All About Love

Tuesday, April 30, 2013

Wani Ber"Gwiyomi"

4:07 PM
Wani Ber"Gwiyomi"
Assalammualaikum...

Semalam My wani demam...kesian...MV nak suapkan makanan pun dia tak mau..dia bilang "ani tiada selera makan,ani mau susu jak"..jadi MV suruh hubby buat susu dan terus tidurkan dia jam 7.00 malam...

MV terus suapkan My HaikalAyu...Yes MV mmg suapkan my anak2 makan..sebab dah biasa bagi suap dorang..lagipun dorang lagi suka MV suap dari makan sendri..jadi kalau dah suap makan bertiga makanya harus 3 kali menambah nasi...selera kan mereka...

Tapi semalam HaikalAYu hanya makan sepinggan nasi jer..mungkin sebab adik dorang demam jadi dorang pun x lalu makan...

Panas badan wani pun boleh tahan..sampai MV lapkan dengan kain basah pun masih panas...dia tidur kejap jer..7.30 dia bangun..MV bawa dia pergi beli cool fever dan roti..wani mau makan roti katanya...

Masa hubby pergi beli roti lah my Wani ber"gwiyomi versinya sendiri..bukan video tapi hanya gambar2 dengan gaya gwiyominya...jom layan

comel kan...

mata kuyu demam

tayang gigi yang tak berus lagi

gwiyomi!!

tayang rantai tangan pulak

dia mau buat peace tapi nda pandai

wani oh wani comel sungguh

dah habis gwiyomi..
Demam-demam wani sempat lagi dia berposing gwiyominya..kamu mmg sangat cumil bah anak...




Read More

Lirik Lagu Gentleman Macam Bahasa Melayu

2:15 PM
Lirik Lagu Gentleman Macam Bahasa Melayu
Assalammualaikum..

2x Alagamun-lan, weh, wakun, heya, hanun, gon
Alagamun-lan, ari, gari, hanon, kari, he
Alagamun-lan, we-like, we like party, hey
Ichiba, varriya, is hara moru, mashi sondori, yama, varriya
Yougun, pegi, tur, equa, machen, varriya
Noga, onku, pega, haga, kunge, nande, varriya
Damn girl, you're so freakin sexy

3x
I-I-I I'm a, I-I-I I'm a
I-I-I I'm a, mother-father-gentleman

Alagamun-lan, weh, mikuneya, hana, gon
Alagamun-lan. weh, sikuneya, hana, gon
Alagamun-lan, pali, pali, wasa, nelly, neh
Alagamun-lan, nali, nali, nasa, pali, hee
Ichiba, varaniya, nori, moli, holy, daddy, chunga, ri
Varriya, get feeling, feeling good, brutake
Varriya, gachu, gunya, sorinage, sorinage
Varriya, damn girl, i'mma party, morphine

3x
I-I-I I'm a, I-I-I I'm a
I-I-I I'm a, mother-father-gentleman

Gonna make you sweat
Gonna make you wet
You know who I am, west side
Gonna make you sweat
Gonna make you wet
You know who I am, west side

3x
I-I-I I'm a, I-I-I I'm a
I-I-I I'm a, mother-father-gentleman(credit di sini)

Rasanya semua ada dengar lagu baru dari Psy ni..tajuknya Gentleman,,,Sorry MV bukan mau shared video nya...sebab Video itu amatlah tidak sedap mata memandang.kerana tut(**kata kawan MV...hahaha)...dan bila MV tengok mmg tut..ada kekurangan di Situ...

Tapi motif buat entry ni sebab pada MV lagu ni mcm lirik bahasa melayu...sekali dengar lah..."Alagamun-lan, weh" sekali dengar macam alangkah murah eh..hahaha...

Dan ada satu liriknya mcm bunyi betul betul gentleman...ahaha....apalah MV ni sampai ke situ pulak...hehehe....tapi bagi MV video lagu Gentleman mengaibkan wanita....dalam video tue mereka mengenakan wanita..hish2x,,

Tabung HAW
SmoothManageable
HomeDec2013
DGDeezer
Olay2in1
LibresseShineOn
SamsungGalaxyS4
SmileMore2
MixBreakfast










Read More

' 1st Double Giveaway by AinMfna '

12:16 PM
 ' 1st Double Giveaway by AinMfna '
Assalammualaikum..
Klik SINI Untuk Join


Syarat-Syarat Penyertaan
       
      1. Follow blog Ain & like fanpage Ain :
        
         

