Followers

Wednesday, September 6, 2017

Home » , » Sepilok Sandakan

Sepilok Sandakan

Assalammualaikum...

Image may contain: outdoor

Datang ke Sandakan salah satu tempat yang mv dan family teringin sangat nak pergi ialah Sepilok. Mau tengok orang utan.. 

Selalu tengok d ok tv saja.. Fan dengar cerita orang. Terutamanya MIL katanya kalau pergi sepilom jangan bawa beg nnt orang utan ambik dan bawa lari

Bagi Mv tiket masuk berpatutan.. Lupa pula berapa bayar hahaha... Sebab suami yang bayar.. Mcm rm5 dewasa dan rm2 kanak-kanak ikut rate warga negara Malaysia

Image may contain: 3 people, people standing and outdoor
Masuk jer ke dalam... Terus pergi tempat bagi makan orang utan tapi belum tiba waktunya masa tu nampak lah 3 ekor orang utan..jalan lagi konon petugas tu cakap di dalam ada lagi banyak orang utan.. Anak2 excited sekali pergi lah sikit juga lebih kurang 3 ekor

Image may contain: 4 people, people smiling, people sitting, tree, child, outdoor and nature

Sempatlah tengok orang utan makan tapi cuaca panas dan syamimi mengamuk.. Kami keluar awal... Perasaan kami... Gembira sebab sudah menjejakkan kaki ke sepliok.. 


Cuma sedikit kecewa.. Sebab apa yang mv gambarkan tak sama dengan apa yg dilihat..mungkin bilangan populasi orang utan sudah berkurang.. Sebab  tu kami x dapat tengok orang utan dengan puas... Sebab sikit jer.. 


Apa-apa pun sepilok is the best place utk bawa anak mengenal orang utan dan bunyi unggas di sana buat mv tenang 

Image may contain: 1 person, eyeglasses, closeup and outdoor

1 comment: