Followers

Thursday, May 5, 2016

Home » , , , , » Bengkel Literasi Maklumat & Media

Bengkel Literasi Maklumat & Media

Assalammualaikum...

wefie with kawan yang sekepala
28.04.2016 haritu MV menghadiri bengkel literasi maklumat dan media di Hospital Tuaran.Bengkel ini dianjurkan sempena sambutan world book day 2016 oleh unit perpustakaan hospital tuaran dan unit perpustakaan hospital queen elizzbeth kepada semua Pegawai perpustakaan gunasama di seluruh sabah.

Bengkel ini bertujuan untuk melatih pegawai perpustakaan dari aspek kemahiran literasi maklumat merangkumi aspek penilaian sumber maklumat,strategi pencarian maklumat serta etika dan medium penyebaran maklumat dalam membantu meningkatkan tahap profesionalisme dalam bidang perpustakaan.

2 orang penceramah daripada Perpustakaan di jemput dalam bengkel ini.Banyak yang MV dapat belajar daripada bengkel ini.

nak kongsikan kat sini pasal 2 laman web ini iaitu Perpustakaan Negara Malaysia Digital Library dan Sumber Elektronik Perpustakaan Negara Malaysia ...dua laman web ni kita boleh cari e-book yang kita nak baca...

tiada dikenakan bayaran cuma hanya perlu berdaftar sahaja.









MV printscreen kan laman web yang MV nak kongsikan bersama kamu semua.Sekarang orang nak pergi library jarang kan..SO boleh baca e-book kat sini.majalah pun ada sesetengah library dah takda di bagi bajet...

So boleh baca kat sini...daftar jer....percuma..banyak faedah...jemput ya semua...kalau ada tak faham boleh tanya MV

No comments:

Post a Comment