Followers

Thursday, April 5, 2012

Home » Preview: Cekal & Tabah by Arief Salleh Rosman

Preview: Cekal & Tabah by Arief Salleh Rosman


"Seandainya diletakkan matahari ditangan kananku,bulan ditangan kiriku,aku tidak sekali-kali meninggalkan urusan ini"

Salam...tgh baca buku ni best...menceritakan kecekalan dan ketabahan Nabi Muhammad S.a.w dalam menyebarkan agama Islam....bila dah start baca mmg susah nak stop sebab buku ni best sangat....Ms Velentine baca buku ni time tgh shelving...tertarik pulak dgn tajuk buku so teruz ambik baca...lepas Ms Velentine habis baca nak story kat HaikalAyuWana sebelum tido utk muhasabah n pengajaran buat mereka dan Ms Velentine gak...

Buku ni mengandungi 51 kisah nabi Muhammad berdakwah di Mekah...tapi Ms Velentine baru baca 5 kisah....tp akan cuba habiskannya...buku ni tak tebal pun..166 muka surat je...banyak terjemaah surah dapat kita belajar...

Oklah...nnt Ms Velentine kongsi apa yg Ms Velentine baca...Assalamualaikum..bye

No comments:

Post a Comment