Followers

Friday, May 20, 2016

Home » , » Ujian Saringan Kesihatan

Ujian Saringan Kesihatan

Assalammualaikum...

pre obese..lagi 10 kg baru ble normal
Hospital Likas ada datang ke KOmpleks tempat MV bekerja..dorang ada buat pemeriksaan kesihatan secara percuma kepada semua penjawat awam. Pemeriksaan gula dalam darah,tekanan darah,pap smear dan mammogram ...

Tapi MV tak buat pap smear sebab baru buat Feb 2016..Mammogram MV tak boleh buat sebab syamimi masih BF...SO MV hanya buat pemeriksaan gula dalam darah dan tekanan darah...

Lepas tue ada pula ujian minda sihat..alhamdulillah tak dalam kategori orang stress,,,Gula pula ok..walaupun ambil darah lepas makan.Denyutan jantung ok..tekanan darah ok ...cuma yang tak ok...BMI
yeah i x stress...
BMI MV 27..dalam kategori pre obes...MV kena turunkan lagi 10 kg .....untuk Berat badan ideal....takpa...MV akan usaha kan supaya dapat BMI  yang normal....ni kali kira selepas 6 bulan MV buat...

Last buat masa bulan 11 2015..masa tue bacaan gula tak normal..berat 74kg...obesiti ..,,akan cuba menurunkan lagi berat badan...tadi nurse sarankan buat lagi ujian dalam tempoh 6 bln atau setahun ....

Bagus ni buat,..,,biar kita tau apa masalah kesihatan kita...


3 comments:

  1. Dah lama tak buat thorough check up, gigi pun blum ni dah nak puasa.. betul lebih baik tahu boleh betulkan. Moga MV dapat bacaan ideal nanti.

    ReplyDelete
  2. Biasalah MV semakin anak bertambah semakin tambah juga berat badan kita
    Nak diet tu yg payah. Tapi buat pemeriksaan ni memang bagus.

    ReplyDelete
  3. bagus nye g check kesihatan, saya dah lama tak check kesihatan, BMI pun rasya dah naik..hehe

    ReplyDelete