Kadar Zakat Fitrah 2016 Seluruh Malaysia - All About Love

Friday, June 10, 2016

Kadar Zakat Fitrah 2016 Seluruh Malaysia

Assalammualaikum....




Kadar zakat seluruh negeri di Malaysia untuk tahun 2016..tengok no.13..Masih seperti tahun sebelumnya RM7.00..Di darab dengan 6 orang..Maka jumlah zakat yang perlu suami bayar tahun ini adalah RM42.00

Dulu pernah menetap di Johor..bayaran masa tue kalau tak silap RM4.80(Tangkak),,kalau tak silap lah...masa tue baru berempat sekarang dah berenam...

Bah jangan kamu lupa bayar zakat di kaunter berhampiran..Macam Kompleks Pentadbiran Kerajaan Persekutuan Sabah ada dibuka juga kaunter pembayaran zakat fitrah...

Sumber SINI

6 comments:

  1. thanks sharing..bila nka byr ntah ni..huhu

    ReplyDelete
  2. Salam jumaat ... alhamdulillah dah selesaikan bayaran zakat.

    ReplyDelete
  3. Sabah maintain.. yezza.. hehe

    ReplyDelete
  4. Nice info. boleh wawa share dekat blog wawa juga?

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah.. hubby sha pun dah settle bayar zakat..

    ReplyDelete