Followers

Friday, August 8, 2014

Home » » Salah Atau Betul..

Salah Atau Betul..

sumber dari Geng Bisnes Cikgu II
Assalammualaikum...

Nampak tak solan kat atas tue...mesti ada yang jawab 4 atau 30 kan?...jangan tak mengaku...MV mula2 jawab 4...sebab lupa kalau operasi + dan x kena buat yang darab dulu...

Lepas tue rupa-rupanya ada 22 pula bukan hanya dua...masa tue jawab 30...tapi bila tengok betul2 ada 2 kali nombor 22...So jawapannya 66...hihi...

biasalah bila kita nampak benda ni terus jer laju nak kira...padahal sepatutnya kena kena teliti betul2 kan...hihi...

So ada siapa2 yang tengok jer gambar ni terus jawab 66???kalau ada anda mmg teliti n pintar

4 comments:

  1. menarik ni mengasah minda di tengah hari selepas lunch...he he he...

    ReplyDelete
  2. wah luar biasa bab matematik ni memang saya kena fahamtul2 baru boleh jawab,..

    ReplyDelete
  3. Bunda ni memang fail matematik, kalau tak ada jawaban kat situ sah2 jawaban bunda juga fail...huhu..Salam lebaran, dah lama tak masuk sini..

    ReplyDelete
  4. ala, xdpt tgk la pulak gmbar tu.
    psstt: tenkiu mv.:)

    ReplyDelete