All About Love: cornflakes madu
Showing posts with label cornflakes madu. Show all posts
Showing posts with label cornflakes madu. Show all posts

Thursday, June 30, 2016

6 Jenis Kuih Raya

7:30 AM
6 Jenis Kuih Raya
Cornflakes madu takda dalam gambar 
Assalammualaikum.....

  1. butter cookies
  2. popia mini udang 
  3. batang buruk chese
  4. biskut coklat 
  5. biskut ulat bulu 
  6. cornflakes madu
Alhamdulillah sudah 6 jenis kuih raya yang mampu dibuat...cornflakes madu tiada dalam gambar .....al-kisahnya kuih raya ni sudah dirayakan oleh anak2 MV...bak kata syamimi "mama biskut ni semua sedap,,geram adik,,macam mana ni"

hahaha,,,pandai jak dia...dia tukang makan kuih ,..,,,dia minta kek(cornflakes madu sebab dalam cup)..apa2 jerlah anak2 oi...memang buat untuk di makan ...wani pula tukang makan butter cookies...

Abang dan kakak ..batang buruk chese....Insyallah ada mood akan tambah2 lagi sikit biskut ni
Read More

Tuesday, July 30, 2013

Keyword Resepi Ulat Bulu Sabah

8:45 AM
Keyword Resepi Ulat Bulu Sabah
Assalammualaikum..


tak banyak tapi ada juga yang mencari
PAgi ni ada mesyuarat...tapi sebelum tue MV sempat lah bukak NUffnang..biasalah tengok berapa earning yg dapat..hahaha...tapi hari ni gatai pula tangan nak tengok keyword semalam...

Sekali bukak,,tue dia...ada yang cari resepi ulat bulu Sabah...mungkin sebab entry MV yang INI..biskut ulat bulu ni hanya ada kat sabah kah???hehehe..tiba2 confius...korang pernah makan tak biskut ni...

MV kongsikan lagi sekali resepi untuk kawan2 yang nak cuba buat biskut ni..

Bahan-bahan untuk biskut ni:-
  • Butter-450 g
  • Kuning telur - 4 biji
  • kurma-dihiris halus(**untuk inti)
  • Lemak Sayuran- 2 sudu 
  • Baking powder- 1 sudu teh
  • Pewarna Hijau
  • tepung gandum-500g
  • Garam-secubit
  • gula ising
  • gula kastor
Cara-caranya:-
  • Pukul butter,kuning telur,lemak sayuran dan baking powder
  • masukkan secubit garam
  • masukkan pewarna hijau
  • masukkan tepung gandum
  • kemudian buatlah ikut saiz yang korang nak.
  • yang penting jangan lupa letak kurma...
  • then tekankan bahagian atas dengan garpu then masak..
  • lepas tue,gaulkan dengan gula aising dan gula kastor..
  • siap
Hehehe..tu dia resepi versi MV...jom pakat try ramai2...bila dah buat confirm tahun depa buat lagi..oh ya cornflakes madu yang MV buat tue kan..MV campur kismis dengan kurma...pandai2 jer ubah resepi asal.....

TABUNG HAW
1.http://my.sharings.cc/suzyanna1985/share/MercedesA
2. http://my.sharings.cc/suzyanna1985/share/DGOTTcn
3.http://my.sharings.cc/suzyanna1985/share/LifebuoySuci2
4.http://my.sharings.cc/suzyanna1985/share/IkeaEHR
5.http://my.sharings.cc/suzyanna1985/share/SayItWithCadbury
6.http://my.sharings.cc/suzyanna1985/share/CadburyJT

1.http://coolstuffcdn.com/share/my/3092/3701558
2.http://coolstuffcdn.com/share/my/3100/3706340
3.http://coolstuffcdn.com/share/my/3162/3782542
4.http://coolstuffcdn.com/share/my/3026/3677138
5.http://coolstuffcdn.com/share/my/3027/3671364
6.http://hotstuffcdn.com/share/my/2943/3604197
7.http://coolstuffcdn.com/share/my/3060/3718318
8.http://hotstuffcdn.com/share/my/2983/3604200
9.http://coolstuffcdn.com/share/my/3124/3793284
10.http://coolstuffcdn.com/share/my/3124/3793284
11.http://hotstuffcdn.com/share/my/2993/3614592
12.http://coolstuffcdn.com/share/my/3041/3656840
13.http://coolstuffcdn.com/share/my/3146/3743904
14.http://coolstuffcdn.com/share/my/3108/3714790
15.http://coolstuffcdn.com/share/my/3152/3758708
16.http://coolstuffcdn.com/share/my/3138/3740268
17.http://coolstuffcdn.com/share/my/3154/3758706

Read More