bawa mimi ke pantai....wah amazing..pantainya pun maju ok..banyak gerai jualan..dan yang penting tandasnya..

Image may contain: car
credit to  Taste of Sabah 
Kenapa tandasnya???macam di 1Borneo...masuk tandas RM1 hahaha....ramai juga orang yang mandi manda di pantai tue..pantai apa MV pun nda tau namanya..adey gagal kan...tapi yang best ada kuda di situ...

Image may contain: sky and outdoor
credit to  Taste of Sabah 

No automatic alt text available.
credit to  Taste of Sabah 

Image may contain: outdoor
credit to  Taste of Sabah 
So MV pun tanya lah...kuda tue boleh dibawa gambar?berapa mau Bayar?Orang tu cakap RM10,,,MV pun on jak lah...ok lah rm10....ingatkan untuk bergambar saja..rupa-rupanya sekali tunggang...
Image may contain: one or more people, horse, sky, cloud, tree, outdoor and nature
credit to  Taste of Sabah 

Image may contain: tree, plant, house, bridge, outdoor and nature
credit to  Taste of Sabah 

No automatic alt text available.
credit to  Taste of Sabah 
Orang tue tanya..sapa mau kasi kawan naik..mama??oh mestilah nda kan...babah lah ..mama..takut haha...takut itu kuda mengamuk then humban mama ke belakang..sakit itu ..kihkih.....
excited dia 

dia lebih fokus kuda dari kamera
sebenarnya Mr.Velentine takut ..tapi oleh kerana dia dengan syamimi..mesti mau kasi tengok dia berani...excited syamimi ceta..dia bilang kuda itu jalan lompat2....
yeah naik kuda
terus dia buat gaya  kuda melompat sambil nyanyi..."macam ni kuda jalan..macam ni kuda jalan..macam ni kuda jalan..."hahaha...adik adik..pintar betul gaya mu....takpe next time kita bawa abang kakak lagi naik kuda...
sya budak comel
mesti dorang suka kan adik..

2 comments: