Bercuti Ke Sandakan - All About Love

Tuesday, September 5, 2017

Bercuti Ke Sandakan

Assalammualaikum....



Bercuti ke Sandakan...ni percutian yang tak dirancang....dek kerana suami terlepas cakap..nnt kita jalan-jalan ke sandakan...makanya anak-anak menagih janji....kebetulan cuti merdeka dan raya aji tu lama..MV dan suami pilih bercuti time tue..



30 hb kami bertolak ke Ranau selepas balik kerja.sebab abang Haikal cuti sekolah di ranau..Kami tidur di ranau then pada 31 ogos sambutan merdeka kami bertolak ke Sandakan..kami dengar Sabah FM untuk sambutan merdeka...terasa macam berada di KK pula...

Kami sampai sandakan dalam jam 2.30 petang...Hotel yang Suami booking pada 01 hingga 02...tapi oleh kerana ada yang dapat ganti on call suami...jadi kami gerak sehari awal....dan hotel yang suami bboking tue penuh..

Bermula lah perjalanan kami mencari hotel..Suami MV ni bab hotel memang cerewet...dia nak hotel yang senang cari parking...last2 kami pilih King Park Hotel...Sebab ada dobi  dan kedai serbaneka berdekatan ...

Keesokan harinya kami checkout then nak check in ke hotel  yang dah di booking tapi mengecewakan..sebab belum ada available room masa tue..jam 2.00 petang baru boleh check in..sudahlah anak-anak kepenatan dari berjalan ke Sepilok....

Google punya google...kami jumpa Hotel Pavillion...satu malam RM178..Family Room...oklah suami cakap kesian anak...kemarin tak nampak ni hotel sebab taulah orang tak tau jalan hahaha.....itu pun kami waze ..terus cakap..lah masuk sandakan jak nampak sudah ni hotel apa dah ...haha

Bila nak check in...suami tanya ada Government Rate...petugas kaunter tue jawab"ada ...kalau gov.rate RM158" kurang lagi rm20.00 MV puji  satf hotel Pavillion ni...sopan santun jak menjawab..berbanding hotel yang MV booking..bercakap tue macam nak tak nak...cakap bila dah ada ready room akan call...erm xdanya call...kesian...

Mungkin sebab dia tengok MV dan suami tak mampu kot bayar hotel...tak apalah...oh ya...salah timing ok bercuti time ni..banyak restoran tutup ...hahaha sebab cuti merdeka dan raya aji...hari first kami makan di 88 sim sim restoran..

Esoknya pegi Sepilok, tengok beruang madu, rumah agnes,,,,tak pergi banyak tempat pun..syamimi asyik ngomel penat...gambar pun dia cakap penat... huhu bertabahlah...(**oleh kerana beraya kat tempat orang..syukurlah dapat beli lemang kat tepi jalan..merasa juga sambut raya haha)

2 comments:

  1. happy holiday kak mv, sndkn nda juga bst, nda byk tmpt klu mau p bcuti haha sha lg suka kundasang, sajuk2

    ReplyDelete