      2. Klik sini | sini * sampai habis loading . Harap jujur *
      3. Berwarganegara Malaysia 
      4. Follow dan like semua sponsor , diorang yang akan bagi hadiah :)
      5. Buat satu entry yang bertajuk ' 1st Double Giveaway by AinMfna ' .
      6. Tempek banner atas tu dan backlink semula ke entry ini .
      7. Dalam entry itu , letakkan BANNER blog korang . Wajib ke ? Of course ! Yang
          menang Ain akan letak banner dia di ruangan exchange Ain . Yang takdak banner pun 

          boleh join , jangan risau :)       
      8. Drop LINK ENTRY korang di entry ini sahaja ! * TEMPAT LAIN TIDAK AKAN DILAYAN
      9. Semua sponsor di sini merupakan yang terpilih , tahniah ye . Maaf kepada yang lain 
          nanti Ain nak buat Mini Segmen , Ain akan cari korang ! KISS :*
    10. Hadiah memang macam keperempuanan , tapi boleh bagi dekat mak , adik , kakak
          atau mak cik korang kan ? * wink wink *

Follow Blog Sponsor
     
Like Pages & Follow Twitter & Subscribe Facebook

     Like pages :

       
  
     
     Subscribe Facebook & Follow Twitter : 

  
                    

    
Senarai Hadiah

  • 1x Kelantanese Bookmark by AinMfna ( 1 pemenang )
  • 2x Doodle Muslimah by Iha Zaliza ( 2 pemenang )
  • 2x Topup RM5 by Syuhada Syada ( 2 pemenang )
  • 2x Topup RM5 Maxis by Kak Shaila ( 2 pemenang )
  • 2x Topup RM5 by Fieyna Girang ( 2 pemenang )
  • 3x Casing Phone from Felt Craft by Tulisan Gadis Bosan ( 3 pemenang )
  • 5x Bookmark by Budak Kampung ( 5 pemenang )
  • 1x Perfume Solat & 10x Keychain by Shadhira ( 11 pemenang )
  • 3x Notebook by Shakirah Rosli ( 3 pemenang )
  • 1x Teddy Bear's Sweater by Shafiqah Syika ( 1 pemenang )
  • 1x Baju - Ikut pilihan pemenang by The Roselle ( 1 pemenang )
  • 1x Tudung Bawal Polkadot by Miraa Hussin ( 1 pemenang )
  • 1x Tudung Bawal Sulam & 3x Bookmark Felt ( 4 pemenang )
  • 3x Coklat by LPCW ( 3 pemenang )
     Jumlah pemenang yang dicari : 41 orang pemenang !

Cara Pemilihan Pemenang

  • 1st Top Referral ( Baju pilihan sendiri & Tudung Bawal Polkadot )
  • 2nd Top Referral jika ada ( Tudung Bawal Sulam )
  • Entry Menarik jika ada ( Teddy Bear's Sweater )
  • Cabutan Bertuah 
  • Hadiah akan bertambah sekiranya penyertaan lebih dari yang disangka

Tarikh Penyertaan

       Tarikh Mula : 29 April 2013 ( Isnin )
       Tarikh Tamat : 29 Mei 2013 | 11.30 Malam ( Rabu ) @ Cukup 100+ Penyertaan
       Tarikh Umum Pemenang : Belum diketahui

UPDATE
  • Sila baca dengan teliti , thankyou ! >sini<
  • Senarai Peserta - Last Update 29 April 2013 @ 9:42 PM 

Maaf ye korang , terlalu banyak syarat yang kena follow , like & subscribe :( But please no tipu-tipe ya ! Btw , sponsor juga boleh join :)
Read More

Cinta Kau Dan Aku-Siti Rosmizah-

12:00 AM
Cinta Kau Dan Aku-Siti Rosmizah-
Assalammualaikum...
Yes dapat juga baca
Walapun Novel Cinta Kau Dan Aku ni dah didramakan dan MV dah tengok dramanya..tapi kepuasan untuk membaca novel itu belum tercapai..pergggh mmg hantu novel....Mencari novel ni tak jumpa...nasib baiklah ada satu kakak ni..keja kat JPNIN..namanya kak YAti bagi pinjam novel ni...YEs mengidam novel CInta Kau Dan AKu akhirnya tertunai...
MV pula bagi pinjam dia novel Siti Nur Dhuha..My Love Is Playgirl..win win situation bah kan...sistem burter..hehehe..

MV kongsikan sedikit sinopsis Novel dari muka belakang novel....

 "Apa jadi driver? Hei Risya, dah tak ada jawatan lain ke kat tempat kerja Milah tu sampaikan jawatan driver pun kau terima? Dah-dah, balik kampung aje. Tolong mak kat warung lagi bagus. Apa, kau ingat, kau tu jantan ke. Nak jadi driver," marah Mak Timah.

"Kalau saya katakan saya tak kisah untuk memperisterikan awak? Dan saya juga sebenarnya sudah mula menyukai awak, adakah awak akan berubah fikiran dan menerima saya?" soal Farish Hakimi dengan wajah serius.

