Followers

Friday, December 16, 2016

Home » , , , » Dayang Nurfaizah - Lelaki Teragung ( OST 7 Hari Mencintaiku )

Dayang Nurfaizah - Lelaki Teragung ( OST 7 Hari Mencintaiku )


Assalammualaikum....

7 hari mencintaku...drama adaptasi novel... yang menjadi sebutan ramai..MV mula2 tak follow ceta ni..terus jer beli novel and baca...baca sehari jer dah habis..part awal memang geram baca..sakit hati dengan Mia Arissa..

Watak anak orang kaya yang sombong ..walaupun sudah diisytihar bankrap dan ditinggalkan tunang..masih tidak boleh menerima Khuzairi sebagai suami..Khuzairi berkahwin dengan mia atas permintaan arwah ayah mia...

Bermula kehidupan Mia di kampung..tanpa diterima oleh Mak Leha(Ibu tiri Khuzairi) ...ego Mia...gangguan dari Khalil...bekas tunang...kebencian  dari mak mertua..kelembutan khuzairi yang sentiasa mengalah apabila melibatkan ibunya..

Bila baca novel ni kan...part selepas mia berubah tue yang menyedihkan sangat2 touching...geram pula dengan mak leha yang jahat mulut...syukurlah watak pak samad itu mendamaikan...

sapa yang sudah baca novel ni..mesti tau macam mana kesedihan yang dialami mia di part2 akhir novel ni....ternyata hasil tulisan Siti Rosmizah ni memang menyentuh jiwa ....

2 comments:

  1. Memang banjir kalau layan novel ni. Meruntut hati

    ReplyDelete
  2. Sha ikut drama nie pun dah ujung2.. Sha rasa ujung cerita dia lagi menarik..

    ReplyDelete