Followers

Tuesday, September 12, 2017

Home » , » Arnab Village Ranau

Arnab Village Ranau


Assalammualaikum

Arnab Village Ranau  Singgah ini dalam perjalanan pulang dari sandakan ke Kota Kinabalu....menunaikan permintaan si Kecik Syamimi...walaupun masa balik tue cuaca nda mengizinkan ..mendung..baru lepas hujan tapi oleh kerana tak mau mood holiday dia hilang jadi kami ke sana juga..
Image may contain: 4 people, people standing, child, tree, mountain, sky, outdoor and nature

Jalan untuk ke Arnab Village ni ..MV boleh cakap tak berapa selesa lah...kalau orang Sabah dia Faham lah tue..kalau kereta kecik memang agak susah juga nak masuk...


Image may contain: one or more people, child, grass, tree, outdoor and nature

Bayaran masuk :-

Dewasa RM5 
Kanak-kanak 5 tahun ke atas - RM3

makanan arnab - RM1 sebungkus
Image may contain: 4 people, people smiling, outdoor

Mula-mula masuk..anak-anak MV takut-takut juga nak pegang dan bagi Arnab makan tapi lama kelamaan dorang makin berani..Arnab pun banyak dan jinak...cuma jalan agak licin mungkin sebab hujan...sebab wani terjatuh  ..nampak tak baju dia kotor...

Image may contain: 2 people, child, outdoor and nature

Image may contain: 1 person, sitting, grass, child and outdoor

Untuk kanak-kanak kena ada pengawasan orang dewasa atau ibubapa..sebab jalan kat dalam Arnab Village ni licin dan curam untuk turun ke bahagian bawah...kalau bab kebersihan MV masih bagi rate bersih lah...
Image may contain: 1 person, smiling, child and outdoor

Image may contain: 1 person, smiling, grass, outdoor and nature

Cuma Mungkin sebab MV pergi lepas hujan...tanah agak becak sedikit...dan kebetulan cuti sekolah ...pengunjung ramai dan agak sikit sesak ...apapun usaha penduduk di Kibbas buat Arnab Village ni memang tebaik 

Image may contain: tree, grass, outdoor and nature








3 comments:

  1. Cantik view dekat sana kan sis. Lagi2 arnab pun sihat ! Tapi masa kami p sana dulu musim ujan, nda dpt jalan2 d rumput2 tu.. becak

    ReplyDelete
  2. Anak2 tentu seronok dapat jalan2 tempat cengini.

    ReplyDelete
  3. Wah, seronoknya ...next time kak pip dtg ranau, mesti nak singgah sini ...
    Kak pip tag mv utk join segmen cikla , noleh baca kat sini
    http://www.mrspip.com/2017/09/segmen-bloglist-oktober-disember-2017.html

    ReplyDelete