Followers

Tuesday, September 5, 2017

Home » » Restoran Sim Sim 88 Sandakan

Restoran Sim Sim 88 Sandakan

Assalammualaikum...


antara menu yang diorder
Ini tempat pertama  kami tuju selepas sampai sandakan...Tempat makan hahaha...bila tanya blogger Sha...dia ada pesan Sandakan kalau malam sunyi...dan kami pun kalau makan nda ble lewat jadi kami pergi restoran ni jam 5.00 petang hahaha...

Alkisahnya...cari restoran ni guna waze...bila berhenti terus blur sebab nampak macam perkampungan atas air...betul kah ni...jadi kami jalan lagi ikut yang waze tunjuk hahaha..gelak sendiri kami d kereta...

Image may contain: 4 people, people standing

betullah tempat yang kami berhenti mula-mula..restoran memang dekat-dekat area rumah orang...sapa sangka kan..masa mula-mula google restoran ni terjumpa satu komen..katanya tempat ni ok tapi baunya agak kurang menyenangkan...

Bagi MV tempat ni ok..cuma bab makanan kurang sikit..sebab udang yang kami pesan tak fresh ada bau sikit...tapi bab harga MV puas hati...ikan stim halia,udang stim,sotong sos,corn sup with isi ketam yang fresh, dan sayur kailan ikan masin...

Suami bayar RM158..bagi MV berbaloi lah...sebab ikan tue ikan merah....kalau kat KK mau rm2++ juga untuk 5 menu ni...syamimi paling suka corn sup...dia bilang "kenapa mama nda pernah order ni masa kita makan di Gayang " hahaha..see dia lupa lah tue...dulu masa order dia tak pandai makan...dah besar ni boleh lupa...

Image may contain: 2 people, child and outdoor

MV dan anak-anak ambik kesempatan bergambar di tepi sana..sebagai kenang-kenangan..iyalah namanya saja orang Sabah tapi baru first time ke Sandakan...untuk gambar ni suami yang Ambil..dia tak mau masuk katanya...hahaha


Image may contain: 3 people, people standing, child and outdoor

Image may contain: one or more people

**first day kami di Sandakan..ada satu view yang MV nampak...drive thru di MCD panjang hahaha....malam pun masih panjang....anak2 MV nak ke sana tapi MV malas...drg bukannya apa ..mau kumpul mainan jer dari set happy meal...

3 comments:

  1. tak banyak gambar makanan..huhu..cam sedap je menu2 tu ~

    ReplyDelete
  2. nah mmg tu kak mcd sllu full ja tu, bgus lg try seafood tp tu la mau penuh jg tu dompet sbb ada mhl skit hiihih

    ReplyDelete