Followers

Showing posts with label batang buruk chesse. Show all posts
Showing posts with label batang buruk chesse. Show all posts

Thursday, June 30, 2016

6 Jenis Kuih Raya

Cornflakes madu takda dalam gambar 
Assalammualaikum.....

  1. butter cookies
  2. popia mini udang 
  3. batang buruk chese
  4. biskut coklat 
  5. biskut ulat bulu 
  6. cornflakes madu
Alhamdulillah sudah 6 jenis kuih raya yang mampu dibuat...cornflakes madu tiada dalam gambar .....al-kisahnya kuih raya ni sudah dirayakan oleh anak2 MV...bak kata syamimi "mama biskut ni semua sedap,,geram adik,,macam mana ni"

hahaha,,,pandai jak dia...dia tukang makan kuih ,..,,,dia minta kek(cornflakes madu sebab dalam cup)..apa2 jerlah anak2 oi...memang buat untuk di makan ...wani pula tukang makan butter cookies...

Abang dan kakak ..batang buruk chese....Insyallah ada mood akan tambah2 lagi sikit biskut ni

Friday, June 24, 2016

Butter cookies

Assalamualaikum

Siap butter cookies... First time buat.. Dapat  resepi dari belakang  tepung serbaguna Ros.. Bahan2 simple jak.. Butter, putih  telur, tepung, pewarna kuning, ceri ,aising dan bikabornat...

Dapatlah balang kecik.. Alkisah nak buat ni mixer pula buat hal... Dpt pusing satu besi jak..tapi syukur berjaya jg buat biskut ni

Skg bru ada 3 kuih raya.. Popia mini udang, btg buruk  chese  dan butter cookies..

Esok kita sambung lgi yg lain...

Thursday, June 23, 2016

Batang buruk chese siap

Assalamualaikum

Alhamdulillah  siap Batang  buruk chese.. 1 botol temphn bos mv.. Mv punya yg bekas hijau..

Sabtu ni sambung gulung lagi untuk top up untuk rumah punya... Haikalayuwanimimi akan tolong mama..

So takda nak kalut sgt... Misi biskut Pula lepas ni...

Thursday, July 9, 2015

Siap Batang Buruk Chese & Popia Mini Udang

Assalammualaikum..


Siap...hihi
dah siap batang buruk chese n popia udang MV...hihi..popia tu ada yang tak goreng lagi..tapi kan batang buruk chese tue satu balang dah tinggal separuh hahaha..dimakan oleh anak2 n suami..sabar jer lah...

Tahun ni mcm tak buat biskut..sebab syamimi ni manja betul nak beulit jer..apa2pun tengok nnt mcm mn...

korang dah banyak ker biskut raya..beli or buat??

Wednesday, July 1, 2015

Misi Mengulung Batang Buruk

Assalammualaikum....

cumilkan size batang buruk i
Dah 12 ramadan...so MV dah start misi mengulung batang buruk semalam...alhamdulillah..siap satu bungkus kulit popia pertama yg hijau ada 50 keping tue...dapat lah satu balang n setengah kontena...

Malam ni sambung lagi....siapkan satu bungkus lagi..then kita buat misi mengulung popia mini udang pulak...terima kasih anak2 mama..haikalayuwani...yg tolong mama buka kulit popia...potong popia jadi kecik2...

Semoga dipermudahkan urusan MV....projek kuih raya dah start...lepas popia mini kita buat corn flakes madu,...lepas tue baru buat biskut..Insyaallah

Wednesday, June 3, 2015

keyword bulan lepas


Assalammualaikum...


tak banyak carian tapi cariannya semua elok2
Dah lama tak check keyword blog kat nuffnang...alhamdulillah ada jg orang cari something kat blog MV...walaupun tak sebanyak mana tapi bersyukur sekurang2nya entry MV dapat membantu mereka.....

Nak dekat bulan puasa kot sebab tue ada yg cari resepi biskut ulat bulu...oh ya MV ambik tempahan 
  1. popia mini udang -rm45/1kg
  2. batang buruk nestum -rm35/1kg
  3. batang buruk chesse-rm35/1kg
sapa2 yang area kota kinabalu dan yg berdekatan kalau berminat boleh wasap MV 016-8040362/ terus jer ke FB MV...itu pun kalau berminat lah yea..tiada paksaan...jangan nak cakap MV jual mahal ker apa ..tak mau tak mau

Oklah sekian celoteh MV...hahaha