Followers

Tuesday, May 17, 2016

Home » » Siapa Orang Gajiku -Azimah Lily -

Siapa Orang Gajiku -Azimah Lily -

Assalammualaikum...

Pinjam Google
Sinopsis belakang novel 

Semuanya gara-gara Datin Sharifah Mawar. Kerana ingin melarikan diri dari ibunya, Aina bersetuju dengan tawaran nenek Rina, Tengku Fauziah.
Orang Gaji!!! Itu pilihan kerja yang dia ada sementara menyembunyikan diri dari kehendak ibunya sendiri. Selain itu, Tengku Fauziah juga meletakkan syarat yang lain pula. Orang gaji hanyalah alasan sahaja. Tujuan sebenar Aina adalah untuk merawat cucu Tengku Fauziah, Tengku Haikal Iskandar.
“Saya tak sangka masa tuan kecil dulu, tuan suka pakai pakaian perempuan.” – Sharifah Aina Aishah
"Kau ingat aku pakai baju ni dengan rela hati ke? Ini semua salah Mamee Monster tu. Eh… macam mana kau dapat gambar ni, hah?” Tengku Haikal Iskandar
"Rahsia. Inilah urus niaga yang saya cakapkan tadi. Mulai esok tuan mesti mula bekerja di pejabat.” –Sharifah Aina Aishah
Kehilangan tunangnya, Sofea pada hari pernikahan mereka menyebabkan Tengku Haikal Iskandar kecewa dan putus harapan untuk hidup. Sikap Tengku Haikal Iskandar yang degil dan kurang ajar menyebabkan Aina hilang sabar. Walau apapun, Aina harus melaksanakan tugasnya. Sementara itu, kehadiran Aina tidak disenangi oleh ibu Tengku Haikal, Tengku Fazira. Baginya, Aina ada agenda.
Sehingga bila Aina dapat menyembunyikan identitinya yang sebenar? Dapatkah Aina meneruskan hari-harinya di rumah itu dengan tenang? Semakin hari, Tengku Haikal Iskandar mencurigai identiti Aina. Dapatkah Aina merahsiakan identitinya sebagai Sharifah Aina Aishah?

Akhirnya ada masa juga baca buku yang dah lama dipinjam ni..Siapa orang gajiku..MV bagi 5 bintang..hihi...watak Aina Aishah sangat menarik minat MV..sampai baca terbayangkan Nad Zainal...hihi kenapa jangan tanya..cuma terbayangkan dia...

Novel MV suka...Sebab memang ada ibu yang Mcm Datin Sharifah Mawar,,,Asyik nak control hidup anak sampai anak kalau ble x mau balik rumah sebab tak mau di tekan.Atuknya pula sangat sporting..best kalau dapat atuk mcm ni...

Bagi MV jalan ceritanya menarik...bila start baca kita rasa nak baca dan terus baca...Start baca petang 15.05.2016..habis 16.06.2016 waktu rehat...


**Ini entry autopublish..MV cuti hari ni

No comments:

Post a Comment