Followers

Friday, April 20, 2012

Home » Susah sangat ke???

Susah sangat ke???

Jgn MaraH kalo Laki ckp x pndai MasAk..Jgn MaraH kalo mentua jeling Tak Pandai MasAK...JGn MaRAh Kalo Tiada MakanaN DrumaH Kalo Tak PanDai MasaK..Mungkin ada yg TerasA Dengar Komen X sukA Masak(Leceh n buang masa saja)...Apa SusaH Makan MakanAN TUNJUK sj..X beli Brg Mkn aLasaN Tak Masak...
JangAN Marah..SemUa tu Dari Kita SEndiRI jg Ok...Sudah2la mendaBik Dada MemBuka cerIta.yg Di Atas Tu Maha ADIL.nnti siuk ckp sal org..sal batang idung sindri lg lah terbuka...
SalAm JUmaAt Semua..Tazkirah FREE
*Salam...apa pendapat korang semua...hehehe..susah ke nak masak....jom share ngan Ms Velentine...

13 comments:

  1. xsusah pun nak masak... yg susah bila kemalasan melanda... owg kate kalo kite masak dgn seronok dan ikhlas makanan simple akan jd mahal n extra sedap... tambah2 kalo kita masakkan untuk suami yg tgh kelaparan..
    tepuk dada tanya selera.. dah kawin suke ke x suke ke kena blajar memasak.. kalo x masalah melanda...

    ReplyDelete
  2. sy suka memasak!!! dulu mmg mls tp sjk kawen mmg teruja tiap kali masak apatah lg suami puji msakan kita sdp...huhu... aikk...tulisan jd kcik...tajuk pun xde...hihihi...

    ReplyDelete
  3. Mase belum kawin memang males nak masak...hahaha..sekarang memang beria...

    ReplyDelete
  4. alahai kecik nya tulisan jenuh ai nk baca =p
    ermm rsnya kalo dh kawin tu mmg akan rjin lah masak tambah2 bila dh ada ank suma ni,rsnya lbh bgus kita masak tuk fmlt sdiri..lbh eratkn hbungan =p

    ReplyDelete
  5. kalau bujang mcm nur ni mmg malas nak masak..kalau masak xde sape pun nak makan..

    lainlah kalau dah bkeluarga... tapi nur dengan family..kalau hari cuti, msti main msk2 dengan mak.heheh

    ReplyDelete
  6. senang je masak ni. campak² aje. hee. cume nak siapkan bahan masak tu kdg² susah sikit. ;)

    ReplyDelete
  7. kalau masak makanan yg susah, susah la. masak yg simple2 sudah. huhu.. tp masak sendiri lg puas hati. :)

    ReplyDelete
  8. bila ada hati ikhlas, percaya tak..ringan ja nak memasak. Tapi! ada tapinya...kenalah ada benda yg dimasak dek ..sayur kena ada..bawang sekalian mesti ada. baru seronok memasak tau!

    ReplyDelete
  9. saya suka masak.. cuma kalau keletihan tahap gaban, barulah malas masak... hehe bila kita dah ada tanggungjawab, ada perut yang minta diisi, ada mulut yang nak makan.. malas atau rajin kita kena masak...

    ReplyDelete
  10. tiada yang susahnya untuk memasak ni dear :) apa yang penting keikhlasan dlm menyiapkan juadah tu,

    pahala pun senentiasa mengalir :)

    ReplyDelete
  11. saya suk jauh dr family..kalau rajin masak..simple2 je lah..jimat sikit dari beli kat kedai~~

    ReplyDelete
  12. hahaha..tak susah pun masak..tapi kdg2 bila malas jjaddi sush...hahaha

    ReplyDelete
  13. hana xkisah orang nak kata hana xreti masak. Sebab hana memang xpandai masak pun. Masak nasi bleh la.haha

    ReplyDelete