Followers

Friday, May 6, 2016

Home » , » Penat Tapi kena Buat

Penat Tapi kena Buat

Assalammualaikum....

Quality time with family
Pernah tak kamu ...Iya kamu..yang bergelar ibu..bergelar seorang wanita bekerja,seorang suri rumah merasa penat dengan apa yang kamu kena buat.Bagi MV yes memang penat tapi kena juga buat sebab kalau bukan kita siapa nak buat..

Rutin harian MV sebagai ibu,pekerja, dan isteri..Siapa cakap jadi suri rumah relaks..itu memang tidak betul..dan siapa cakap jadi wanita bekerja itu tidak perlu buat kerja rumah.NO ...Bukan semua wanita bekerja itu x buat kerja rumah.Dan bukan semua surirumah itu tak membantu mencari pendapatan keluarga..

Bila kita di tempat mereka mungkin kamu tau macam mana.MV sendiri sebagai ibu isteri pekerja.Awal pagi bangun siapkan anak ke sekolah,kemas rumah,then ke pejabat buat kerja,lepas tue petang balik rumah sambung buat kerja lagi...

sesi mencuci kain,memasak,meng"iron" baju ...lepas tue sambung lagi melipat pakaian yang sudah kering...Penat..memang penat.Otak dan mulut kata penat tapi tangan dan fizikal tetap buat.

Itulah istimewa seorang isteri & ibu.Maka hargailah isteri dan ibu anda.(**tiba-tiba pula hahaha)

Ok Sekian entry hari ni..Salam Jumaat yang barakah

2 comments:

  1. Betul²..
    nieyl walaupun belum ada anak..
    memang bz kat umah..buat keje x benti²..

    ReplyDelete
  2. aku yg bujang ne pun balik kerja penat....apakah lagi klu ibu yg bekerjaya.

    ReplyDelete