"Sayang, dari hati yang tulus abang nak beritahu sayang yang abang sungguh bahagia dapat menjadi suami sayang. Abang harap, Risya boleh terima abang dalam hidup Risya. Percayalah, abang ikhlas mengambil Risya sebagai isteri abang."

Sebaik sahaja kaki Farish Hakimi hendak melangkah masuk ke balai berlepas, dia dikejutkan dengan suara yang amat dikenalinya. Suara yang sememangnya amat disayangi, suara yang menyebabkan dia ketawa, suara yang menjadikan hidupnya ceria, suara yang sentiasa berbisik manja di telinganya. Tidak, dia tidak perlu untuk mendengar suara itu lagi. Bukankah suara itu yang telah merobek hatinya? Bukankah suara itu yang telah meragut kepercayaannya?


**Mv kena stop kejap baca novel chan rak ter...sebab ni novel pinjam..wah berendam air mata lah lepas ni..hehehe..Cik Nur tak yah tolong cari dah novel ni....hehe

Read More

Monday, April 29, 2013

Banjir

7:30 PM
Banjir
Assalammualaikum....

Banjir!!itulah yang cikgu Ana cakap dekat MV masa MV hantar Wani ke sekolah tanpa pampers...Katanya kalau Wani tak pakai pampers alamatnya banjir(**terkencing di seluar)...

Sebab CIkgu Ana Cakap Wani tak mau cakap dengan cikgu yang jaga dia...kalau dia x cukup kenyang pun dia akan bisik dengan kawan dia..lepas tue kawan wani yang akan cakap"cikgu wani mau makan lagi tue"..

Tak taulah kenapa dengan MY Anak Dara seorang ni memilih pula bercakap dengan cikgunya..kalau di rumah bukan main pot pet pot pet mulutnya...

Sebenarnya MV tengah latih Wani untuk tak pakai pampers pada waktu pagi..MV mula semalam...kiranya berjaya jugalah..sebab dia just terkucil 2 kali...


  • Sekali sebab dia tak sempat sampai pintu tandas,,,tapi MV suruh juga dia kencing lagi di tandas,,,dan dia buang air besar sekali..Tahniah Wani
  • dan kali kedua dia alpa...sibuk bermain...alih2 MV tengok dia dah terkencing...hehehe....
Mungkin hari pertama kan..jadi mmg mcm tue..takpe perlahan2...yang MV tergelak tue bila wani cakap dengan MV..

Wani : "Nah mama Cikgu Ana nda boleh cakap wani banjir sudah kan..sebab ani pandai sudah kecing di tandas"

MV : " iya cikgu ana cakap ani banjir..kesian...tapi skg pandai sudah kan"


Begitulah gelagat MY wani...ada2 jak karenahnya...tadi MV cutikan dia sebab abah dia jaga...DIa ter"banjir" lagi kata My Hubby..dan my hubby cakap"alah ani banjir sudah"..last2 wani marah....hehehe..

Mama Doakan wani berjaya dalam misi free diapers...Chayok2



Read More

Happy Birthday Kak Nurul

4:26 PM
Happy Birthday Kak Nurul
Assalammualaikum...


My Little Honey Dew
My Little Honey Dew

29.04.2013..selamat ulang tahun kelahiran buat Kak Nurul ..hampir MV terlupa walaupun MV dah take noted masa baca entry di blog beliau

MV upkan entry ni kahs buat beliau...

29 April tarikh dinanti
dinanti taip tahun
hari yang penuh dengan kenangan
terukir senyuman
tercatat sejarah
bertambah usia 
namun apa yang pastinya Syukur kerana dikurniakan kesihatan yang sempurna....

Selamat hari jadi Kak..semoga kakak terus bahagia disamping anak2 dan suami tercinta...teruskan tersenyum kerna senyuman kamu adalah penawar duka....


**psst kak Nurul MV suka tengok senyuman kamu
Read More

5 CPUV Sekaligus

4:03 PM
5 CPUV Sekaligus
Assalammualaikum...

Nampak Tak??

Mestilah nampak kan...dah MV tempek gambar sebesar alam..mestilah nampak..MV sebenarnya perasan akan benda ni masa hari sabtu..Masa tue nak pegi Hari TLDM Ke-79(**nnt updated sebab gambar kat Hubby)

Hairan juga bila check ada 5 CPUV baru daripada Nuffnang..tapi tambah pelik bila semuanya dah credited...2 Cpuv Inti November tarikh 27 NOv 2012 lagi//dan 3 lagi CPUV bertarikh pada bulan mac 2013...

Dan bila di campurkan jumlah earningnya RM 0.19,,hehehe..dapatlah gula2....MV tak tau kenapa..mungkin Nunffang ada masalah..Tapi apapun tq Nuffnang untuk 5 CPUV ni....MV hargainya..
Read More