All About Love: Popia mini udang
Showing posts with label Popia mini udang. Show all posts
Showing posts with label Popia mini udang. Show all posts

Thursday, June 30, 2016

6 Jenis Kuih Raya

7:30 AM
6 Jenis Kuih Raya
Cornflakes madu takda dalam gambar 
Assalammualaikum.....

  1. butter cookies
  2. popia mini udang 
  3. batang buruk chese
  4. biskut coklat 
  5. biskut ulat bulu 
  6. cornflakes madu
Alhamdulillah sudah 6 jenis kuih raya yang mampu dibuat...cornflakes madu tiada dalam gambar .....al-kisahnya kuih raya ni sudah dirayakan oleh anak2 MV...bak kata syamimi "mama biskut ni semua sedap,,geram adik,,macam mana ni"

hahaha,,,pandai jak dia...dia tukang makan kuih ,..,,,dia minta kek(cornflakes madu sebab dalam cup)..apa2 jerlah anak2 oi...memang buat untuk di makan ...wani pula tukang makan butter cookies...

Abang dan kakak ..batang buruk chese....Insyallah ada mood akan tambah2 lagi sikit biskut ni
Read More

Friday, June 24, 2016

Butter cookies

10:30 PM
Butter cookies

Assalamualaikum

Siap butter cookies... First time buat.. Dapat  resepi dari belakang  tepung serbaguna Ros.. Bahan2 simple jak.. Butter, putih  telur, tepung, pewarna kuning, ceri ,aising dan bikabornat...

Dapatlah balang kecik.. Alkisah nak buat ni mixer pula buat hal... Dpt pusing satu besi jak..tapi syukur berjaya jg buat biskut ni

Skg bru ada 3 kuih raya.. Popia mini udang, btg buruk  chese  dan butter cookies..

Esok kita sambung lgi yg lain...

Read More

Wednesday, June 22, 2016

Done popia mini

4:32 AM
Done popia mini

Assalamualaikum

Alhamdulillah  done projek popia mini.. 1 botol popia mini udang untuk mv.. 2 botol popia mini.. 1 bilis 1 udang tempahan orang...

Done untuk diserahkan kpd pemiliknya...mlam ni misi batang buruk chese pulak...

Pun buat 2 ..utk sendri dan tempahan..misi belum  selesai biskut ulat bulu... Juga  ada tempahan orang.. 

Tempahan  x byk sebb just penuhi permintaan  orang... Mv x open order pun... Tp mmg dah kebiasaan  ada yg selit order

Read More

Monday, June 6, 2016

Misi popia mini udang

10:59 PM
Misi popia mini udang

Assalammualaikum

Salam ramadan pertama,alhamdulillah masih diberikan kesempatan untyk menunaikan ibadah puasa tahun ni..walaupun dlm keadaan yg X berapa sihat.

Hari ni memulakan misi menggulung popia mini udang...tapi cukup lah Hari ni..X larat dah

Read More

Thursday, July 9, 2015

Siap Batang Buruk Chese & Popia Mini Udang

8:30 AM
Siap Batang Buruk Chese  & Popia Mini Udang
Assalammualaikum..


Siap...hihi
dah siap batang buruk chese n popia udang MV...hihi..popia tu ada yang tak goreng lagi..tapi kan batang buruk chese tue satu balang dah tinggal separuh hahaha..dimakan oleh anak2 n suami..sabar jer lah...

Tahun ni mcm tak buat biskut..sebab syamimi ni manja betul nak beulit jer..apa2pun tengok nnt mcm mn...

korang dah banyak ker biskut raya..beli or buat??
Read More